Dodaj do ulubionych

jakie lubicie jogurty?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.04, 23:35
ja lubię jogurty onken - własnie skonczyłam truskawkowo-rabarbarowy 0,3%
tłuszczu
Obserwuj wątek
    • Gość: im Re: jakie lubicie jogurty? IP: *.wroclaw.czk.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.04, 01:23
      BAKOMA ,-LEŚNY MALINOWY , kokos ,kawa, rafaello mniam
    • roseanne Re: jakie lubicie jogurty? 26.09.04, 02:08
      astro, bioyogurt - waniliowy
      albo naturalny 1%
      • delari Re: jakie lubicie jogurty? 26.09.04, 10:22
        Onken jest swietny:) i ma takie super smaki... jest tylko jedno co mnie smuci,
        w Niemczech jest duuuzo wiekszy wybor ich jogurtow i takich super serkow a unas
        nic tylko 3 smaki z seri zimowej i ze 3 z ziarnami:( (banany i banany:P)
        • Gość: Tereska Re: jakie lubicie jogurty? IP: 81.210.88.* 26.09.04, 11:11
          BAKOMA Duo o smaku gruszkowym...miesza się go samemu.Dla mnie pyszny,
          słodziutki, bo ja nie lubię kwasiołów!
        • cynamonowamay Re: jakie lubicie jogurty? 26.09.04, 13:37
          Delari, jak ja cię rozumiem:)

Też uwielbiam Onkena, ale robię w Niemczech zakupy, to nie wiem za co się
          łapać, najchętniej to wszystko włożyłabym do koszyka (i nie mówię tu tylko o
          jogurtach, ale też np. o słodyczach, które uwielbiam).

Z niemieckich Onkenów (których u nas nie uświadczysz) smakował mi bananowo-
          wiśniowy,wanilia z maliną i wanilia z kiwi i mandarynkowo-cytrynowy.

Poza tym zajadam się pomarańczowo-marcepanowym i kokosowym.

Lubię też Jogobellę, zwłąszcza muesli winogronowy i bananowy.

Szkoda, że w Polsce nie ma niemieckich jogurtów i deserów mlecznych Muller,
          które uwielbiam.
          • Gość: bynight mueller, mmmmm IP: *.dip.t-dialin.net 26.09.04, 21:59
            codziennie wcinam jogurt - kacik mueller'a . Byl czas, ze bylam uzalezniona od
            bezsmakowego ryzu na mleku tejze firmy...
    • Gość: teresai Re: jakie lubicie jogurty? IP: 5.2.* / *.chello.pl 26.09.04, 14:08
      Ja ostatnio preferuję jogurty Bakoma Premium. Są takie kremowe, ale nie za
      tłuste, slodkie w sam raz i mają duże kawałki owocków. Ulubione smaki to
      ananasowy, gruszkowy i brzoskwinia z marakują. Pyyyyycha. Dobre są też Premium
      Duo, czyli warstwa galaretki owocowej i warstwa białego kremowego jogurtu.
      • Gość: ewka Re: jakie lubicie jogurty? IP: 150.254.115.* 26.09.04, 14:22
        Ja jadam głównie jogurty naturalne Danone (z cukrem i bez cukru) - są
        najlepsze. Nie lubię jogobelli, która mimo że ma bardzo duży wybór smaków jest
        za słodka, wręcz mdła. Onkena najlepszy jest figowy z ziarnami.
    • Gość: mniam Re: jakie lubicie jogurty? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.04, 14:32
      uwielbiam wisniowy jogobelli, najlepiej 500g naraz :)
      i onkena sa pyszne, czasem pojawia sie pyszny, truskawkowo-waniliowy, gesty
      serkowaty w smaku.
      lubie wsypywac don platki owsiane bo mi przyjemnie chrupie w zabkach.
      • Gość: iwka Re: jakie lubicie jogurty? IP: *.wroc.zigzag.pl 26.09.04, 19:53
        tez lubię jogobellę!
    • szekla Re: jakie lubicie jogurty? 26.09.04, 20:36
      wszystkie jogurty firmy Zott, ale ten naj... to "zabajone"
      • Gość: łakomczucha Re: jakie lubicie jogurty? IP: *.lublin.pl / *.lublin.pl 26.09.04, 21:52
        Ostatnio w Tesco odkryłam słowackie jogurty "Pierrot" - (3 smaki)pyszne i
        kremowe, zwłaszcza czereśniowy. Na pewno mnóstwo kalorii ale warto.
    • Gość: mikado movenpick IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.04, 23:05
      movenpick, strasznie drogi! niesamowicie gęsty, kremowy, pyszny owocowy smak
      (jagódki)....
      • Gość: Jasna BAKOMA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 00:42
        Jogurty Bakoma są pyszne i zdrowe, natomiast Zott jest pyszniutki, ale żadnej
        bakterii jogurtowej nie uświadczysz w jogurcie, ktory ma 3 i pół miesiąca
        terminu ważności, tak na zdrowy rozum.
        Tak więc Jogobella to po prostu łakoć, bez dobroczynnych właściwości jogurtu.
        Test - spróbujcie Jogobellą zakwasić mleko, żeby się przerobiło na domowy
        jogurt.
        Pomijam fakt, że właśnie mam w lodówce 3 Jogobelle light anansowe... Odchudzam
        się, a one smakują prawie jak lody... :(

Jeśli chodzi o wybór Onkena to polecam Bomi w Klifie w Warszawie - bardzo duzy
        wybór.
        • linn_linn Re: termin waznosci 28.09.04, 09:50
          Kultury jogurtowe sa na poczatku, potem z kazdym dniem jest ich mniej. Na
          szczescie czekanie z jedzeniem do konca terminu waznosci nie jest obowiazkowe.
          Ja kupuje jogurty zawsze z tzw. "tylu lodowki".
    • e_katt Re: jakie lubicie jogurty? 28.09.04, 01:37
      najlepsze:
      bakoma naturalna
      onken kawa (genialne ze świeżymi truskawkami!)
      jogobella truskawka/śliwka muesli i ze zbożami
      jogobella light ananas
      jogobella z limetką (jak lody!)
      fromako 'jogurt śniadaniowy' polecam! jogurt jest b. gęsty, jak naturalny bakomy

a i tak w ogóle wolę maślankę truskawka-rabarbar (nie pamiętam czyja, jakos
      tak 'Farmer'?) przyjemnie orzeźwia
    • mantha Re: jakie lubicie jogurty? 28.09.04, 11:56
      Uwielbiam Onkena, te sezonowe: jesienne, wiosenne itd, sa przepyszne kombinacje
      smakowe, duzo ziaren, geste, i taki duzy jogurt to dla mnie jak obiad.
      poza tym Bakoma - kremowy- kawowy - przypomina mi pewien socjalistyczny serek
      nie wiem tylko czy kawowy, czy mial byc kakaowy i tez od czasu do czasu sobie
      zjem. mniam mniam.
      • Gość: ewka Re: jakie lubicie jogurty? IP: *.sci.wmid.amu.edu.pl 28.09.04, 12:13
        Tylko jogurty naturalne. Polecam Danone naturalny bez cukru, lub jego odmianę -
        łagodny z cukrem. Oba aksamitne i pyszne jako samodzielna przekąska albo z
        musli, płatkami. O niebo lepsze od Zott i Bakomy naturalnych, które w
        porównaniu z Danone są zbyt kwaśne.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka