Dodaj do ulubionych

babeczki z kremem :))))))))))

05.11.04, 13:34
szukam przepisu na dobry krem (szybki smaczny tani) któy bede nakladac do
babeczek z kruchego ciasta :)))
Obserwuj wątek
    • Gość: Ewa Re: babeczki z kremem :)))))))))) IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 05.11.04, 13:38
      ja proponuję nadziać kremem do karpatki ( tylko tym błyskawicznym na zimne
      mleko, jest gotowy w 5 min) pychotka!
      pozdrawiam
    • qcharzowa Re: babeczki z kremem :)))))))))) 05.11.04, 14:14
      albo bitą śmietaną i wisienka z kompotu na wierzch, albo brzoskwinka
    • marghe_72 Re: babeczki z kremem :)))))))))) 05.11.04, 14:15
      a ja krem cytrynowy lub pomaranczowy.
      Zrobiłam wczoraj, Rewelacja nieskromnie mówiac
      Przepisik?
      • Gość: v.rubel Re: przepisik IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 05.11.04, 14:30
        przepisik koniecznie :)
        • marghe_72 Re: przepisik 05.11.04, 14:32
          Mówisz , masz :))
          Wysłany: Czw Lis 04, 2004 23:29 Temat postu:

--------------------------------------------------------------------------------

moja wersja (baaaardzo podobna do tej wyzej):

zetrzec skórke z 3 cytryn, sok wycisnac z 2, wymieszac toto z 115 g masła i 225
          g cukru. Miseczkę z ta masą wstawić do garnka z gorącą woda (od czasu do czasu
          podgrzewac). Mieszac trzepaczką aż sie cukier i masło rozpuszczą. Wbic 2 jajka
          i dalej moeszac az całosc zacznie gęstnieć.

Taki sam krem zrobiłam z pomaranczy (te same ilosci pomaranczy i reszty jak w
          przepisie na krem cytrynowy tylko + sok z 1/2 cytryny)
          Przelac do sloiczków
          • Gość: v.rubel dzięki :) n/txt IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 05.11.04, 16:01
    • matemi Re: babeczki z kremem :)))))))))) 05.11.04, 17:53
      Ja czasem na dno wlewam kajmak i wciskam w to wisienkę.To jak mam ochote na coś
      bardzo słodkiego.:)
    • Gość: wiedzma Re: babeczki z kremem :)))))))))) IP: *.3web.net 05.11.04, 21:11
      Babeczki z pianka...
      Mialam kiedys "fiola" na ich punkcie i przez baaardzo dlugi czas - w kazda
      sobote - "produkowalam" ich gigantyczne ilosci..
      Teraz dokladnie juz nie pamietam przepisiku, ale byly to bialka 4-5 + szkalnka
      cukru i ubija sie to na malutenkim plomyku ok 20 min. Pozniej dodaje sie jakis
      dzemik (bez owocow), galaretke (ze sloika, a nie w proszku!) i jeszcze troche
      ubija. To naprawde jest pyyyyszne...
      Aha! taka piana nie osiada i trzyma sie do czasu zjedzenia ostatniej babeczki =
      kilka dni.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka