Dodaj do ulubionych

Lody GRYCAN - gdzie w Krakowie?

IP: 5.2.* / *.chello.pl 18.11.04, 17:23
Czy ktoś widział gdzieś w Krakowie lody GRYCAN?????
Obserwuj wątek
    • Gość: teresai Re: Lody GRYCAN - gdzie w Krakowie? IP: 5.2.* / *.chello.pl 18.11.04, 22:55
      Pewnie nigdzie. Wielka szkoda, bo mam na nie wielką ochotę. Jakby ktoś coś
      wiedział, to prosze o cynk :).
      Pozdrawiam,
      t.
      • Gość: kara Re: Lody GRYCAN - gdzie w Krakowie? IP: *.wirt.pl / *.sopot.wirt.pl 19.11.04, 18:53
        Grycan to pan co produkuje lody zielona budka. czy to nie o nie chodzi?
    • Gość: triss podciągam n/t IP: *.markom.krakow.pl / *.crowley.pl 19.11.04, 16:59
      • edkos Re: podciągam n/t 19.11.04, 21:05
        Dziś kupiłam w sklepie spożywczym na Bałuckiego. Są czekoladowe, truskawkowe i
        straciatella, 1 litr ok. 11 zł
        • Gość: tri Re: podciągam n/t IP: *.markom.krakow.pl / *.crowley.pl 19.11.04, 23:13
        • Gość: triss dzięki, dzięęęęki! :) n/t IP: *.markom.krakow.pl / *.crowley.pl 19.11.04, 23:13
        • Gość: lomas Re: podciągam n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.04, 00:45
          A gdzie jest Bałuckiego?
          • Gość: asia Re: podciągam n/t IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.04, 16:34
            ul.Baluckiego jest na Debnikach.
            • Gość: lomas Dzięki Asia. nt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.04, 17:06
    • Gość: Lilu w każdym markecie n/t IP: *.miechow.com / 195.136.181.* 20.11.04, 09:14
      • Gość: teresai Re: w każdym markecie n/t IP: 5.2.* / *.chello.pl 20.11.04, 11:00
        Chcę zauważyć, że Lody Grycan to nie to samo co lody Zielona Budka. Faktem
        jest, że to pan Grycan stworzył Zieloną Budkę, ale jakiś czas temu sprzedał ją
        (razem z nazwą)innemu lodowemu koncernowi. Teraz otworzył nową "fabrykę lodów"
        i produkuje się tam lody właśnie o nazwie "Grycan". Na tym forum były
        zachwalane jako p r z e py s z n e. Za chwalali je głównie konsumenci z
        Warszawy i okolic. Kraków to też okolice Warszawy, tylko te trochę bardziej
        odległe, a ja chce wiedzieć, czy tu, w tej naszej cudnej "prowincji" można owe
        smakołyki gdzies kupić. Czy naprawdę są w każdym supermarkecie??!
        Trochę jestem zapracowana i zajęta dodatkowo moim dzidziusiem, więc nie mam za
        wiele okazji, aby to w najbiższym czasie móc sprawdzić.
        Jakby sie komuś rzuciły te lody w oczy, to dajcie koniecznie znać. Będę
        wdzięczna za informacje.
        teresa

PS. A w Krakowie dziś pada śnieg i za oknem mam prawdziwa zimę :), co jednak
        nie zmniejsza mojej ochoty na dobre lody.
        • Gość: triss Re: w każdym markecie n/t IP: *.markom.krakow.pl / *.crowley.pl 20.11.04, 14:39
          mialam nadzieje, ze te na bałuckiego to grycan a nie zielona b.
          nie?
          w kazdym razie melduje ze np w geancie niet :(
          • Gość: kolorka2 lody Grycan IP: *.238.116.197.adsl.inetia.pl 20.11.04, 20:20
            nie wiem gdzie mieszkasz, ale lody Grycan są np. w Złotym Rogu na Lea (dobrze
            zaopatrzne delikatesy naprzeciw alberta), i w mniejszym sklepiku, koniec
            Urzędniczej i róg Czarnowiejskiej - obsługa tragiczna, ale lody są :D i są
            prze-pysz-ne ;)
            • Gość: teresai Re: lody Grycan IP: 5.2.* / *.chello.pl 20.11.04, 22:06
              kolorka2,
              Dzięki wielkie! Chociaż do Lea mam kawałek drogi, to już moja w tym głowa, żeby
              jak najszybciej się tam znaleźć osobiście lub (co pewniejsze)wysłać tam
              jakiegoś osobnika plci przeciwnej, który jest dla mnie gotów zrobić
              wszystko :). Szkoda, że nie jestem w ciąży, bo już teraz opychałabym się tymi
              lodami do nieprzyzwoitości. A tak to muszę się jednak uzbroić w cierpliwość.

A tak pozostając w temacie lodowym, to kochane krakusy, czy zgodzicie się ze
              mną, że najlepsze lody w Krakowie można zjeść na Starowiślnej? Uwielbiam te
              lody (zwłaszcza poziomkowe)i kocham to miejsce za ten klimat, wystrój,
              obsługujące panie, długaśne kolejki.... Przypomina mi to dzieciństwo...

A teraz idę oglądać Notting Hill. Hugh Grant jest równie dobry na listopadową
              depresję jak dobre lody, a na pewno jest znacznie mniej kaloryczny.
              Pozdrowienia dla krakowskich lodożerców,
              teresa
              • Gość: lump starowislna the best IP: *.alan.krakow.pl 21.11.04, 16:46
                zgodze sie z toba tereso to poprostu niebo w gebie:)
                • Gość: teresai Re: starowislna the best IP: 5.2.* / *.chello.pl 21.11.04, 16:57
                  Cieszę się lumpie, że się ze mną zgadzasz. Szkoda, że trzeba na to niebo
                  poczekać aż do wiosny, bo w zimie to oni chyba pączki wyrabiają, a ja niestety
                  pączkowa nie jestem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka