vanila_sky 10.01.05, 13:39 mam w domu mrożony szpinak i wymyśliłam sobie, że zrobie ryż ze szpinakiem. I tu mam do Was prosbę - macie jakieś pomysły, jak to zrobić? Za wszystkie będę wdzięczna a najbardziej za jakieś mało skomplikowane:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marghot Re: szpinak + ryż - potrzebne pomysły 10.01.05, 13:44 może risotto? jako dodatek proponuję brokuły (różyczki), bądź dla odmiany kolorystycznej pomidorki koktajlowe w charakterze dekoracji; czarne oliwki też się nadadzą. Odpowiedz Link Zgłoś
dispell Re: z kuchni prawosławnej 10.01.05, 13:47 www.cerkiew.pl/hours/przepis.php?id=33 Odpowiedz Link Zgłoś
warchlaczek Re: szpinak + ryż - potrzebne pomysły 10.01.05, 13:48 ja mam, ale nie z ryzem, tylko z makaronem (przynajmniej ja tak robie), mianowice: szpinak po rozmrozeniu odciskasz z wody, wrzucasz do garnka, dodajesz maslo (ok. 2 lyzek), podgrzewasz. nastepnie dodajesz pokrojona w kostke szynke (ok.10-15 dkg), wyciskasz do tego 3-4 zabki czosnku wedle upodoban i dodajesz caly kubeczek gestej smietany. jak sie wszystko podgrzeje mozna jesc, oczywiscie z makaronem. pyszne! aga Odpowiedz Link Zgłoś
monia_77 Re: szpinak + ryż - potrzebne pomysły 10.01.05, 14:01 Jak bedziesz gotowac ryz, to wrzuc kostke rosolowa oraz zamrozony szpinak tak ok. polowe paczki, no i gotuj, a nastepnie na sitko drobne. Na patelni rozgrzej maslo, dodaj sporo czosnku pokrojonego w talarki, mozesz dodac suszonye pomidory z zalewy oliwkowej lub wczesniej podduszone pieczarki. Wrzuc ryz ze szpinakiem, podsmazaj az niektore ziarna sie ladnie zezloca. Przygotuj tarty drobno ser zolty i wcinaj. Dobry dodatek to drobiu tez. Odpowiedz Link Zgłoś
vanila_sky Re: szpinak + ryż - potrzebne pomysły 10.01.05, 14:07 dziękuję, jesteście niezastąpieni:) Odpowiedz Link Zgłoś
very_martini Re: szpinak + ryż - potrzebne pomysły 10.01.05, 15:01 z mlekiem kokosowym, ale nie wiem, czy w przypadku szpinaku mrożonego to trafiony pomysł. Robiłam tylko ze świeżym 16%VOL 22%VAT takie tam sobie forum homeopatia Odpowiedz Link Zgłoś
renka29 Re: szpinak + ryż - potrzebne pomysły 10.01.05, 15:52 szpinak i ryż zasmażone z jajkiem - pyyycha:) Odpowiedz Link Zgłoś