Gość: gg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.04, 17:46 Jakie firmy produkują nabiał z zawartością tłuszczu do 1 %? chodzi mi przede wszystkim o : jogurt naturalny kefir serek wiejski proszę o podanie nazwy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ggg Re: nabiał-pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.04, 20:17 nie mozesz tak radykalnie wszystkiego ograniczac, bo za jakis czas nic z ciebie nie zostanie! Odpowiedz Link Zgłoś
em_es Re: nabiał-pytanie 16.12.04, 22:58 Najmniejsza ilość tłuszczu w serku to chyba 3%, ja mniej nie widziałam, chyba firmy Krasnystaw, zerknę jutro w sklepie to dopiszę. Ale dla mnie to żaden serek - toż mleko 0,5% już w smaku mleka nie przypomina, a co dopiero serek... Zresztą ile tego serka zjesz na raz że aż tak skrupulatnie liczysz? Może ja dziwna, ale z jednym opakowaniem mam problemy - to co za sens liczyć procenty na takiej ilości? Kefir i jogurt to nie wiem, jogurtów nie znoszę, kefir dla mnie doskonały robi Krasnystaw i nawet nie wnikam ile on ma procent tłuszczu, nie piję go litrami to jakie to ma znaczenie? No chyba że pytasz bo względy zdrowotne takich obostrzeń wymagają, to inna sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: nabiał-pytanie 17.12.04, 10:49 Jasne: prdukty "light" kosztuja na ogol drozej ze wzgledu na kosztowniejszy procent produkcyjny. Walory smakowe o wiele nizsze. Lepiej zjesc mniej produktu normalnego. No chyba, ze na wyrazne zalecenie lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ggg Re: nabiał-pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 19:13 ja smiem sadzic, ze to nie z zalecenia lekarza, tylko z chorobliwej juz checi schudniecia - etap, kiedy kazdy produkt (nawet mala ilosc) wydaje sie nazbyt tlustym/kalorycznym i wzbudza lęk. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: nabiał-pytanie 18.12.04, 09:36 Jesli z tego powodu / ktory rozumiem i lacze sie w bolu /, daj sobie spokoj. Nie warto. Z powodow powyzszych. Odpowiedz Link Zgłoś