brunosch 18.11.04, 14:06 to napisać, coby obscenicznie nie wyszło? ;))) Hmmm. *** No nie wiem. Turlam się po podłodze ze śmiechu. :D))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nobullshit MWOO! 18.11.04, 14:16 Gdzie obiecany przepis na zupę z czerownej cebuli???!!! Zapytuję uprzejmie. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mwookash Wiem, pamietam IP: *.man.polbox.pl 18.11.04, 14:26 ale wczoraj nie zdążyłem przepisać i miałem ;) nadzieję że nie zauważysz opóźnienia jak podam go jutro zwłaszcza że giezik szalał z przepisami. Już sobie wstukuję niezapominajkę do komórki Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica pisz, żeby wyszło obscenicznie 18.11.04, 14:09 najobsceniczniej na świecie ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: perry Re: pisz, żeby wyszło obscenicznie IP: *.proxy.aol.com 18.11.04, 14:11 rozdziel coby i samo ci wyjdzie bez obscenicznego bolu Odpowiedz Link Zgłoś
brunosch Re: pisz, żeby wyszło obscenicznie 18.11.04, 14:13 dobra, ale żeby mi się nie dostało od świntuchów :D co włożyć do pity? Sezamowej, szybko dodaję, żeby nie było niedomówień... :) Odpowiedz Link Zgłoś
siostraheli Re: pisz, żeby wyszło obscenicznie 18.11.04, 14:16 moze maslo, jak Brando? Odpowiedz Link Zgłoś
brunosch Re: pisz, żeby wyszło obscenicznie 18.11.04, 14:27 z tego co mi w przymglonej pamięci się kołacze, brandonowe masło szło kaj indziej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
siostraheli Re: pisz, żeby wyszło obscenicznie 18.11.04, 14:31 a kto go tam wie, moze mial 2 kostki. Odpowiedz Link Zgłoś
nobullshit Re: pisz, żeby wyszło obscenicznie 18.11.04, 14:16 Czy "pita" to znowu po śląsku? (Piszę "znowu" - bo wczoraj się dowiedziałam, że mam "szlapki"). Bo dla mnie to zdanie nie było ani trochę obsceniczne. Odpowiedz Link Zgłoś
poughkeepsie nie, to nie po śląsku :D 18.11.04, 14:17 po śląsku to jednak trochę inaczej, hihihi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qcharzowa Re: pisz, żeby wyszło obscenicznie IP: *.ryder.krakow.pl 18.11.04, 14:19 Znalazłam w internecie. " duże bakłażany, 4 ząbki czosnku (duże), 50 ml oliwy z oliwek extra vergine, 1 łyżka octu winnego białego, 1/2 łyżeczki cukru, sól i świeżo zmielony czarny pieprz, drobno posiekane czarne oliwki (opcjonalnie), drobno posiekana natka pietruszki Piekarnik rozgrzać do 200 °C i na natłuszczoną blachę ułożyć ponakłuwane widelcem bakłażany - piec ok. godziny, aż skórka zrobi się bardzo czarna, a całość bardzo miękka. Wyjąć bakłażany z piekarnika i włożyć do papierowej torby, zamknąć ją - pozwalamy im ochłonąć ;-). Następnie obrać je ze skórki (trochę babraniny przy tym jest), usunąć duże gniazda nasienne, jeśli są. Zmiksować na gładką masę miąższ bakłażanów i czosnek, a następnie cały czas miksując, cienkim strumieniem wlewać oliwę i ocet. Doprawić do smaku cukrem, solą i pieprzem". Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica do pity włóż 18.11.04, 14:19 feta oliwki cebulkę czosnek pieprz sól tymianek ocet balsamiczny w proporcjach zlażnych od widzimisię :-) -- cebula pomidor pieczony indyk bazylia ocet balsamiczny -- piersi kurczaka miód czosnek ser Mozarella cukinia pieczarki czerwona papryka por sól pieprz -- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qcharzowa i jeszcze IP: *.ryder.krakow.pl 18.11.04, 14:20 i jeszcze znalazłam "Pita może być na ciepło albo na zimno. Na zimno generalnie możemy przygotować wcześniej i podawać gościom w charakterze zimnego bufetu: ze sałatką rybną, warzywną lub mięsną (do tego do środka pomidory, ogórki, papryka, pokrojona cebula, szczypiorek albo bazylia; jakiś sos na bazie majonezu albo jogurtu - np. grecki tzatziki). Może też być na słodko - z surówką owocową albo serową (wtedy np. oblane czekoladową polewą albo i nasączone rumem). Na ciepło można nadziać gulaszem mięsnym lub drobiowym albo mięsem grilowanym (tak prawie podają w Grecji gyros) i lekko podgrzać (w mikrofalówce albo na suchej patelni pod przykryciem czy w piekarniku). Do tego ketchup (lub inny sos według gustu), tarty ser żółty aby się roztopił" Odpowiedz Link Zgłoś
emka_1 Re: pisz, żeby wyszło obscenicznie 18.11.04, 14:28 eno, cóś ci się z braku ciśnienia pokręciło:( to nie jest obsceniczne, tylko kliniczne:( obscenicznie by było jak bys pytał w co włożyć:( apropo - w czasach licealnych mieliśmy powazny problem, bo nam się wszystko kojarzyło. zaczęło się od koleżanki, która staneła w pąsach gdy upojnej urody nauczyciel zaproponował jej - potrzymaj mi pędzel. no więc postanowiliśmy znaleźć słowo, które nikomu się nie będzie kojarzyć. na dłuższą chwile zapadła grobowa cisza i nagle kolega ryknął - wiem! włożyć! na oddalonym o parę kilometrów rynku głownym konie dorozkarskie się spłoszyły od naszego ryku:( Odpowiedz Link Zgłoś
brunosch Re: pisz, żeby wyszło obscenicznie 18.11.04, 14:43 > eno, cóś ci się z braku ciśnienia pokręciło:( to nie jest obsceniczne, tylko > kliniczne:( obscenicznie by było jak bys pytał w co włożyć:( Ale ja właśnie pytałem co włożyć... Od kilku chwil udaję straszny katar, pociągam nosem i ocieram łzy, bo o mało się nie spłakawszy przed monitorem. Najważniejsze, wyobraźnia działa mimo wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
emka_1 Re: pisz, żeby wyszło obscenicznie 18.11.04, 14:48 nienie, pytałeś 'co włożyć w' a nie 'w co włozyć'. kolega chirurg twierdzi, że ludzka inwencja nie zna granic. Odpowiedz Link Zgłoś
florunia Re: pisz, żeby wyszło obscenicznie 18.11.04, 15:17 jak jej nie kochasz, to odpuść, nie wkładaj ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica albo prościutko 18.11.04, 14:22 serek topiony do goracej pity, a potem z pitą znowu do piekarnika :-) Odpowiedz Link Zgłoś
siostraheli Re: Jak 18.11.04, 14:26 czytam kolegom te odpowiedzi i tez turlamy sie ze smiechu. Zwlaszcza ten kawalek o zimnym bufecie jest zabawny. Odpowiedz Link Zgłoś
brunosch Re: Jak 18.11.04, 14:29 No widzisz, nie ma lekko :"D Wizja wkładania wysmarowanej serem pity do piekarnika też jest powalająca. Odpowiedz Link Zgłoś
hela1 Re: Jak 18.11.04, 14:34 Siostra, a czemu w porcelanie nie jestes, gdzie moje talerze!!!!!!! A do pity krewetek i salaty lodowej, sosu jogurtowego, jajko na twardo posiekane, papryki troche, zapiec chwile. Odpowiedz Link Zgłoś
siostraheli Re: Jak 18.11.04, 14:36 Zaraz jade do Porcelany, czekam na fajrant. Musze to z siebie wykrztusic, bo mi sie w glowie kolacza: ciule z Godule i pity z Laura Hüty. Odpowiedz Link Zgłoś
poughkeepsie nieeeee, proooooszę :D:D:D:D:D 18.11.04, 14:37 nie mogę ryczeć tu do monitora w pracy, no po prostu nie wypada, hehehehehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
hela1 Re: nieeeee, proooooszę :D:D:D:D:D 18.11.04, 14:44 Gorzej bedzie, jesli Ci on tez odryknie, to znaczy ze czas na fajrant! Odpowiedz Link Zgłoś
brunosch Re: Jak 18.11.04, 14:45 Uuuuaaaaa! Na Goduli w moich czasach to był jedyny szpital położniczy w Rudzie!!! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
siostraheli Re: Jak 18.11.04, 14:52 urodzilam tam moja corke, teraz to jest najbardziej trendy oddzial na slasku! Odpowiedz Link Zgłoś
egipcjanka15 Re: Jak 18.11.04, 14:47 Ser haloumi!!! Z grila! W towarzystwie oliwek i pomidorka moze byc. Oj, slina mi kapnela na klawiature ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
hela1 Re: Jak 18.11.04, 14:49 Nareszcie sie ktos objawil z serem haloumi! To jest krol serow! Na patelni, z grilla, i prosto z paczki do paszczy... Odpowiedz Link Zgłoś
egipcjanka15 :-))))))))))))))) 18.11.04, 14:54 I do zapiekanek na wierzch 5 minut przed wyjeciem z piekarnika. W ogole haloumi rulez! Ale z braku tegoz moznaby do tej, hmm, pity oscypek po uprzednim potraktowaniu patelnia. A haloumi z mieta? Odpowiedz Link Zgłoś
hela1 Re: :-))))))))))))))) 18.11.04, 14:55 z mieta musi byc, cypryjski lub libanski tu mamy. Rulez! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szopen Re: Jak IP: 218.20.66.* 18.11.04, 14:54 Najpierw nalezy glosno przy calejdostepnej publicznosci powiedziec: Sezamie otworz sie!!!!! A potem do pity to juz cokolwiek jest w lodowce bo to w sumie tez kanapka wychodzi. I lepiej duzy kawalek kielbasy niz cienki szczypiorek. Odpowiedz Link Zgłoś
brunosch Re: Jak 18.11.04, 15:02 > I lepiej duzy kawalek kielbasy niz cienki szczypiorek. Święte słowa, szopen, święte słowa! :"D Odpowiedz Link Zgłoś