krasnowo 21.09.04, 19:01 kupiłam dzisiaj, bo się pokazał u nas w mieścince - co to takiego i z czym się to je ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lunatica przede wszystkim do RYB 21.09.04, 19:12 zarówno przed smażeniem/grillowaniem, jak i po... w zastępstwie zwykłego pieprzu. świetny jako dodatek do sosów i dressingów. ja zmieszałam z pieprzem białym, czarnym i czosnkowym i używam na codzień, a muszę się przyznać, że pieprzowa nie byłam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: przede wszystkim do RYB 21.09.04, 19:56 Troche szkoda, jesli wymieszalas wszystko. Sam do ryb jest swietny Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica mysiulku, 21.09.04, 20:27 nie wyszystko :-) zrobiłam sobie mieszankę w pieprzniczce... a takie różne saute też trzymam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: pieprz cytrynowy 21.09.04, 19:55 w ostaniej "dostawie" mamcia uraczyla mnie takze pieprzem cytrynowym z Kotanyi/ moze byc blad, nie chce mi sie zlazic do kuchni/, generalnie uzywam do zaprawy do ryb i dosypuje tez do panierki. Nie probowalam jeszcze jak smakuje miesko ale mysle, ze wymacerowane w bialym winie z tymze pieprzem moze byc ciekawe. Ryba przed obrobka posypana tylko tym piprzem tez ma ciekawy smak. Odpowiedz Link Zgłoś
giezik od razu podam... 21.09.04, 19:57 Cytrynowy kurczak z grzybami Autor (źródełko): bodaj z frenchfood.about.com Data: 05-04-2004 Czas przyrządzania (gg:mm): 00:45 Kategoria: Drób. Ilość porcji: 2 Składniki: 1/2 kostki masła 15 dag pieczarek Odpowiedz Link Zgłoś
krasnowo Re: od razu podam... 21.09.04, 20:49 MAM! Mam pierś kurczaka w lodówce ! Jutro zrobię, a dzieciaki dostaną naleśniki, bo pierś jest jedna :) co tam ! Odpowiedz Link Zgłoś
giezik Re: od razu podam... 21.09.04, 20:56 no wyrodna matka, nalesnikami zatkac twarze :) moj 11 latek uwielbia Odpowiedz Link Zgłoś
krasnowo dopracowałam plan 21.09.04, 21:15 naleśniki będą na obiad, a mięsko zjemy na kolację, kiedy dzieci już padną :), dobrze, że na łące wysyp pieczarek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pichciarz Re: pieprz cytrynowy IP: *.proxy.aol.com 21.09.04, 21:27 Dlaczego kupować jeśli można zrobić samemu (Eng.): shorterlink.com/?WRBV2C www.recipegoldmine.com/foodgift/foodgift32.html www.razzledazzlerecipes.com/christmas/gifts/lemon-pepper-mix.htm www.fabulousfoods.com/recipes/misc/spices/lempep.htmlitd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pichciarz Re: pieprz cytrynowy IP: *.proxy.aol.com 21.09.04, 21:29 I znowu końcówki się połączyły choć wpisane w dwóch odzielnych linijkach! Jeszcze raz ten ostatni: www.fabulousfoods.com/recipes/misc/spices/lempep.html Odpowiedz Link Zgłoś