Gość: 123 IP: *.proxyplus.cz / *.plock.sdi.tpnet.pl 24.01.05, 11:09 co zrobic z golonką ugotowana (została mi z zupy???) nie chce jej jeść takiej wyjetej, tylko jakoś doprawić, podpiec? Podajcie jakis prosty i dobry przepis dzięukje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dispell Re:Zylc 24.01.05, 11:19 Robisz wywar z bulionu i żelatyny, mielisz golonkę w maszynce do mięsa na grubym sitku, mieszasz z wywarem, przekładasz do miseczki na przykład i pozostawiasz do stężenia. Wywaru musi być tyle co golonki...)))Drugi sposób: możesz usmażyć kapustę kiszoną z dodatkiem koncentratu pomidorowego i do tego włożyć golonkę - jesz na ciepło (oczywiście trzeba całość doprawić)...))) Odpowiedz Link Zgłoś
bercikowa Re: a co z ugotowanej golonki? 24.01.05, 11:21 Możesz z golonki wyciągnąć kość puste miejsce nadziać przyprawionym mięsem mielonym , z wierzchu przypraw ,następnie goloneczkę osznuruj, owiń w folię do pieczenia i włóż do piekarnika na godzinę. 15 minut przed końcem pieczenia odkryj pieczeń żeby się zarumieniła. Ostudź.I masz pyszne mięsko na kanapki. Smacznego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: a co z ugotowanej golonki? IP: *.proxyplus.cz / *.plock.sdi.tpnet.pl 24.01.05, 14:18 myślałam o czyms z pieczarkami;((-ale nie wiem czy pasuje??? Odpowiedz Link Zgłoś
brunosch Re: a co z ugotowanej golonki? 24.01.05, 14:37 1. Wyjmij tę golonkę z zupy, 2. wyjmij kość z golonki 3. rozłóż mniej-więcej na płasko, skórą w dół 4. posmaruj mięso musztardą, połóż ze 2 ząbki czosnku (grubo pokrojone) posól, posyp pieprzem 5. zawiń w zgrabny rulon i obwiąż nicią. 6. Włóż na rozgrzany tłuszcz, obsmaż 7. dodaj wodę, można trochę piwa, wsyp pokrojoną dość grubo cebulę, kminek, 8. przykryj i duś jakieś 40 min na wolnym ogniu. *** Podaj z pyrami. Odpowiedz Link Zgłoś