lilika 19.01.05, 13:47 28 stycznia moja córcia skończy roczek i chciałabym jej zrobićjakiś torcik. Tylko jaki? Z piecaeniem ciast nie mam problemu, ale torta jeszcze nie robiłam. Pomóżcie. Plizzz... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dziuunia Re: torcik na ROCZEK 19.01.05, 14:14 Może biedronka: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=777&w=19567759 Nie jest trudna do zrobienia,a dziecko będzie miało świetną niespodziankę:) Odpowiedz Link Zgłoś
margolcia23 woooooooooow!!!!! 19.01.05, 14:20 sliczna, na prawde sliczna! gartuluje pomyslowosci Odpowiedz Link Zgłoś
fettinia Re: torcik na ROCZEK 19.01.05, 17:22 Dziuunia-biedroneczka sliczna-ale mysle ze dla takiego malucha najlzejszy bedzie biszkopt przelozony tylko bita smietana:))Przynajmniej ja tak robilam bo to bylo pierwsze ciasto jadane "wlasnorecznie" z ewentualna pomoca lyzeczki-a biedroneczka moze dla starszych gosci:)) Odpowiedz Link Zgłoś
dziuunia Dziewczyny:))) 19.01.05, 17:30 Mam nadzieję że nie pomyślałyście że to mój wypiek?To wyrób Beat,nie mój :) Podałam linka do tego ciasta ze względu na to że jest bardzo kolorowe,ładne i proste do zrobienia.Ale Fettinio masz chyba rację,może być zbyt ciężkie dla jednorocznego malucha.Twój pomysł jest dobry,można nadać też takiemu tortowi ze śmietaną kształt fajny dla dziecka.Np.taki jak tutaj: familyfun.go.com/recipes/special/cake/cake_cow/ Wystarczy do części śmietany dodać kakao i krówka gotowa :) Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: Dziewczyny:))) 19.01.05, 19:08 Dla roczniaka każdy kształt będzie fajny i wzbudzający dzikie pragnienie pomacania łapką :-) Mam wrażenie, że obijało mi się o oczy, że na taką okazje polecany jest tort marchewkowy, ale nie wiem, czy przepis był tutaj, czy na eDziecko -> Wszytsko o jedzeniu. ______ A tak nawiasem mówiąc, ja jestem przyzwyczajona do myślenia o dość ścisłej profilaktyce antyalergicznej i szczerze mówiąc, na hasło "tort na roczek" widze dwa odrębne rozwiązania - jedno, to ciasto które może zjeść dziecko, ale dla reszty gości będzie mało atrakcyjne; drugie to ciasto, które jest cudownie piękne i niezwykle smaczne, ale zawiera w sobie bardzo dużo składników, których nie daje się takiemu maleństwu (mleko/śmietana, czekolada i inne). Odpowiedz Link Zgłoś