giezik 05.11.04, 18:46 znaczy sushi z rakami. zniknely dosc szybko Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hania55 Re: akcent polsko-japonski 05.11.04, 18:50 A skąd Ty raki miałeś, Gieziku?! Odpowiedz Link Zgłoś
giezik Re: akcent polsko-japonski 05.11.04, 18:54 z pudełka :) znaczy ogony. no gdzie ja teraz swieze znajde Odpowiedz Link Zgłoś
hania55 Re: akcent polsko-japonski 05.11.04, 20:03 Aaaa! A to pudełko jakoś byś opisał? Niech już będą z pudełka :-) Odpowiedz Link Zgłoś
giezik Re: akcent polsko-japonski 05.11.04, 20:52 Okragle, plastikowe "Raki w zalewie" Panarttic Poland Sp z oo 11-034 Stawiguda, ul Warminska 39 Odpowiedz Link Zgłoś
hania55 Re: akcent polsko-japonski 05.11.04, 22:48 Cóż za precyzja informacji :-) Dzięki :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dakusia a skad ten cytat Gieziku?? IP: *.h.pppool.de 05.11.04, 19:48 cytat a propos kucharza, jakos mi spokoju nie daje..chyba juz gdzies mi to przed oczami przelacialo ... Odpowiedz Link Zgłoś
giezik Re: a skad ten cytat Gieziku?? 05.11.04, 20:53 Compendium ferculorum - najstarsza polska ksiazka kucharska (na ktora wciaz czekam), a ktora Bruno odebral bodaj wczoraj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pichciarz Re: akcent polsko-japonski IP: *.proxy.aol.com 06.11.04, 03:39 Sushi z pudełka w zalewie?... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: akcent polsko-japonski IP: *.dsl.mbay.net 06.11.04, 04:00 zrobilam kiedys dawno suszi z... poledwica surowa wedzona, bo bylo to cos jedynego do kupienia, co przypominalo surowa rybe, ktorej nie chcialam uzyc, bo mieszkam z dala od morza i wolalam nie ryzykowac. Bylo smaczne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: senin Re: akcent polsko-japonski IP: *.158.240.220.dsl.comindico.com.au 06.11.04, 04:05 tez mozna, dla mnie, przyzwyczajonej do mocnych przypraw, regularne sushi jest troche bez smaku, ale lubie ten ryz i wodorosty wiec sobie urozmaicam roznymi roznosciami. Przede wszystkim dodaje swieza koledre a czesto zamiast lososia pakuje do srodka szprotki podwedzane w oleju (te litewskie, z czarno zlota nalepka, pyszne) w ten sposob moje sushi nabiera swoistego smaku czasem dodaje jakas dobra paste chilli zamiast wasabi i tak sobie kombinuje.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szopen Re: akcent polsko-japonski IP: 204.79.89.* 06.11.04, 04:29 Jasne ze mozna. Sushi to taki japonski odpowiednik naszej kanapki. Po prostu. A nie wysublimowana kwitesencja kultury. Widzialem jak Japonczycy czy Koreanczycy robili sushi domowe. Do srodka ryzu szlo to co akurat bylo w lodowce. Mielonka z puszki, ogorek, kimchi, kielbaski, smazone jajko, ryba z puszki, smazony makaron, pieczony kurczak. Wszystko sie nadaje. Trzeba to potraktowac ciut bardziej na luzie. Odpowiedz Link Zgłoś
giezik Re: akcent polsko-japonski 06.11.04, 09:29 dokladnie znajoma japonka gdy robi dzieciom do szkoly to generalnei w tortownicy ( anie zawija skrzetnie) kladzie wartsyw wszystkiego, a pozniej kroi na kwadraciki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giezik akcent polsko-włoski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 09:44 wczoraj czyli - makaron z z rakami w sosie smietanowym Odpowiedz Link Zgłoś
studenciara Re: akcent polsko-japonski 07.11.04, 15:49 www.assembly.cornell.edu/sa/main/resolutions/98-99/R42.html Odpowiedz Link Zgłoś