qcharzowa 12.01.05, 09:57 Mam pytanie, wspominaliście kiedyś, że z gotowych spodów do pizzy (jeśli już trzeba takiego użyć) najlepszy jest Dr Oetkera. Czy jest to gotowy placek, czy może proszek, który trzeba rozrobić? pzdr, Qcharzowa Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dispell Re: Skoro... 12.01.05, 10:01 ..."gotowy spód" - to...gotowy...Pozdrawiam...:D Odpowiedz Link Zgłoś
niedzwiedzica_sousie Re: spód do pizzy Oetkera - w proszku? 12.01.05, 10:11 ja tam wiem, że istenieje tylko GOTOWA PIZZA dr oetkera... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cynamoon Re: spód do pizzy Oetkera - w proszku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 10:14 Jaki sens byly robic spod w proszku, skoro spod do pizzy sklada sie z maki, wody i drozdzy. Z odrobina oliwy? Odpowiedz Link Zgłoś
qcharzowa do Cynamoon 12.01.05, 10:52 Własnie wczoraj się dowiedziałam, że są takie proszkowe spody, rozrabia się je z wodą. Są tez kule ciasta owinięte folią, które się potem wyrabia na placek, no i są gotowe spody puste. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cynamoon Re: do Cynamoon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 10:56 A wiec to juz szczyt lenistwa, te w proszku ;-) Zamiast zmieszac w domu make z drozdzami i woda kupuje sie make zmieszana zapewne z drozfdzami w proszku jako ciasto do pizzy i w domu miesza woda ;-) Zabawne ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: pizza dla leniuchow 12.01.05, 13:36 We Wloszech oprocz pizzy mrozonej jest w sprzedazy ciasto zrolowane na wzor francuskiego. Mozna tez kupic gotowa miesznke, do ktorej dodaje sie wode / byc moze jeszcze oliwe /. Dla wygody dolaczony jest papierowy kubeczek z dokladnym zaznaczeniem ilosci wody potrzebnej do zrobienia ciasta. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: pizza dla leniuchow 12.01.05, 13:37 W piatek i sobote mozna tez kupic gotowe ciasto na pizze w ilosci 500 i 1000 g. W pizzerii, w peikarni, a nawet w niektorych sklepach spozywczych Odpowiedz Link Zgłoś
zuzinkas Re: pizza dla leniuchow 12.01.05, 13:44 W Esselundze jest zdaje sie dostepna zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzinkas Re: pizza dla leniuchow 12.01.05, 13:43 ta sama pizza jest w Polsce. tylko ze nie ma tekturowej miarki, oregano i przecieru pomidorowego. jest natomiast sos w proszku, cos w stylu sosòw Knorra w proszku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leniuch Re: pizza dla leniuchow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.05, 16:13 A jak takiej - i gdzie - szukac? Jaka to firma? Odpowiedz Link Zgłoś
invicta1 Re: pizza dla leniuchow 12.01.05, 14:01 we Włoszech można też spotkać pizzę z automatu-tak jak colę!-chyba wyrabia ja taki mechaniczny mini kucharz Odpowiedz Link Zgłoś
zuzinkas Re: pizza dla leniuchow 12.01.05, 14:05 takiej jeszcze nie widzialam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Barbara Re: pizza dla leniuchow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 16:17 A gdzie w W-wie moza kupic gotowy spod do pizzy - cienki, bo nie znosze tych puchaczy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cuchara Re: spód do pizzy Oetkera - w proszku? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.01.05, 21:49 kupiłam raz takie zrolowane ciasto na wzór francuskiego(cienkie, mała średnica) w delikatesach "Piotr i Paweł" w Jankach. Odpowiedz Link Zgłoś