Dodaj do ulubionych

wczym podać

27.11.04, 18:49
Obserwuj wątek
    • szarotka55 Re: wczym podać 27.11.04, 18:54
      nacisnęłam przypadkowo klawisz i się wysłało. Miałam pytanie : w czym podać
      zupę gulaszową? Nie mam kociołka z podgrzewaczem, ani miseczek fajansowych.
      Jesli uwazacie, że coś takiego jest niezbędne - to do "Andrzejek" zakupię.
      Oczywiście w przystepnej cenie. Prosze o radę, bo zupę chcę podać na kolację.
      Pozdrawiam
      • Gość: jacek Re: wczym podać IP: *.unislaw.sdi.tpnet.pl 27.11.04, 19:25
        Jestem zwolennikiem ciepłych potraw,wręcz gorących.W naszych zasobach
        kuchennych też nie ma kociołka z podgrzewaczem,lecz mamy miseczki fajansowe o
        których wspominasz.Są one z dość grubego fajansu i szybko odbierają
        ciepło,radzimy sobie w ten sposób,że przed podaniem zupy wkładamy je do
        piekarnika i zagrzewamy do rozsądnej temperatury w ten sposób zupki zachowują
        odpowiednią temperaturę do ostatniej łyżki.Nie są drogie,żona płaciła za nie
        około 4zł za sztukę,można je nabyć w różnych kolorach i fajnie się z nich je.
        Ach mamy takie o pojemności około 0,7 litra.
        Miłej zabawy
        i pamiętaj o wosku i kluczu :)
        Pozdrowienia
        • Gość: Pichciarz Re: wczym podać IP: *.proxy.aol.com 28.11.04, 19:34
          Ale dlaczego w piekarniku? Ja najzwyczajniej nalewam wrzątku, czekam ze dwie
          minuty, wylewam i wypełniam czym tam.
          A co do zastępczego kociołka to ładnie i stylowo wyglądać będzie jakaś
          fajansowa, ludowo ozdobiona waza i podobne miseczki, czareczki, a nawet te
          wielkie "filiżanki" na zupy.
          • Gość: karolina Re: wczym podać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.04, 19:39
            Gulasz w wielkiej filizance? Eeeetaaam...
      • Gość: jacek1f w czym podać IP: *.chello.pl 27.11.04, 20:18
        Szarotko, jak Jacek pisal, zdobadz jakiekolwiek glebsze naczynia/naczynka i
        podgrzej je wczesniej w piekarniku. Zupe gulaszowa podaje sie zwykle nie w
        talerzach, ale w takich miseczkach/kokilkach - chodzi o to, zeby dlugo trzymala
        sama w sobie cieplo. I juz. Ja mam (nie wiem skad) taki komplecik do chinskich
        zup, podgrzewam je troszke i siwetnie w niej ida wszelkie zupy. papa.
        • szarotka55 Re: w czym podać 27.11.04, 22:00
          Dzięki za podpowiedź. Jutro pędzę do hipermarketu i coś zakupię. I już jutro
          zacznę pichcić zupę, bo podobno im dłużej gotowana (i odgrzewana) tym lepiej.
          Wróżby z wosku - ha tylko na jaki temat. Zamążpójście już mam daaaaaaaaaaaawno
          za sobą. I dobrze jest.
          Pozdrawiam
          • Gość: eeeeeewa Re: w czym podać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.04, 23:57
            ja podałabym zupę gulaszową w chlebkach, wygląda i smakuje świetnie.
          • Gość: jacek Re: w czym podać IP: *.unislaw.sdi.tpnet.pl 28.11.04, 10:17
            Jak się postarasz to taki klucz może otworzyć dzwi życzeń...:)
            Każdy z nas marzy o czymś i może akurat to jest ta dzurka w
            kluczu ,atmosfera,wyobraźnia które poprowadzą choć przez chwilę w inny świat.
            Pozdrawiam i życzę przedniej zabawy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka