IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.04, 22:04
No spoko przepis Lubię bezy mniam
Obserwuj wątek
    • Gość: Marta Re: Bezy IP: *.foxnet.com.pl 14.11.04, 12:32
      ja tez kocham bezy :) zwłaszcza takie, które nie są do końca suche, tylko takie
      ciągliwe w środku :)
      • Gość: patkag Re: Bezy IP: 81.15.189.* 14.11.04, 13:51
        hmmm a tak sie zastanawiam....czy wyszly by bezy ze slodzikiem? tak z
        ciekawosci pytam....
    • Gość: ef k Re: Bezy IP: 62.233.156.* 28.11.04, 16:00
      w wersji light proponuje mala zmiane: zamiast cukru - fruktoza - swietnie sie
      sprawdza, ja osobiscie daje 170g a i tak dla mnie wychodzi nieco za slodko .
      polecam!
      • Gość: jo.hanna ciagnace bezy i pavlova od N. Lawson IP: *.kabel.telenet.be 28.11.04, 22:03
        wczoraj ogladalam na belgijskiej tv N. Lawson, ktora robila pavlova z bezow.
        Wiec do ubitych bialek dosypywala lyzeczke maczki kukurydzianej (tej bialej) i
        dolewala lyzeczke octu. Podobno to powoduje, ze upieczona beza jest lekko
        ciagnaca w srodku. Tak wiec Nigella rozsmarowywuje na pergaminie kolo z ubitych
        bialek. Piecze w 180 stopniach (nie pamietam jak dlugo), ale wyciagala z
        pikarnika gdy wierzch byl lekko przyzlocony. Na ostudzony placek wrzucala ubita
        smietana a na nia dawala swieze owoce. Ona wyciskala passion fruit (nie znam
        polskiej nazwy), ale mysle ze jakies rozmrozone maliny lub jagody bylyby swietne...
        • rachela180 Re: ciagnace bezy i pavlova od N. Lawson 07.02.05, 15:25
          Nie granat czasem?
        • jswm Re: ciagnace bezy i pavlova od N. Lawson 07.02.05, 16:29
          ja robię pawłową z tego przepisu:
          www.aussie-info.com/identity/food/pavlova.php
          trzeba zostawic w piekarniku do całkowitego ostygnięcia
    • Gość: biedronka Re: Bezy IP: *.pl / 193.24.200.* 25.03.05, 19:56
      Właśnie wstawiłam do piekarnika babke drożdżową i zastanawiałam się co zrobić z
      4 białkami jakie mi zostały. Już wiem ZROBIE BEZY. Dzięki za przepis. Wesołych
      świąt :) i udanych wypieków!!! Pa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka