szarotka55 Re: wczym podać 27.11.04, 18:54 nacisnęłam przypadkowo klawisz i się wysłało. Miałam pytanie : w czym podać zupę gulaszową? Nie mam kociołka z podgrzewaczem, ani miseczek fajansowych. Jesli uwazacie, że coś takiego jest niezbędne - to do "Andrzejek" zakupię. Oczywiście w przystepnej cenie. Prosze o radę, bo zupę chcę podać na kolację. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: wczym podać IP: *.unislaw.sdi.tpnet.pl 27.11.04, 19:25 Jestem zwolennikiem ciepłych potraw,wręcz gorących.W naszych zasobach kuchennych też nie ma kociołka z podgrzewaczem,lecz mamy miseczki fajansowe o których wspominasz.Są one z dość grubego fajansu i szybko odbierają ciepło,radzimy sobie w ten sposób,że przed podaniem zupy wkładamy je do piekarnika i zagrzewamy do rozsądnej temperatury w ten sposób zupki zachowują odpowiednią temperaturę do ostatniej łyżki.Nie są drogie,żona płaciła za nie około 4zł za sztukę,można je nabyć w różnych kolorach i fajnie się z nich je. Ach mamy takie o pojemności około 0,7 litra. Miłej zabawy i pamiętaj o wosku i kluczu :) Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pichciarz Re: wczym podać IP: *.proxy.aol.com 28.11.04, 19:34 Ale dlaczego w piekarniku? Ja najzwyczajniej nalewam wrzątku, czekam ze dwie minuty, wylewam i wypełniam czym tam. A co do zastępczego kociołka to ładnie i stylowo wyglądać będzie jakaś fajansowa, ludowo ozdobiona waza i podobne miseczki, czareczki, a nawet te wielkie "filiżanki" na zupy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina Re: wczym podać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.04, 19:39 Gulasz w wielkiej filizance? Eeeetaaam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek1f w czym podać IP: *.chello.pl 27.11.04, 20:18 Szarotko, jak Jacek pisal, zdobadz jakiekolwiek glebsze naczynia/naczynka i podgrzej je wczesniej w piekarniku. Zupe gulaszowa podaje sie zwykle nie w talerzach, ale w takich miseczkach/kokilkach - chodzi o to, zeby dlugo trzymala sama w sobie cieplo. I juz. Ja mam (nie wiem skad) taki komplecik do chinskich zup, podgrzewam je troszke i siwetnie w niej ida wszelkie zupy. papa. Odpowiedz Link Zgłoś
szarotka55 Re: w czym podać 27.11.04, 22:00 Dzięki za podpowiedź. Jutro pędzę do hipermarketu i coś zakupię. I już jutro zacznę pichcić zupę, bo podobno im dłużej gotowana (i odgrzewana) tym lepiej. Wróżby z wosku - ha tylko na jaki temat. Zamążpójście już mam daaaaaaaaaaaawno za sobą. I dobrze jest. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeeeeewa Re: w czym podać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.04, 23:57 ja podałabym zupę gulaszową w chlebkach, wygląda i smakuje świetnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: w czym podać IP: *.unislaw.sdi.tpnet.pl 28.11.04, 10:17 Jak się postarasz to taki klucz może otworzyć dzwi życzeń...:) Każdy z nas marzy o czymś i może akurat to jest ta dzurka w kluczu ,atmosfera,wyobraźnia które poprowadzą choć przez chwilę w inny świat. Pozdrawiam i życzę przedniej zabawy. Odpowiedz Link Zgłoś