Dodaj do ulubionych

pomocy! poszukuję perełek do dekoracji!!!

23.11.04, 09:55
Hej, czy ktoś z Was widział gdzieś w sklepie perełki do dekoracji ciast,
tortów itp? Nie chodzi mi o piegi, posypki, tylko o srebrne jadalne kuleczki,
bardzo mi na tym zależy więc jeżeli ktoś z Was widział takie cudo (ale nie w
cukierni na torcie hehe) to napiszcie, proszę, interesuje mnie poludnie
Polski.
Z góry serdecznie dziekuję i pozdrawiam :o)
Ania
Obserwuj wątek
    • dziuunia Re: pomocy! poszukuję perełek do dekoracji!!! 23.11.04, 10:27
      Pozostają Ci jedynie hurtownie z artykułami piekarsko-cukierniczymi.Perełki są
      tam w różnych rozmiarach,a pudełka nie są znowu takie duże.Myślę że sprzedadzą
      bez problemu.No chyba że jest w Twojej okolicy sklepik z artykułami spozywczymi
      przywożonymi z Niemiec.
    • dziuunia Re: pomocy! poszukuję perełek do dekoracji!!! 23.11.04, 10:36
      Tu masz trochę stron z hurtowniami,może znajdziesz jakąś blisko
      www.google.pl/search?hl=pl&q=dekoracje+cukiernicze&lr=
    • Gość: mycha Re: pomocy! poszukuję perełek do dekoracji!!! IP: *.gronet.pl / *.gronet.pl 23.11.04, 11:33
      Skoro południe Polski, to przyznam się, że sama kupiłam w zeszłym roku takie
      srebrne i złote perełki na targu /bazarze/ u Czeszki, która regularnie
      przyjeżdża z artykułami spożywczymi i zdaje się, że też z monopolowymi...
      Sama bardzo długo szukałam tych perełek, no i przez przypadek znalazłam.
      Popytaj na bazarach /jeśli to teren przygraniczny/, albo może ktoś ze znajomych
      bywa w Czechach.
      Pozdrawiam - mycha.
    • Gość: katarzynka Re: pomocy! poszukuję perełek do dekoracji!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.04, 16:44
      A gdzie w Warszawie mozna je kupic i ile kosztuje opakowanie?
    • kwik Re: pomocy! poszukuję perełek do dekoracji!!! 23.11.04, 17:06
      dawno temu nabylam takie perelki (przykro mi doniesc ale wyladowaly w koszu,
      niejadalne calkowicie) - w malych opakowaniach, seria cukrowych dekoracji do
      ciast - chyba firma schwartau).
      • pireneje Re: cukiernie 24.11.04, 09:41
        Przechodząc wczoraj koło cukierni (Kraków), przypomniałam sobie o tym poście i
        z ciekawości weszłam by zapytać czy posiadają takowe perełki w sprzedaży.
        Owszem, są, tyle że nie w bezpośredniej sprzedaży dla klientów, tylko kupowane
        na potrzeby cukierni. Isntnieje możliwość zakupienie takich perełek, ale było
        już późno i pani z cukierni nie umiałą podać mi ceny i powiedziały żebym
        przyszła nastepnego dnia.
    • lubstej Re: pomocy! poszukuję perełek do dekoracji!!! 24.11.04, 10:59

hej
      takie perelki widzialam (ale nie kupowalam) w Warszawie na bazarku przy placu
      Szembeka - w budkach przed glownym bydynkiem, wchodzac od ulicy Zamienieckiej
      pozd
      • gieksiara Re: pomocy! poszukuję perełek do dekoracji!!! 24.11.04, 11:38
        Strasznie Wam dziękuję za namiary i pomysły, no i wyruszam na poszukiwania!!!
        buziaczki i życze udanych wypieków świątecznych :o)
        • pimienta Re: pomocy! poszukuję perełek do dekoracji!!! 24.11.04, 15:12
          Ja kupuję na Szembeka. Dekoruję nimi pierniczki na choinkę. Moja córka je
          uwielbia, choć nie pozwalam jej jeść tego zbyt dużo. Ale wyglądaja naprawdę
          fajnie.
          • Gość: aniel Re: pomocy! poszukuję perełek do dekoracji!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 18:42
            zdaje sie Schwarztau (czy jak to sie pisze) -bywaja we wroclawskich
            hipermarketach,
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka