Dodaj do ulubionych

Jakie jedzenie dużo obiecuje zapachem, a smaku...

15.10.04, 12:36
...jest takie sobie?
Dla mnie: przecier pomidorowy i smażona kiełbasa.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • siostraheli Re: Jakie jedzenie dużo obiecuje zapachem, a smak 15.10.04, 12:48
      przychodzi mi na mysl tylko kawa po turecku czyli po polsku, ktora tak pieknie
      pachnie i tak fatalnie smakuje
      • Gość: lu Re: Jakie jedzenie dużo obiecuje zapachem, a smak IP: *.acn.waw.pl 14.11.04, 14:06
        Zdecydowanie jest to kawa po polsku. Prawdziwa kawa po turecku pieknie pachnie
        i swietnie smakuje (zaparzona w tygielku na goracym piasku, spieniona, ma moc i
        aromat)
    • brunosch Re: Jakie jedzenie dużo obiecuje zapachem, a smak 15.10.04, 13:11
      Popkorn smażony w miejscach publicznych. Pachnie pieczonym kurczakiem, w smaku
      styropian.
      • siostraheli Re: Jakie jedzenie dużo obiecuje zapachem, a smak 15.10.04, 13:18
        i kurczk z rozna w miejscach publicznych. Ladnie pachnie, a zawsze przesolony
    • Gość: Nobullshit Re: Jakie jedzenie dużo obiecuje zapachem, a smak IP: *.spray.net.pl / *.spray.net.pl 15.10.04, 15:20
      Belgijskie gofry zwane u nas (chyba) ciastkami karmelowymi.
      • pan_pndzelek Re: Jakie jedzenie dużo obiecuje zapachem, a smak 14.11.04, 13:27
        Nie wiem co chcecie od ciastek karmelowych? Są naprawdę smaczne, w
        przeciwieństwie np. do zwykłych gofrów...
    • lis_ka Re: Jakie jedzenie dużo obiecuje zapachem, a smak 15.10.04, 16:06
      dla mnie gofry cynamonowe z budki albo gal mokotów. "Wiele zapachu o nic",
      powiedziałabym.
      • giezik Re: Jakie jedzenie dużo obiecuje zapachem, a smak 15.10.04, 16:08
        probowalem sobie cos przypomniec, i nic. Ale jak liska napisala to faktycznie tak jest z tymi "karmelowymi" goframi ktore byly chocby na dworcu centralnym w Warszawie. Pachnialy cudnie, raz sprobowalem i .....
        nigdy wiecej
        • Gość: bazylka Re: Jakie jedzenie dużo obiecuje zapachem, a smak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 16:15
          dobrze, że o tym piszecie, bo ja też kiedyś spróbowałam i rozczarowałam się
          straszliwie
          ale i tak za każdym razem, jak czuję ich zapach, to myślę sobie, że może wtedy
          źle trafiłam, przejściowo starciłam smak, albo nie wiem co
          bo pachną obezwładniająco i muszę się mocno powstrzymywać, żeby nie daćim
          kolejnej szansy

do tych zapachów dopiszę jeszcze kawę pod każdą postacią - zapach piękny, ale
          smak zupełnie mi nie odpowiada

obezwładnia mnie również zapach suszonych grzybów, co oczywiscie nie znaczy, że
          chrupię je na sucho. po przetworzeniu i uzdatnieniu do spożycia pachną już
          zupełnie zwyczajnie
          • jasmina_tdi Mięso n/txt 15.10.04, 16:52
          • maja101 Re: Jakie jedzenie dużo obiecuje zapachem, a smak 15.10.04, 18:47
            ciasteczka "fornetti" (chyba tak się to nazywa) - takie francuskie ciasteczka
            z nadzieniem
            ciastka karmelowe
            kebeby z budek na Krakowskim przedmieściu - pachną smakowicie, ale jeszcze
            nigdy nie udało mi się zjeść takiego kebaba więcej niż do połowy :)
            • Gość: Nobullshit Fornetti to akurat mi smakują :) n/txt IP: *.spray.net.pl / *.spray.net.pl 15.10.04, 18:57
            • Gość: zgredek Re: Jakie jedzenie dużo obiecuje zapachem, a smak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.04, 15:50
              Ilekroc przechodze kolo ciasteczek "fornetti" zawsze pachnie mi mokrym
              psem... :P
    • Gość: n0str0m0 poziomka/nt IP: 202.172.58.* 14.11.04, 13:36
    • e_katt krem Nivea ;-) 14.11.04, 23:26
      pachniał (i w sumie nadal pachnie) pięknie,
      na tyle, że skusiłam się na łyżeczkę..
      ..tylko łyżeczkę, bo już w smaku okazał się zupełnie niejadalny
      :-))

dodam, że miałam wtedy z 5 lat
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka