truscaveczka 15.10.04, 12:36 ...jest takie sobie? Dla mnie: przecier pomidorowy i smażona kiełbasa. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
siostraheli Re: Jakie jedzenie dużo obiecuje zapachem, a smak 15.10.04, 12:48 przychodzi mi na mysl tylko kawa po turecku czyli po polsku, ktora tak pieknie pachnie i tak fatalnie smakuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lu Re: Jakie jedzenie dużo obiecuje zapachem, a smak IP: *.acn.waw.pl 14.11.04, 14:06 Zdecydowanie jest to kawa po polsku. Prawdziwa kawa po turecku pieknie pachnie i swietnie smakuje (zaparzona w tygielku na goracym piasku, spieniona, ma moc i aromat) Odpowiedz Link Zgłoś
brunosch Re: Jakie jedzenie dużo obiecuje zapachem, a smak 15.10.04, 13:11 Popkorn smażony w miejscach publicznych. Pachnie pieczonym kurczakiem, w smaku styropian. Odpowiedz Link Zgłoś
siostraheli Re: Jakie jedzenie dużo obiecuje zapachem, a smak 15.10.04, 13:18 i kurczk z rozna w miejscach publicznych. Ladnie pachnie, a zawsze przesolony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nobullshit Re: Jakie jedzenie dużo obiecuje zapachem, a smak IP: *.spray.net.pl / *.spray.net.pl 15.10.04, 15:20 Belgijskie gofry zwane u nas (chyba) ciastkami karmelowymi. Odpowiedz Link Zgłoś
pan_pndzelek Re: Jakie jedzenie dużo obiecuje zapachem, a smak 14.11.04, 13:27 Nie wiem co chcecie od ciastek karmelowych? Są naprawdę smaczne, w przeciwieństwie np. do zwykłych gofrów... Odpowiedz Link Zgłoś
lis_ka Re: Jakie jedzenie dużo obiecuje zapachem, a smak 15.10.04, 16:06 dla mnie gofry cynamonowe z budki albo gal mokotów. "Wiele zapachu o nic", powiedziałabym. Odpowiedz Link Zgłoś
giezik Re: Jakie jedzenie dużo obiecuje zapachem, a smak 15.10.04, 16:08 probowalem sobie cos przypomniec, i nic. Ale jak liska napisala to faktycznie tak jest z tymi "karmelowymi" goframi ktore byly chocby na dworcu centralnym w Warszawie. Pachnialy cudnie, raz sprobowalem i ..... nigdy wiecej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bazylka Re: Jakie jedzenie dużo obiecuje zapachem, a smak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 16:15 dobrze, że o tym piszecie, bo ja też kiedyś spróbowałam i rozczarowałam się straszliwie ale i tak za każdym razem, jak czuję ich zapach, to myślę sobie, że może wtedy źle trafiłam, przejściowo starciłam smak, albo nie wiem co bo pachną obezwładniająco i muszę się mocno powstrzymywać, żeby nie daćim kolejnej szansy do tych zapachów dopiszę jeszcze kawę pod każdą postacią - zapach piękny, ale smak zupełnie mi nie odpowiada obezwładnia mnie również zapach suszonych grzybów, co oczywiscie nie znaczy, że chrupię je na sucho. po przetworzeniu i uzdatnieniu do spożycia pachną już zupełnie zwyczajnie Odpowiedz Link Zgłoś
maja101 Re: Jakie jedzenie dużo obiecuje zapachem, a smak 15.10.04, 18:47 ciasteczka "fornetti" (chyba tak się to nazywa) - takie francuskie ciasteczka z nadzieniem ciastka karmelowe kebeby z budek na Krakowskim przedmieściu - pachną smakowicie, ale jeszcze nigdy nie udało mi się zjeść takiego kebaba więcej niż do połowy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nobullshit Fornetti to akurat mi smakują :) n/txt IP: *.spray.net.pl / *.spray.net.pl 15.10.04, 18:57 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgredek Re: Jakie jedzenie dużo obiecuje zapachem, a smak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.04, 15:50 Ilekroc przechodze kolo ciasteczek "fornetti" zawsze pachnie mi mokrym psem... :P Odpowiedz Link Zgłoś
e_katt krem Nivea ;-) 14.11.04, 23:26 pachniał (i w sumie nadal pachnie) pięknie, na tyle, że skusiłam się na łyżeczkę.. ..tylko łyżeczkę, bo już w smaku okazał się zupełnie niejadalny :-)) dodam, że miałam wtedy z 5 lat Odpowiedz Link Zgłoś