Dodaj do ulubionych

jaka restauracja w lublinie

IP: 212.* / *.cza.warszawa.supermedia.pl 09.11.04, 10:50
Wybieram się z mężem do Lublina i bardzo proszę o info na temat dobrych i
sprawdzonych restauracji z miłym wnętrzem.
Obserwuj wątek
    • Gość: chmil Re: jaka restauracja w lublinie IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 09.11.04, 11:03
      NIe mogę nic powiedzieć na temat restauracji, ale najlepsza pizza
      jest w lokalu przu Obrońców Pokoju 14 LA CASA.
      • Gość: Cynamoon Re: jaka restauracja w lublinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 11:22
        Chyba Oregano, ul. Kosciuszki (chyba, w kazdym razie to w centrum, obok poczty
        glownej) Na tej samej ulicy jest tez cos
        Magdy Gessler, ale nie bylam, wiec nie wiem co to zacz ;-)
        Jezeli chodzi o pizze, salatki i makarony, to polecam Giuseppe na ul. Hipotecznej.

A najbardziej trendowy i przez to kontrowersyjny lokal to pub irlandzki (jedyny
        prawdziwy w tym miescie) "U Szewca". Polecam ze wzgledu na klimat i bogata
        oferte. Jedzenie tez tam jest,spory wybor, ponoc calkiem ok.
        • mariurzka Re: jaka restauracja w lublinie 09.11.04, 13:08
          Jeśli obok poczty głownej to Krakowskie Przedmieście:) No chyba że jest gdzieś
          na tyłach, to wtedy i ulica inna...
          A Giuseppe faktycznie fajne jest - miły klimat, fajne wnętrze i ogroooomne
          porcje sałatek. Zawsze tam zaglądam w drodze do stolicy i jeszcze nigdy się nie
          rozczarowałam. Wg mnie ma tylko jedną wadę - dla nie-lublinianina trudne do
          znalezienia...
          • Gość: zuzka Re: jaka restauracja w lublinie IP: 10.40.68.* 09.11.04, 16:31
            Ja polecam Atmosferę (nie pamietam ulicy) chyba przy Chopina pyszne włoskie
            żarcie ( wybór taki ze do pizzy nie dochodzisz)
            Fajna jest tez na rynku (a moze była) Klezmer Hois - żydowska kuchnia
            Ale Atmosfera the best
            Giuseppe niestety nie ma klimatu i bardziej przypomina to bar niz restauracje
            ale to kwestia gustu.
          • cynamoon6 Re: jaka restauracja w lublinie 09.11.04, 18:39
            Mariurzko, to jest uliczka prostopadla miedzy Krakowskim a Peowiakow ;-).
            • cynamoon6 Re: jaka restauracja w lublinie 09.11.04, 18:41
              O, Atmosfera jak najbardziej! Tez polecam.
              W Klezmer Hois moja kolezanka robila urodziny i rzeczywiscie, jedzenie bylo
              pyyyszne. Do tej pory snia mi sie po nocach faszerowane tunczykiem kartofle w
              mundurkach.
    • Gość: zorientowana Re: jaka restauracja w lublinie IP: 213.17.230.* 10.11.04, 08:01
      Ulica Peowiaków, zaraz koło teatru. Restauracja o stylizacji wewnątrz na
      wiejską chatę. Mają bufet sałatkowy (zimny) oraz bufet jarzynowy na ciepłym
      piecu. Bardzo smaczne.
    • Gość: Tetel Re: jaka restauracja w lublinie IP: *.com.pl / *.com.pl 10.11.04, 09:22
      Uważam że Atmosfera jest nie bardzo już nie ta obsługa. Jeśli chodzi o
      restaurację aby smacznie zjeść to polecam dwie: Ulice Miasta obok bramy
      krakowskiej i na rynku Starego Miasta no trochę dalej Złoty Osioł oberża. W
      jednej i drugiej duży wybór dań podanych elegancko i w ilościach nie małych.Są
      one łatwe do znalezienia dla nie-Lublinian. Jeśli pizza to zgadzam się
      Giuseppe, najlepsza kuchnia sródziemnomorska w Oregano Cafe ( apropo
      naprzeciwko Oregano jest piwniczka Marty Gessler) Jeśli pub to jest ich sporo,
      polecam U szewca za Rynkiem Starego miastatylko uwaga radzę nie jeść tam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka