Gość: ja IP: *.dip.t-dialin.net 07.12.04, 08:41 podobo lepszy od winiar, gdzie mozna go dostac, chodzi mi o wielkopolske Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: maria Re: majonez kielecki IP: *.icpnet.pl 07.12.04, 08:44 kiedys się naszukałam ale znalazłam w Poznaniu w hypernowie na Franowie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
barbamamaa Re: majonez kielecki 07.12.04, 08:52 Jest w Tesco. Ma zmienoną etykietkę, to może dlatego trudniej go znaleźć. Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica Majonez kielecki 07.12.04, 08:58 produkuje Wytwórcza Spółdzielnia Pracy "SPOŁEM" w Kielcach, a tu można sobie poogladać produkty w tym majonez: www.wspspolem.com.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiola22 Re: Majonez kielecki IP: *.nettelinwestycje.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.04, 18:39 Jest najlepszy z tych które jadlam. Kupuję go od jakiegoś czasu,w W-wie jest wszędzie, praktycznie w każdym sklepie ale nie zauważyłam żeby zmienili etykietę, jest taka jak była. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Re: Majonez kielecki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.04, 18:49 Bardzo przepraszam, ale się nie zgodzę. Wszyscy zachwalali w Krakowie do którego się niedawno przeprowadziłam, więc się skusiłam. Zawsze tylko Winiary, no i myślę zaryzykuję. Sory-dla mnie jest bezpłciowy. Wolę ostrzejsze. Ale to kwestia smaku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiola22 Re: Majonez kielecki IP: *.nettelinwestycje.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.04, 19:03 Tak jak piszesz" kwestia smaku" tylko że dla mnie to on jest najostrzejszy z tych które jadłam. Nie wiem czy o tym samym kieleckim mówimy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jesienny_pan majonez to sie robi samemu 07.12.04, 19:12 w domu co nie jest trudniejsze od vinegretu żaden tam Panie kielecki .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: majonez to sie robi samemu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.04, 21:45 i słusznie.będzie dosmaczony jak trzebai bez mendelejewa,trzeba tylko jajka sparzyć Odpowiedz Link Zgłoś
babeczkaa Re: majonez kielecki 07.12.04, 21:37 u mnie kielecki nie zmienił etykiety :( zawsze go znajduje, może to jakas podróbka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja Re: majonez kielecki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.04, 19:17 Napewno chodzi o kielecki. Tu go pełno w bród. W każdym sklepiku. Nieraz to ja się muszę nalatać za Winiarami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nik Re: majonez kielecki IP: *.net 09.12.04, 21:48 U nas króluje Kętrzyński-kieleckiego nawet nie sprowadzają. Odpowiedz Link Zgłoś
kusiasta Re: majonez kielecki 09.12.04, 21:57 Hi Hi a ja mieszkam w Kielcach i mam go w każdym sklepie. Jest najlepszy ze wszystkich... Odpowiedz Link Zgłoś
miska_malcova Re: majonez kielecki 09.12.04, 22:07 zwykle majonez robie sama, ale jak mi isę nie chce lub czasu brak - tylko kielecki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smakoszka Re: majonez kielecki IP: 193.30.160.* 10.12.04, 13:04 Kielecki to najsmaczniejszy majonez jaki kiedykolwiek jadłam.Jego smak przypomina tradycyjny domowy majonez!Konsystencja jest odpowienia,lekko lejąca a nie jak w Winiarach galareta ,którą można ciąć nożem.No i zpach ma taki majonezowy, kolor apetyczny lekko kremowy nie zaś chorobliwie biały albo zbyt żółty jak w Helmansach! Kielecki ma swoją odmianę-z niebieską etykietką z jakimiś zdrowymi "uzdatniaczami" ale nie polecam bo smak ma już inny... Odpowiedz Link Zgłoś
monia_77 Re: majonez kielecki 10.12.04, 13:43 Ja tez jestem fanka Kieleckiego, ale opakowanie i etykiete to mogliby zmienic, bo jest odstraszajaca i obrzydliwa moim zdaniem taka zapackana zielono-zolta nicosc. Sorki ale dlaczego taki dobry majonez i tak bdzidko pakowany? Wracajac do smaku, uwazam ze jest najostrzejszy z tych ktore jadlam, ale co zauwazylam jest drogi!! Dlaczego on taki drogi?? No i lubie tez i calkiem mi smakuje majonez z motylem z czerwona nakretka oraz chrzan motyl, bardzo mi smakuja i jak na kieleckiego mnie nie stac to kupuje motyla ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smakoszka Re: majonez kielecki IP: 193.30.160.* 10.12.04, 14:22 fakt te opakowania trącą komunką, ale za to jaka zawartość! Drogi bo dobry, zwróć uwagę na skład-zero konserwantów tylko; olej, żółtko i sól. Odpowiedz Link Zgłoś
monia_77 Re: majonez kielecki 10.12.04, 14:26 Wiesz co przyjrze sie domu ale w to "zero konserwantow" to ..... hmm naiwna nie jestem. Wyobraz sobie jaka salmonella by byla gdyby do przemyslowej produkcji robiono majonez bez konserwantow.To jest jedyny sos przy ktorym obowiazuje mega sterylne warunki czystosci prz produkcji no i za te konserwanty to dam sobie jezyk uciac ze są ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trele morele Majonez Świdnicki - najlepszy IP: 156.17.44.* 10.12.04, 14:29 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IR Re: majonez kielecki IP: 212.160.89.* 10.12.04, 14:48 W Ostrowie Wlkp. w ALBERCIE ul.Paderewskiego Odpowiedz Link Zgłoś