debe 08.04.02, 19:54 w przepisie jest maka ziemniaczana czy mozna dodac innej? a moze mozna zupelnie bez? (potrzebna jedynie 1 lyzka) z gory dzieki! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: roseanne Re: Bezy IP: *.sympatico.ca 08.04.02, 20:20 w przypadku "ziemniaczanej" chodzi o skrobie, co by sie ladnie beza blyszczala i szyciej sciela. mozesz dodac skrobie kukurydziana, albo nic. pszennej nie dodawaj pod zadnym pozorem Odpowiedz Link Zgłoś
debe Re: Bezy 09.04.02, 19:23 ja bym pewnie dala pierwsza lepsza, bo o pieczeniu pojecia nie mam (jeszcze) dzieki raz jeszcze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kluba1 Re: Bezy IP: *.we.client2.attbi.com 17.04.02, 19:48 debe napisał(a): > w przepisie jest maka ziemniaczana > czy mozna dodac innej? > a moze mozna zupelnie bez? (potrzebna jedynie 1 lyzka) > > z gory dzieki! Skrobia moze byc dodana ale nie musi. Sekretem na udane bezy jest to, ze MUSISZ je robic w "suchy" dzien! Serjo !!!! Przy duzej wilgotnosci powietrza nigdy nie beda takie, jakie powinny byc. Smacznego !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vikcia Re: Bezy IP: *.pl 06.05.02, 16:55 ??????No co wy??? Ja robiłam bezy z milion razy (uwielbiam!) i przy każdej pogodzie i zawsze wychodziły! I bez żadnej mąki! Jak dla mnie, cały sekret w tym, żeby najpierw ubić białko na b.b.b.sztywno ze szczyptą soli, a dopiero później partiami dosypywać cukier i znowu na b.b.b.sztywno. I tyle! Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne Re: Bezy 06.05.02, 18:10 a jaki masz piekarnik? gazowy czy elektryczny? Odpowiedz Link Zgłoś