Dodaj do ulubionych

Creme Ole! dr Oetker'a - skandal!

14.09.04, 18:29
ktos probował? wczoraj skusilam sie ale zawiodlam sie - nie chodzi o smak, bo
jadalne nawet było. raczej objętość mnie zaskoczyła. na opakowaniu napisano
ze proszek + 300 mil mleka wystarczy na 4 porcje. skandal bo bylo tego gora
na 2 osoby. na szczescie kupilam 2 opakowania - waniliowe i czekoladowe i
zmieszalam je. trójka domownikow miala deserek - maly bo maly ale zawsze ;)
Obserwuj wątek
    • Gość: Misia Re: Creme Ole! dr Oetker'a - skandal! IP: *.238.115.65.adsl.inetia.pl 14.09.04, 19:22
      a ja trochę zmienilam - mieszam pół na pół mleko z kremówka i wychodzi
      boooooski smak :) - synus i maz uwielbiaja - z biszkoptami "języczkami" i
      kremówka dodatkowo zwiększa objętośc :)
      • linn_linn Re: Creme Ole! dr Oetker'a - skandal! 15.09.04, 09:23
        Niestety, ale jest to czesta praktyka / warto tez zwrocic uwage na skladniki,
        przy okazji /. Czasem kusza mnie takie produkty, ale najwyzej jeden raz. Jesli
        cos mi odpowiada, staram sie to odtworzyc lub szukam w necie. Ostatnio kupilam
        babeczki czekoladowe "o miekkim sercu" / tego samego producenta, choc we
        Wloszech nazwa jest inna /. Mialy wyjsc 4 babeczki, wyszly oczywiscie
        mikroskopijne / piekarnik chyba nigdy nie miala takiego zajecia /. Bardzo
        dobre, wiec szybko... poszukalam w necie. Kilka przepisow znalazlam, ale z
        powodow wakacyjnychjeszcze nie wyprobowalam.
        • magda123 Re: Creme Ole! dr Oetker'a - skandal! 15.09.04, 09:59
          przynajmniej nie miałam wyrzutów sumienia ze obzeram sie słodkościami ;)
        • Gość: N.C. Do linn-linn IP: *.wlb.vectranet.pl / 195.116.150.* 15.09.04, 11:29
          Linn linn, zaciekawiłaś mnie "babeczkami omiękkimsercu". Cóż to taiego? Czy
          smaczne? Jeżeli tak, to może podrzuć przepis, albo nazwę, czego w internecie
          szukać? Pozdrawiam
          • linn_linn Re: smakolyki czekoladowe o miekkim sercu 15.09.04, 11:35
            Moze to byc ciasto lub babeczki. Srodkowa czesc pozostaje plynna / mozna jesc
            na cieplo /.
            Wyglada to tak:
            www.gennarino.org/tortino.htm
            Jesli sa juz chetne lakomczuchy, wstukam tlumaczenie.
            • linn_linn Re: smakolyki czekoladowe o miekkim sercu 15.09.04, 11:35
              Jest jeszcze ciasto:
              www.gennarino.org/morbidosa.htm
            • matania Re: smakolyki czekoladowe o miekkim sercu 15.09.04, 11:39
              wstukaj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!sama nazwa zachęca do działania:)
            • amused.to.death Re: smakolyki czekoladowe o miekkim sercu 15.09.04, 11:46
              wstukaj, bo wygląda pysznie:)))
              • linn_linn Re: smakolyki czekoladowe o miekkim sercu 15.09.04, 12:06
                No to wstukam. Pozniej.
            • Gość: N.C. Re: smakolyki czekoladowe o miekkim sercu IP: *.wlb.vectranet.pl / 195.116.150.* 15.09.04, 12:13
              Mniam, mniam, wygląda super! I jak tu dbać o linię :-)))?
              Linn linn dziękuję bardzo!
              • linn_linn Re: smakolyki czekoladowe o miekkim sercu 15.09.04, 14:21
                Sa tutaj:
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=15796736&v=2&s=0
    • ziemiomorze Re: Creme Ole! dr Oetker'a - skandal! 15.09.04, 11:46
      Nie to, zebym palala do dr Oetkera jakims specjalnym uczuciem, ale nie znosze
      niesprawiedliwych zarzutow: na opakowaniu napisano, ze z jednej porcji kremu
      wyjda cztery desery a'90 g kazdy. I tyle wychodzi. Latwo sobie wyobrazic, ze
      nie jest to duzo objetosciowo - kubeczek jogurtu ma zazwyczaj okolo 120g.

Nie ma zadnego skandalu, zesz.

z.
      • linn_linn Re: Creme Ole! dr Oetker'a - skandal! 15.09.04, 12:08
        Trudno odmowic Ci racji. Warto dokladnie czytac napisy na torebkach czy
        etykietach. Inna sprawa, ze fotografie / czy reklamy TV / sa tak robione, ze
        wszystko wydaje sie wieksze.
        • monia_77 Re: Creme Ole! dr Oetker'a - skandal! 15.09.04, 13:45
          Trzeba poskromic łakomstwo i zjadać po 90g i nie będzie takie tuczące;-) Wiem,
          że to cieżkie!
          • linn_linn Re: Creme Ole! dr Oetker'a - skandal! 15.09.04, 14:02
            Niby tak, ale w efekcie jest wiecej mycia / a w przypadku czekoladowych
            babeczek i pieczenia / niz jedzenia. No chyba, ze od razu zrobic z podwojnej /
            potrojenje / ilosci. I o to chyba producentowi chodzi. A terz biegne wstawic
            smakolyki czekoladowe.
      • magda123 Re: Creme Ole! dr Oetker'a - skandal! 15.09.04, 18:53
        ziemiomorze napisała:

> Nie to, zebym palala do dr Oetkera jakims specjalnym uczuciem, ale nie znosze
        > niesprawiedliwych zarzutow: na opakowaniu napisano, ze z jednej porcji kremu
        > wyjda cztery desery a'90 g kazdy. I tyle wychodzi. Latwo sobie wyobrazic, ze
        > nie jest to duzo objetosciowo - kubeczek jogurtu ma zazwyczaj okolo 120g.
        >
        > Nie ma zadnego skandalu, zesz.
        >
        > z.
        >
        >

jest skandal! ;)
        czytalam co napisali na opakowaniu. mogli rownie dobrze napisac 2 porcje po 180
        gram - i tak bylabym zalamana nikłą iloscia deserku. albo 8 porcji po 45 gram :)
        jedno opakowanie to porcja góra dla 2 osob... niestety. no chyba ze chcemy
        zaserwowac 4 osobom po naparstu kremiku :))))))
    • Gość: CynamonowaMay Re: Creme Ole! dr Oetker'a - skandal! IP: *.lubin.dialog.net.pl 15.09.04, 14:20
      Ja też się nieco zdziwiłam, nie tylko ilością, ale także konsystencją
      tego "kremu". Jak dla mnie to jest poprostu budyń na zimno, który koło kremu
      nawet nie stał.

Jeśli mieszkasz gdzieś koło granicy niemieckiej, to polecam Ci kremy Dr.
      Oetkera (o prawdziwie kremowej konsystencji i smaku) Paradise Creme (wiele
      smaków). UWIELBIAM JE i zawsze robię odpowiedni zapas:)

Robi się równie prosto, co te polskie, a wychodzi jak dla mnie cudo. (tylko mi
      tu nie pisać, ze to sztuczne:)na usprawiedliwienie dodam, że oprócz tych kremów
      nie jem chyba zadnych takich gotowców.
      • linn_linn Re: Creme Ole! dr Oetker'a - skandal! 15.09.04, 14:29
        Jakas slabosc trzeba miec w zyciu. Wtedy na nic sie nie patrzy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka