Gość: atorod IP: 212.* / *.cza.warszawa.supermedia.pl 09.11.04, 10:50 Wybieram się z mężem do Lublina i bardzo proszę o info na temat dobrych i sprawdzonych restauracji z miłym wnętrzem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: chmil Re: jaka restauracja w lublinie IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 09.11.04, 11:03 NIe mogę nic powiedzieć na temat restauracji, ale najlepsza pizza jest w lokalu przu Obrońców Pokoju 14 LA CASA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cynamoon Re: jaka restauracja w lublinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 11:22 Chyba Oregano, ul. Kosciuszki (chyba, w kazdym razie to w centrum, obok poczty glownej) Na tej samej ulicy jest tez cos Magdy Gessler, ale nie bylam, wiec nie wiem co to zacz ;-) Jezeli chodzi o pizze, salatki i makarony, to polecam Giuseppe na ul. Hipotecznej. A najbardziej trendowy i przez to kontrowersyjny lokal to pub irlandzki (jedyny prawdziwy w tym miescie) "U Szewca". Polecam ze wzgledu na klimat i bogata oferte. Jedzenie tez tam jest,spory wybor, ponoc calkiem ok. Odpowiedz Link Zgłoś
mariurzka Re: jaka restauracja w lublinie 09.11.04, 13:08 Jeśli obok poczty głownej to Krakowskie Przedmieście:) No chyba że jest gdzieś na tyłach, to wtedy i ulica inna... A Giuseppe faktycznie fajne jest - miły klimat, fajne wnętrze i ogroooomne porcje sałatek. Zawsze tam zaglądam w drodze do stolicy i jeszcze nigdy się nie rozczarowałam. Wg mnie ma tylko jedną wadę - dla nie-lublinianina trudne do znalezienia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzka Re: jaka restauracja w lublinie IP: 10.40.68.* 09.11.04, 16:31 Ja polecam Atmosferę (nie pamietam ulicy) chyba przy Chopina pyszne włoskie żarcie ( wybór taki ze do pizzy nie dochodzisz) Fajna jest tez na rynku (a moze była) Klezmer Hois - żydowska kuchnia Ale Atmosfera the best Giuseppe niestety nie ma klimatu i bardziej przypomina to bar niz restauracje ale to kwestia gustu. Odpowiedz Link Zgłoś
cynamoon6 Re: jaka restauracja w lublinie 09.11.04, 18:39 Mariurzko, to jest uliczka prostopadla miedzy Krakowskim a Peowiakow ;-). Odpowiedz Link Zgłoś
cynamoon6 Re: jaka restauracja w lublinie 09.11.04, 18:41 O, Atmosfera jak najbardziej! Tez polecam. W Klezmer Hois moja kolezanka robila urodziny i rzeczywiscie, jedzenie bylo pyyyszne. Do tej pory snia mi sie po nocach faszerowane tunczykiem kartofle w mundurkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorientowana Re: jaka restauracja w lublinie IP: 213.17.230.* 10.11.04, 08:01 Ulica Peowiaków, zaraz koło teatru. Restauracja o stylizacji wewnątrz na wiejską chatę. Mają bufet sałatkowy (zimny) oraz bufet jarzynowy na ciepłym piecu. Bardzo smaczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tetel Re: jaka restauracja w lublinie IP: *.com.pl / *.com.pl 10.11.04, 09:22 Uważam że Atmosfera jest nie bardzo już nie ta obsługa. Jeśli chodzi o restaurację aby smacznie zjeść to polecam dwie: Ulice Miasta obok bramy krakowskiej i na rynku Starego Miasta no trochę dalej Złoty Osioł oberża. W jednej i drugiej duży wybór dań podanych elegancko i w ilościach nie małych.Są one łatwe do znalezienia dla nie-Lublinian. Jeśli pizza to zgadzam się Giuseppe, najlepsza kuchnia sródziemnomorska w Oregano Cafe ( apropo naprzeciwko Oregano jest piwniczka Marty Gessler) Jeśli pub to jest ich sporo, polecam U szewca za Rynkiem Starego miastatylko uwaga radzę nie jeść tam. Odpowiedz Link Zgłoś