Gość: Aska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.04, 22:04 No spoko przepis Lubię bezy mniam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Marta Re: Bezy IP: *.foxnet.com.pl 14.11.04, 12:32 ja tez kocham bezy :) zwłaszcza takie, które nie są do końca suche, tylko takie ciągliwe w środku :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patkag Re: Bezy IP: 81.15.189.* 14.11.04, 13:51 hmmm a tak sie zastanawiam....czy wyszly by bezy ze slodzikiem? tak z ciekawosci pytam.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ef k Re: Bezy IP: 62.233.156.* 28.11.04, 16:00 w wersji light proponuje mala zmiane: zamiast cukru - fruktoza - swietnie sie sprawdza, ja osobiscie daje 170g a i tak dla mnie wychodzi nieco za slodko . polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo.hanna ciagnace bezy i pavlova od N. Lawson IP: *.kabel.telenet.be 28.11.04, 22:03 wczoraj ogladalam na belgijskiej tv N. Lawson, ktora robila pavlova z bezow. Wiec do ubitych bialek dosypywala lyzeczke maczki kukurydzianej (tej bialej) i dolewala lyzeczke octu. Podobno to powoduje, ze upieczona beza jest lekko ciagnaca w srodku. Tak wiec Nigella rozsmarowywuje na pergaminie kolo z ubitych bialek. Piecze w 180 stopniach (nie pamietam jak dlugo), ale wyciagala z pikarnika gdy wierzch byl lekko przyzlocony. Na ostudzony placek wrzucala ubita smietana a na nia dawala swieze owoce. Ona wyciskala passion fruit (nie znam polskiej nazwy), ale mysle ze jakies rozmrozone maliny lub jagody bylyby swietne... Odpowiedz Link Zgłoś
rachela180 Re: ciagnace bezy i pavlova od N. Lawson 07.02.05, 15:25 Nie granat czasem? Odpowiedz Link Zgłoś
jswm Re: ciagnace bezy i pavlova od N. Lawson 07.02.05, 16:29 ja robię pawłową z tego przepisu: www.aussie-info.com/identity/food/pavlova.php trzeba zostawic w piekarniku do całkowitego ostygnięcia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biedronka Re: Bezy IP: *.pl / 193.24.200.* 25.03.05, 19:56 Właśnie wstawiłam do piekarnika babke drożdżową i zastanawiałam się co zrobić z 4 białkami jakie mi zostały. Już wiem ZROBIE BEZY. Dzięki za przepis. Wesołych świąt :) i udanych wypieków!!! Pa Odpowiedz Link Zgłoś