Dodaj do ulubionych

spód do pizzy Oetkera - w proszku?

12.01.05, 09:57
Mam pytanie, wspominaliście kiedyś, że z gotowych spodów do pizzy (jeśli już
trzeba takiego użyć) najlepszy jest Dr Oetkera. Czy jest to gotowy placek,
czy może proszek, który trzeba rozrobić?

pzdr,
Qcharzowa
Obserwuj wątek
    • dispell Re: Skoro... 12.01.05, 10:01
      ..."gotowy spód" - to...gotowy...Pozdrawiam...:D
    • niedzwiedzica_sousie Re: spód do pizzy Oetkera - w proszku? 12.01.05, 10:11
      ja tam wiem, że istenieje tylko GOTOWA PIZZA dr oetkera...
      • Gość: Cynamoon Re: spód do pizzy Oetkera - w proszku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 10:14
        Jaki sens byly robic spod w proszku, skoro spod do pizzy sklada sie z maki, wody
        i drozdzy. Z odrobina oliwy?
        • qcharzowa do Cynamoon 12.01.05, 10:52
          Własnie wczoraj się dowiedziałam, że są takie proszkowe spody, rozrabia się je
          z wodą. Są tez kule ciasta owinięte folią, które się potem wyrabia na placek,
          no i są gotowe spody puste.
          • Gość: Cynamoon Re: do Cynamoon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 10:56
            A wiec to juz szczyt lenistwa, te w proszku ;-)
            Zamiast zmieszac w domu make z drozdzami i woda
            kupuje sie make zmieszana zapewne z drozfdzami w proszku jako ciasto do pizzy i
            w domu miesza woda ;-)
            Zabawne ;-)
            • linn_linn Re: pizza dla leniuchow 12.01.05, 13:36
              We Wloszech oprocz pizzy mrozonej jest w sprzedazy ciasto zrolowane na wzor
              francuskiego. Mozna tez kupic gotowa miesznke, do ktorej dodaje sie wode / byc
              moze jeszcze oliwe /. Dla wygody dolaczony jest papierowy kubeczek z dokladnym
              zaznaczeniem ilosci wody potrzebnej do zrobienia ciasta.
              • linn_linn Re: pizza dla leniuchow 12.01.05, 13:37
                W piatek i sobote mozna tez kupic gotowe ciasto na pizze w ilosci 500 i 1000 g.
                W pizzerii, w peikarni, a nawet w niektorych sklepach spozywczych
                • zuzinkas Re: pizza dla leniuchow 12.01.05, 13:44
                  W Esselundze jest zdaje sie dostepna zawsze.
              • zuzinkas Re: pizza dla leniuchow 12.01.05, 13:43
                ta sama pizza jest w Polsce. tylko ze nie ma tekturowej miarki, oregano i
                przecieru pomidorowego. jest natomiast sos w proszku, cos w stylu sosòw Knorra
                w proszku
                • Gość: leniuch Re: pizza dla leniuchow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.05, 16:13
                  A jak takiej - i gdzie - szukac? Jaka to firma?
              • invicta1 Re: pizza dla leniuchow 12.01.05, 14:01
                we Włoszech można też spotkać pizzę z automatu-tak jak colę!-chyba wyrabia ja
                taki mechaniczny mini kucharz
                • zuzinkas Re: pizza dla leniuchow 12.01.05, 14:05
                  takiej jeszcze nie widzialam...
                  • Gość: Barbara Re: pizza dla leniuchow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 16:17
                    A gdzie w W-wie moza kupic gotowy spod do pizzy - cienki, bo nie znosze tych
                    puchaczy...
    • Gość: cuchara Re: spód do pizzy Oetkera - w proszku? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.01.05, 21:49
      kupiłam raz takie zrolowane ciasto na wzór francuskiego(cienkie, mała średnica)
      w delikatesach "Piotr i Paweł" w Jankach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka