Gość: ania IP: *.lszu.de / *.dip.t-dialin.net 09.10.04, 15:51 to jest naprawde pyszne, wybrobowama i polecam!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Emila Re: Ciasto marchewkowe IP: *.com.pl 25.10.04, 08:48 nie mogłam uwierzyć ale gdy zrobiłam to poprostu było tak pysze że aż nie umniem tego opisać!!!!! naprawdę warto spróbować!!!!1 polecam!!!!!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fifka Re: Ciasto marchewkowe IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 25.10.04, 08:59 Ja sie przyłaczam, zrobiłam w sobote było pycha!!!!!!!!!!!!!!!:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mona Re: Ciasto marchewkowe IP: *.chello.pl 25.10.04, 09:43 kiedyś je jadłam, ale nie mam przepisu. Fakt jest bardzo smaczne pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bajeczka04 Re: Ciasto marchewkowe IP: *.303.krakow.pl 25.10.04, 10:44 Ale z jakiego przepisu piekłyście? Bo podobno są różne przepisy na ciasta marchewkowe. :-) Pozdrawiam! bajeczka04 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Ciasto marchewkowe IP: *.unislaw.sdi.tpnet.pl 30.10.04, 22:18 A ja myślałem,że marchewkowe to tylko jest pole:) A teraz widze,że i ciasto idzie uwalić:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga31 Re: Ciasto marchewkowe IP: 62.233.214.* 19.02.05, 12:59 Jak dlugo piec to ciasto ?? Bo moje siedzi juz 50 minut w piekarniku i jest jakby cale plynne.Pomocy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e. Re: Ciasto marchewkowe IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.10.04, 20:56 pychotka..! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marchewa Ciasto marchewkowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.04, 13:34 też zrobiłam i było pyszne Odpowiedz Link Zgłoś
miss.didi Re: Ciasto marchewkowe 30.10.04, 21:51 mniam:)) a wiecie co jest najlepsze? to ciasto na surowo:D wlasnie sie zaczelam slinic jak sobie przypomnialam;p mam taki nawyk probowania surowego ciasta, a to jeszcze tak super pachnie..:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Ciasto marchewkowe IP: *.tele2.pl 30.10.04, 22:03 I ja potwierdzam, przepis jest naprawdę rewelacyjny. Kiedyś też czytałam, że do ciacha marchewkowego można dodać oprócz orzechów, ananasa w kosteczkę. Na pewno wypróbuję następnym razem. Jedyne, co mnie trochę zniechęca, to tarcie marchwii na tarce ręcznie (nie mam robota), bo trochę trwa... Ale efekt jest naprawdę godny polecenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Ciasto marchewkowe IP: *.unislaw.sdi.tpnet.pl 30.10.04, 22:25 Ostatnio ja piekłem takie ciacho to dorzuciłem odrobine czochu roztartego pomędzy dwiema łychami.I muszę napisać,że sąsiedzi wezwali SP :) Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Ciasto marchewkowe 31.10.04, 09:29 Mozna dodac siekanych migdalow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Ciasto marchewkowe IP: 217.153.62.* 31.10.04, 10:02 a może podasz z jakiego przepisu korzystalaś, bo jak słusznie ktoś zauważył jest ich sporo. Odpowiedz Link Zgłoś
monikap1 Re: Ciasto marchewkowe 31.10.04, 11:06 Proszę pojajcie przepis zroię jeszcze dziś dzięki Monika Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Ciasto marchewkowe 31.10.04, 11:50 W komentowanym przepisie wystarczy zmienic orzechy na migdaly. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: N.C. Re: Ciasto marchewkowe IP: *.wlb.vectranet.pl / *.walbrzych.dialog.net.pl 31.10.04, 11:52 Oprócz tego, na które przepis masz w linku: przeczytaj konmentowany artykuł", to przepis, który ukazał się we wczorajszej gazecie Wrocław: tu link: miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,35751,2368084.html ewentualnie przepis: Strasznie dobre ciasto marchewkowe Potrzebne będą: szklanka oleju, dwie szklanki drobno utartej marchwi, cztery jajka, dwie szklanki mąki, szklanka cukru, dwie łyżeczki proszku do pieczenia, dwie łyżeczki cynamonu, dwie łyżeczki sody, szczypta soli, orzechy i rodzynki (po 10 dag). Jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę Dodajemy stopniowo mąkę i olej, na końcu marchew, proszek do pieczenia, sodę, cynamon, orzechy, rodzynki - mieszamy krótko mikserem do połączenia wszystkich składników. Pieczemy w temp. 180 stopni ok. 40 minut.Wierzch można ozdobić lukrem albo polewą czekoladową. Odpowiedz Link Zgłoś
marpiwoszwe Re: Ciasto marchewkowe 31.10.04, 20:22 Tez zrobilam tylko ze zrobilam inna polewe.Polewa jest bardzo popularna w Szwecji (wlasnie na marchewkowym ciescie) wiec sprobowalam i wyszlo super. Przepis na polewe: 125g serka philadelphia zmieszac z 50g masla(´najlepiej zeby bylo miekkie wiec trzeba je wczesniej wyjac z lodowki Odpowiedz Link Zgłoś
marpiwoszwe Nacisnelo mi sie za wczesnie 31.10.04, 20:25 Do masla i serka dodac jeszcze 2 ½ dl cukru pudru.Klasc na ostudzone ciasto i przyozdobic starta cytrynowa skorka. Odpowiedz Link Zgłoś
testardo Re: Ciasto marchewkowe 12.04.05, 19:56 Ja mam podobny przepis na polewez jakiejs amerykanskiej ksiazki: 225g serka 225g masla 200-300g cukru 2 lyzeczki cukru waniliowego Ubic maslo z serkiem, na 3 razy dodawac cukier, po kazdym razem dobrze ubijajac cala mase, sprobowac czy jest wystarczajaco slodkie, na koncu dodac wanilie i gotowe. Aha, przed polaniem ciasta studzic ok. godziny w temperaturze pokojowej. W tym przepisie polecaja tez zrobic to ciasto w 2 jednakowych foremkach okraglych i pozniej jednego wierzch posmarowac tym kremem, przykryc drugim i pozniej calosc jeszcze raz obpolewowac. czyli takiego przekladanca robic. Na sdjeciu wyglada apetycznie, napewno wyprobuje ten przepis niebawem. Odpowiedz Link Zgłoś
rezurekcja Re: Ciasto marchewkowe 02.11.04, 11:56 Gość portalu: ania napisał(a): > to jest naprawde pyszne, wybrobowama i polecam!!!!!!!!!!!!!!! ja gosci czestuje takim: www.zawaj.com/recipes/desserts/iraqi_carrot.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qhareczka Re: Ciasto marchewkowe IP: *.crowley.pl 05.11.04, 14:32 w jakiej blasze sie to ciasto piecze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka ;] Re: Ciasto marchewkowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 16:14 ciasto po wykonaniu jest cudowne;]jedynie w przepisie jest podane mniej niz trzeba składników na polewe;[z tak małej ilosci składników nie starcza aby obsmarować całe ciasto polewą! wsumie to nic nie szkodzi bo i tak ciasto i jest PYSZNE!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jswm Re: Ciasto marchewkowe 27.01.05, 16:21 ja dość często robię ciasto m. z "Torty i ciasta" Koenemanna, przepis podobny choć tam z 3 jajek i bez polewy. Dzieci bardzo lubią a robi się błyskawicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
agnie_szka9 Re: Ciasto marchewkowe 31.01.05, 14:58 czy marchew ma byc starta na najmniejszych oczkach, czy na tych troche wiekszych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada Re: Ciasto marchewkowe IP: 81.168.187.* 31.01.05, 17:36 marchewka powinna być starta na tertce o drobnych oczkach - ale nie na tych na jakich się ściera ziemniaki na placki, tylko tz. średnich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jagienka Re: Ciasto marchewkowe IP: *.range81-153.btcentralplus.com 01.02.05, 10:20 ciasto jest faktycznie pyszne, z tym ze po 40 minutach jeszcze jest niedopieczone, a potem i tak mi opada, dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adzi Re: Ciasto marchewkowe IP: *.bielsko.msk.pl 05.02.05, 12:17 zamiast rodzynek dodaję do tego ciasta ananasy z puszki- znam to ciasto i robię je od kilku lat i zawsze smakuje i nikt nie chce mi wierzyć, że jest z marchewki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marzenka and sandr Re: Ciasto marchewkowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.05, 16:26 cioasto super!!!!!!!! pyszne i łatwe nawet blondynka sie udało ale dajcie mniej cukru... haha PYCHOTKA:) I WIĘCEJ MARCHEWKI:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zazuzi Re: Ciasto marchewkowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 08:10 ciasko wyśmienite!!!!!!!!!!! ale należy dodać mniej cukru, w ramach bakali dodaję gorzką czekoladę pokrojoną drobno, rodzyki, można wrzucić co kto lubi migdały orzechy włoskie, każddorazowo to samo ale toche inaczej smacznego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaza Re: Ciasto marchewkowe IP: *.cable.ubr05.gill.blueyonder.co.uk 12.04.05, 09:07 potwierdzam, robie to ciasto od jakiegos czasu i zawsze wychodzi, a ze mam malo czasu robie poczworne porcje i MROZE!!!!!! a potem mniam mniam, jak kto sprzyjdzie to szybko rozmrozone jest wspaniale Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gizela Re: Ciasto marchewkowe IP: *.dip.t-dialin.net 12.04.05, 12:44 ciasto jest poprostu suuuuper! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ramaja Re: Ciasto marchewkowe IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.04.05, 18:45 jaja ucieramy same żółtka czy całe!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia Re: Ciasto marchewkowe IP: *.dip.t-dialin.net 14.04.05, 14:19 ciasto poprostu pycha,ale dlaczego sie kruszy?moze dac tylko 1 lyzeczke sody i 1 lyzeczke proszku do pieczenia,czy komus tez sie tak kruszy ,prosze o odpowiedz,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teresa Re: Ciasto marchewkowe IP: *.net.pl 14.04.05, 15:20 A może taką pychotke skosztujecie ;1 szklanka oleju,1 szkl.cukru,4 całe jaja- ukręcić.Utrzeć na tarce 2 szklanki marchewki,dodać do utartych jajek.Dalej dodawać łyżeczkę proszku do pieczenia,łyżeczkę cynanonu lub przyprawy do piernika (ja daję cynamon),3 szkl mąki i 1,5 łyżeczki sodki oczyszczonej. Wszystko ukręcić mikserem .Wylać na blachę (nie na tortownice).Piec ok.45 min.Wystudzić.I teraz ugotować budyń śmietankowy (waniliowy)z cukrem na 2 szkl. mleka dodać cukier waniliowy(może być bez).Wystudzić.Mikserem ukręcic kostke masła i po łyżce dodawać budyń.Ciasto marchewkowe przekroić i przełożyć ukręconym kremem.Na wierzch zrobić polewę;2łyżki wody,2łyżki czubate cukru i około 5 deko margaryny zagotować dodać łyżkę kopiatą kakao dobrze wymieszać.Polewę gorącą rozsmarować na cieście .Posypać kokosem.Pychota.Smacznego.Palce lizać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aSia Re: Ciasto marchewkowe IP: 211.27.210.* 14.04.05, 17:09 Teresko twoj przepis wyprobuje z pewnoscia.. Ale dziewczyny ja w ploewie na ciacho marchewkowe dodaje brandy albo whiskey...uhh jest mniammmmm to moze od razu podam caly przeisik..moja wersja.. ciacho 1 kubek maki 1 lyzeczka proszku do pieczenia 1/2 tyzeczki soli no moze ciut mniej 1/2 lyzeczki cynamonu 3/4 kubka cukru 2 jajka 5 lyzek oleju 1 kubek utartej marchwi 450 g ananasow drobno pokrojonych (jesli z puszki to odcedzone)1/4 kubka posiekanych orzechow Skladniki kolejno dodawac zmiksowac wylac na blache piec 55minut na 180stopni Cel. Polewa: 250g Philadelfia sera(mam nadzieje ze macie go w polsce) 125g cukru pudru 2 lyzeczki vaniliowej esensji 1-2 lyzeczka/i brandy albo whiskey to utrzec i wysmarowac podstygniete lekko ciacho do tego obsypac orzechami na wierzchu.. no i do lodowy..na troche.... a potem do tego short black, albo long cafe-late.. smacznego.. pozdrowka asia Odpowiedz Link Zgłoś
toska.a Re: Ciasto marchewkowe 17.04.05, 15:50 Można dać zamiast oleju stopione masło albo margaryne? Odpowiedz Link Zgłoś
pia.ed PYTANIE 24.04.05, 02:18 Gdzies bylo juz pytanie czy mozna zastapic margaryne olejem, ale odpowiedz byla "nie". Moze w odwrotna strone sie da? Mam bardzo WAZNE PYTANIE. Na ile osob jest to ciasto i jakiej jakiej wielkosci blachy uzyc??? Odpowiedz Link Zgłoś
hooda Re: PYTANIE 24.04.05, 11:07 zapytam niedyskretnie dlaczego chcesz użyć margaryny zamiast oleju?:-)) Wiem, że ilość oleju w przepisie poraża ale po upieczeniu ciasta nie wygląda na tłuste ani też tłusto nie smakuje. Piekłam ciasto marchewkowe tydzień temu, jest naprawdę bardzo dobre, polecam dodać posiekane orzechy włoskie. Co do blachy, użyłam średniej tj ok 35 cm x 20 cm i blacha była po upieczeniu pełna. Jeśli chciałabyś przełożyć ciasto jakimś kremem to będzie jeszcze wyższe. Moja 4 osobowa rodzina jadła to ciasto cały weekend, jest sycące, miękkie, wilgotne i bardzo smaczne:-) Odpowiedz Link Zgłoś
toska.a Re: PYTANIE 30.04.05, 22:59 Hciałam dać margaryny bo nie miałam oleju. Teraz już mam i zrobie jutro albo pojutrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bogdan Re: Pytanie IP: *.xdsl.centertel.pl 28.11.13, 22:57 Czy nikt nie może mi powiedzieć dlaczego po wyjęciu z piekarnika opada, a było takie piękne wyrośnięte? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Ciasto marchewkowe IP: *.chello.pl 23.04.05, 18:57 juz od dawna znam te ciasto i jest super zróbcie je . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Ciasto marchewkowe IP: *.gorzow.mm.pl 30.04.05, 21:19 no ja dzisiaj zrobilam przeczytalam ze trzeba uzyc mniejszej blachy i moja byla mniejsza i prawie cale ciasto ucieklo tak wyroslo nie wiem dlaczego zapadl sie srodek ciasta i zamias 40 min pieklam 80! ale ciasto przepyszne :))) takie piernikowe :P Odpowiedz Link Zgłoś