Dodaj do ulubionych

nabiał-pytanie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.04, 17:46
Jakie firmy produkują nabiał z zawartością tłuszczu do 1 %?
chodzi mi przede wszystkim o :
jogurt naturalny
kefir
serek wiejski

proszę o podanie nazwy
Obserwuj wątek
    • Gość: ggg Re: nabiał-pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.04, 20:17
      nie mozesz tak radykalnie wszystkiego ograniczac, bo za jakis czas nic z ciebie
      nie zostanie!
    • em_es Re: nabiał-pytanie 16.12.04, 22:58
      Najmniejsza ilość tłuszczu w serku to chyba 3%, ja mniej nie widziałam, chyba
      firmy Krasnystaw, zerknę jutro w sklepie to dopiszę. Ale dla mnie to żaden
      serek - toż mleko 0,5% już w smaku mleka nie przypomina, a co dopiero serek...
      Zresztą ile tego serka zjesz na raz że aż tak skrupulatnie liczysz? Może ja
      dziwna, ale z jednym opakowaniem mam problemy - to co za sens liczyć procenty
      na takiej ilości? Kefir i jogurt to nie wiem, jogurtów nie znoszę, kefir dla
      mnie doskonały robi Krasnystaw i nawet nie wnikam ile on ma procent tłuszczu,
      nie piję go litrami to jakie to ma znaczenie? No chyba że pytasz bo względy
      zdrowotne takich obostrzeń wymagają, to inna sprawa.
      • linn_linn Re: nabiał-pytanie 17.12.04, 10:49
        Jasne: prdukty "light" kosztuja na ogol drozej ze wzgledu na kosztowniejszy
        procent produkcyjny. Walory smakowe o wiele nizsze. Lepiej zjesc mniej produktu
        normalnego. No chyba, ze na wyrazne zalecenie lekarza.
        • Gość: ggg Re: nabiał-pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 19:13
          ja smiem sadzic, ze to nie z zalecenia lekarza, tylko z chorobliwej juz checi
          schudniecia - etap, kiedy kazdy produkt (nawet mala ilosc) wydaje sie nazbyt
          tlustym/kalorycznym i wzbudza lęk.
          • linn_linn Re: nabiał-pytanie 18.12.04, 09:36
            Jesli z tego powodu / ktory rozumiem i lacze sie w bolu /, daj sobie spokoj.
            Nie warto. Z powodow powyzszych.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka