niedzwiedzica_sousie 18.11.04, 11:21 taki, w którym można podać zupę gulaszową na przykład, można to gdzieś kupić (w poznaniu?) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
amused.to.death Re: chleb-garnuszek 18.11.04, 18:51 > taki, w którym można podać zupę gulaszową na przykład, można to gdzieś kupić > (w poznaniu?) Chodzi o taki 'pusty' chlebek z otwieraną górą? Ja takie widuję w niewielkim sklepie z pieczywem przy Rynku Łazarskim. Odpowiedz Link Zgłoś
niedzwiedzica_sousie Re: chleb-garnuszek 19.11.04, 12:00 tak, o taki!! Koło WBK-u? Odpowiedz Link Zgłoś
amused.to.death Re: chleb-garnuszek 19.11.04, 12:05 Nie. Trzeba przejść koło WBK w dół, w stronę rynku łazarskiego i druga uliczka w prawo (nie pamiętam jak się nazywa), ale to bardzo blisko. Najpierw jest sklep rybny a zaraz po nim mały sklep z pieczywem - bardzo smacznym zresztą więc wciąż czasami tam chodzę, mimo, że mieszkam już trochę dalej. A na ten chlebek zwróciłam uwagę bo bardzo mi się podobał:))) Widziałam go chyba prawie za każdym razem jak byłam. Odpowiedz Link Zgłoś
qubraq Re: chleb-garnuszek 21.11.04, 19:37 A czy w Warszawie też można gdzies toto trafić? Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
giezik Re: chleb-garnuszek 21.11.04, 19:39 wlasciwie to nadaje sie kazdyu zwykly chleb (a moze samemu upieczony) - z ktorego mozna srodek wydrążyć (i pożreć na ciepło jesli swiezo pieczonY) Odpowiedz Link Zgłoś
kwieta4 Re: chleb-garnuszek 21.11.04, 19:51 tutaj w taki chleb laduje sie dosyc smaczny szpinakowy dip/gesty, bogaty w rozne 'farfocle'/, a chlebowy srodek wydlubany jest w postaci kawalkow, ktore sie moczy w tym dipie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hanna Re: chleb-garnuszek IP: 64.213.237.* 21.11.04, 19:59 Robie to czesto dla moich amerykanskich kolezanek. Maja forme duzych bul. Uzywaja to do zup, do dipow( srodek uzywaja na grzanki). Ja tam wole osobno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pichciarz Re:bread-bowl IP: *.proxy.aol.com 22.11.04, 04:17 Przepisy (Eng.): www.thefrugallife.com/bread_bowl.html bread.allrecipes.com/az/BreadBowls.asp web.kraftfoods.com/kf/CookingSchool/c_CookingClasses/BroccoliDip.htm www.brownielocks.com/breadbowl.html www.schwans.com/recipes/recipe9.aspx?tb=4 www.iowaegg.org/Recipes/recipesq4.asp kasei.us/pictures/events/20000720-Perl_Conference/50 Odpowiedz Link Zgłoś