Gość: ola IP: *.dynamic.chello.pl 29.03.18, 18:25 czy piekł ktoś kaczkę w kombiwarze, jak długo i w jakiej temperaturze Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: x to zależy od kaczki IP: *.hsi03.unitymediagroup.de 29.03.18, 18:37 dlaczego nie podajesz wagi, wstydzisz się? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: to zależy od kaczki IP: *.dynamic.chello.pl 30.03.18, 05:39 kaczka waży coś ok 2.5 kg, wiem że na 1kg kaczki to godz pieczenia w zwykłym piekarniku a w kombiwarze podobno krócej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x¹ Re: to zależy od kaczki IP: *.hsi03.unitymediagroup.de 30.03.18, 11:29 www.google.de/search?client=ubuntu&channel=fs&q=kaczka+pieczona+w+kombiwarze&ie=utf-8&oe=utf-8&gfe_rd=cr&dcr=0&ei=JgO-Wtu4JoPEXtrEieAE Odpowiedz Link Zgłoś
gabarys Re: kombiwar halogenowy 27.04.18, 11:17 Moim zdaniem takie urządzenia są bez sensu... Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: kombiwar halogenowy 28.04.18, 03:48 O? a dlaczego? ponoc zdrowe bo tluszcz splywa na dno? Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
positronium Re: kombiwar halogenowy 28.04.18, 12:37 Wszystko zależy od tego, co pieczesz, czy całą, czy w częściach itd. Często są do kombiwarów dołączone książeczki z przepisami i wskazówkami. :) Ja kiedyś piekłam dość namiętnie nogi i pałki z kurczaka, bo wychodzą wybitnie pysznie w takim kombiwarze. Bodaj 200C i 30-40min na zwykłe, standardowe kurczakowe pałeczki, więc kacze nogi powinny być podobnie długo. Cała kaczka to grubsza sprawa - upewnij się, że nie będzie za blisko grzałki na górze. Pewnie na 180C z godzinę i pół potrzebuje, albo i dwie. Nadziewana, czy nie? - bo to też ma spore znaczenie. Jeśli nie jesteś pewna jak długo piec jakiekolwiek mięso, to polecam termometr z próbnikiem. Można taki kupić w Ikea, a pomoże w sprawdzeniu czy obiad już gotowy, a kabelek jest na tyle cienki, że można zamknąć kombiwar bez problemu. Odpowiedz Link Zgłoś