matemi 22.11.04, 12:52 Parę razy w Szwecji jadłam w kawiarniach różne desery przystrojone ślicznymi gwiazdkami anyżu...chciałabym je kupić,ale nie mam pojęcia gdzie.Może wiecie czy można je gdzieś znależć? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
brunosch Re: GWIAZDKI ANYŻU 22.11.04, 12:55 kiedys kupiłem anyż u ulicznych kramarzy z przyprawami Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica raczej nie powinnaś mieć problemu 22.11.04, 12:58 z kupnem anyżu gwiadkowego w dobrze :-) zaopatrzonym sklepie z przyprawami, albo w necie: www.kuchniachinska.pl/frontend/products.php? nr_kat=83&wtr=index.php:0:0:0:0:0:0 Odpowiedz Link Zgłoś
matemi Re: GWIAZDKI ANYŻU 22.11.04, 13:16 Ja piszę z Trójmiasta, ale rzeczywiście nie wpadłam na sklepy orientalne.Dzięki, może się uda :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kardamon1 Re: GWIAZDKI ANYŻU IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 22.11.04, 13:59 jesli szukasz w trojmiescie to w gdansku na targu obok starej hali targowej (naprzeciw baszty jacek) jest stoisko z przyprawami, kiedys tam mieli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: limba Re: GWIAZDKI ANYŻU IP: *.mos.gov.pl 22.11.04, 13:25 Wczoraj widziałam w Leclerku - w celofanowych, przezroczystych torebeczkach - pakowane po kilka sztuk. Było to promocyjne stoisko jakiejś firmy [Kamis???], ale nie miałam czasu by się tym zaiteresować, tudzież ceną. Było tam wiele innych egzotycznych przypraw, tak samo opakowanych. Mogę sprawdzić, ewentualnie jutro dam znać. Odpowiedz Link Zgłoś
matemi DOSTAŁAM!!! 22.11.04, 18:17 Dostałam te gwiazdki! W sklepie ze zdrową żywnością, za 2,10 zł. Jestem naprawde zaskoczona...ale cieszę się, bo kupiłam tam też bulion wegetariański bez glutaminianu, o którym tu czytałam.Od dziś koniec z kostkami!Dzięki za dobre rady!:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giezik Re: DOSTAŁAM!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.04, 18:20 różnica miedzy sklepami orientalnymi a trendy galeriami i delikatesami - mozna kupic pake cynamonu za jakies 2-5 zl, podczas gdy w ekskluziwach - 3 laski cynamonu - za 5-10 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
matemi Re: DOSTAŁAM!!! 22.11.04, 18:32 Masz rację, jestem trochę zła, bo nie pomyślałam i chwilę wcześniej kupiłam w normalnym sklepie majeranek (KAMISA)-wiadomo jaki drogi-a w tamtym sklepie zobaczyłam paczkę po 1,50 i wydawało mi się, że było tam go więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kardamon1 a gdzie jest ten sklep ze zdrowa zywnoscia? IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 23.11.04, 11:20 Odpowiedz Link Zgłoś