asica74 24.10.04, 02:15 jak zrobic sezamki? A moze ktos wie jak sie robi takie zlepki ze slonecznika, rodzynek, owsianki etc?... generalnie chodzi mi o cos, co zastapi jakies slodycze, a pomoze prztrwac do kolacji... wdzecznam bym byla :-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: Pichciarz Re: sezamki? IP: *.proxy.aol.com 24.10.04, 02:47 Coś tak, tam trochę niżej. Można podobnie i z innych ziaren: www.republika.pl/loto2/slodycze.html jadrys2.ciekawostki2.webpark.pl/skad_pochodzi_przepis_na_sezamki.htm kuchnia.verusinter.net/przepis.php?NUMER=6732 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Cynamoon Re: sezamki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.04, 09:17 Ja zawsze podprazam troche na patelni rozmaite ziarna i orzechy, potem dodaje troche cukru/cukru brazowego/miodu i mieszam az sie rozpusci. potem wykladam na talerzyk posmarowany maslem. Trzeba uwazac w trakcie, gdyz to jest potwornie gorace i latwo sie okropnie sparzyc. Odpowiedz Link Zgłoś
asica74 Re: sezamki? 24.10.04, 14:20 dzieki serdeczne, wyprobuje juz dzisiaj woeczorem! jestescie miodzio! Odpowiedz Link Zgłoś
asica74 Re: sezamki? 24.10.04, 21:12 chcialam tylko napisac, co mi sie udalo zrobic i jest pyszne! skladniki w sumie dowolne i w miare upodoban: ale ja uzylam po pol szklanki: nasion sezamkowych, slocznecznika, rodzynkow, cranberries, platkow owsianych oraz lyzke zmielonych migdalow, lyzke miodu i dwie lyzki brazowego cukru. Skladniki sypkie wyprazyc na patelni, a nastepnie dodac miod, cukier i troszeczke podlac woda i dalej podsmazyc, a nastepnie OSTROZNIE przelozyc mase lyzkami na talerz do ostygniecia. Mozna pokroic, etc... Dobre i zapychajace... :-) Odpowiedz Link Zgłoś