dusia25 10.02.05, 16:18 "Rama krem bążur.. Kto zje, ten zrozumie!!" Zjadłam.. Nie zrozumiałam.. ;( Kto mnie oświeci?? ;D Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marghot Re: Rama krem bążur ;P 10.02.05, 16:19 zrozumie, że więcejnie powinien tego kupować - może o to chodzi ;) Odpowiedz Link Zgłoś
karmilla Re: A tarrrtarrr jak Wam smakuje;)? 10.02.05, 16:24 imo - gorszy od bonżura, bo spulchniany, a czemuś nie lubie spulchnianych twarożków (a od kiedy się dowiedziałam, czym są spulchniane, to już w ogóle), także spróbowałam i dalam sobie spokój Odpowiedz Link Zgłoś
mwookash Spulchniają azotem 10.02.05, 16:27 Oddychasz nim codziennie, prawie 80% powietrza które teraz wdychasz to azot. Nie rozumiem niechęci do azotu. Jest bez smaku, bez zapachu i nie reaguje z jedzeniem :) Odpowiedz Link Zgłoś
karmilla Re: Spulchniają azotem 10.02.05, 16:42 tlenem też oddycham, ale wody utlenionej nie pijam. Na ile mi wiadomo azotany w jedzeniu skodzą. Ale jako rzekłam, nawet jak o tym nie wiedziałam, to wolałam twarożek konkretny, a nie takie i coś i nic, bo więcej powietrza jak jedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
kohol Re: Spulchniają azotem 10.02.05, 16:54 karmilla napisała: > tlenem też oddycham, ale wody utlenionej nie pijam. Nie truje, uwierz mi :) A napoje gazowane? Woda, cole, oranżady, tonic, kwas chlebowy, piwo, szampan, wino musujące? To tylko dwutlenek węgla :) > Na ile mi wiadomo azotany w jedzeniu skodzą. Azotany tak. Ale to jest azot. Tlenek węgla czy rtęci też jest szkodliwy, a tlen nie. Odpowiedz Link Zgłoś
karmilla Re: Spulchniają azotem 11.02.05, 10:07 > A napoje gazowane? Woda, cole, oranżady, tonic, kwas chlebowy, piwo, szampan, > wino musujące? To tylko dwutlenek węgla :) dlatego nie są polecane przez dietetyków. nawet wody gazeownej nie poleca się pić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kohol Re: Spulchniają azotem IP: *.crowley.pl 11.02.05, 12:02 Domyślam się więc, że ich nie spożywasz. A ja dziś sobie nie odmówię szklanki piwa :) Nie sądzę, by mi szczególnie zaszkodziła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: landsbergk Re: Spulchniają azotem IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 11.02.05, 10:14 Azotany a azot to zupełnie coś innego. Azotany to są związki azotu. Różnica jak między węglem a tlenkiem węgla... Azot w pokarmie jest całkowicie nieszkodliwy. Odpowiedz Link Zgłoś
karmilla Re: Spulchniają azotem 11.02.05, 11:46 dziwne, bo spotkałąm sie kiedyś (ale dawno, więc nie pamiętam gdzie) z opinią, że jednak jest szkodliwy. Wówczas to było nie o spulchnianycxh serkach, których u nas chyba jeszcze nie było, a o pakowanych ciastach, gdzie odobno opakowanie było wypełnione azotem, żeby ciasto dłużej było świerze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: A tarrrtarrr jak Wam smakuje;)? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 18:28 bonżury są z żelatyną:( Odpowiedz Link Zgłoś
karmilla Re: A tarrrtarrr jak Wam smakuje;)? 11.02.05, 10:08 większość jogurtów też Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: A tarrrtarrr jak Wam smakuje;)? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 11:38 Dlatego kupuję te bez Jak mam ochotę na wyciąg z kości robię rybę albo mięso w galarecie Odpowiedz Link Zgłoś
karmilla Re: Rama krem bążur ;P 10.02.05, 16:22 ja rozumiem, że jest jak inne tego typu "twarożki". Spróbowałam kiedyś pieprzną i smakowała mi, z racji sympatii do pieprzu. Znaczy kto zje ten zrozumie - każdy inaczej ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
monia_77 Re: Rama krem bążur ;P 10.02.05, 16:27 kazdy ma swoje smaki, ja np. lubie kostki sera topionego takiego w "sreberkach" sobie jesc ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
karmilla Re: Rama krem bążur ;P 10.02.05, 16:40 znaczy w sreberku go jesz? ja tam wolę wcześniej odpakować ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
monia_77 Re: Rama krem bążur ;P 10.02.05, 16:42 Ha ha ha, a wiesz ze sie zdarzalo ;-)) w napadzie glodu. Odpowiedz Link Zgłoś
egipcjanka15 Re: Rama krem bążur ;P 10.02.05, 17:21 Jak zobaczylam kiedys reklame na ktorej eleganca pani w srednim wieku wladowywala sobie do geby cala kromke chleba, bo byla ta kromka tym cudem posmarowana, to sobie powiedzialam: nigdy! Jeszcze by mi sie udzielilo :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miu Re: Rama krem bążur ;P IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.02.05, 00:24 Generalnie jestem stworzeniem wszystkozernym, a problemy zoladkowe mam wyjatkowo rzadko. Co oni dodaja do tejze Ramy krem bążur ze moj zoladek gwaltowne zaprotestowal po zjedzeniu tego chemicznego przysmaku??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cynamoon Re: Rama krem bążur ;P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 09:27 O, ja zrozumialam. Tak jak ktos wyzej napisal, ze nie nalezy go juz wiecej jesc. Dominujaca w nim nuta smakowa to zywa margaryna kiepskiej jakosci. Bardzo mnie dziwi, ze sie sprzedaje ludzie to jedza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cynamoon Re: Rama krem bążur ;P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 09:29 Ale Tartary bardzo lubie ;-) Zwlaszcza lososiowy (bez sladu lososia w skladzie hi hi) i orzechowy. Czasem sobie pozwalam, jako zachcianke, bo za drogie i za sztuczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: landsbergk Re: Rama krem bążur ;P IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 11.02.05, 10:17 Ooo, mam takie same odczucia. Creme bążur wali margaryną, natomiast tartara z łososiem, albo z pieprzem, lubię czasem wsunąć. Ostatnio zajadam się exquisą jogurtową z dodatkiem chrzanu, albo czosnku, albo ziół. Polecam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
karmilla Re: Rama krem bążur ;P 11.02.05, 10:12 Gość portalu: Cynamoon napisał(a): > Dominujaca w nim nuta smakowa to zywa margaryna kiepskiej jakosci. > Bardzo mnie dziwi, ze sie sprzedaje ludzie to jedza. margarynę kiepskiej jakości też jedzą ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
e_katt raczej powinna 11.02.05, 10:30 nazywać się "Au revoir" bo z miejsca odrzuca jak się spróbuje co w moim przypadku miało miejsce raz (chyba się brałam za bary z ramą szynkową;)) to, co do niej dodali, być może było szynką - kiedyś.. kiedyś może i tak było niedobrrrre ;-(( wolę sklecić własnymi rękami prosty twaróg z solą i pieprzem, a nie wcinać mix twarogu(?!) z margaryną.. Odpowiedz Link Zgłoś
mariurzka Re: raczej powinna 11.02.05, 11:44 e_katt napisała: > wolę sklecić własnymi rękami prosty twaróg z solą i pieprzem, > a nie wcinać mix twarogu(?!) z margaryną.. No właśnie! Od dawna robię sobie twarożki sama, na bazie tego, co mam w lodówce i wszelkiej maści ziół. W napadach inwencji twórczej sypię wszystko, co mi wpadnie w ręce i potem z zaciekawieniem sprawdzam, co wyszło:) Efekt nigdy mnie nie przeraził. Choć na przykład łososiowy twarożek z Turka czasami lubię sobie zjeść:) Odpowiedz Link Zgłoś
e_katt i o to własnie 11.02.05, 13:10 chodzi dla mnie naprawdę nie ma problemu, żeby do uczciwego twarogu (takiego, jaki najbardziej lubię) dodać przyprawy (no może nie wszystko, co mi się pod rękę nawinie;-) a jeśli zachce mi się twarożku szynkowego? a cóż to za filozofia sypnąć do twarogu drobno krojonej szynki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angie Re: raczej powinna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 11:45 na szybko,poza sezonem na świeże zioła,nie najgorsza jest mieszanka do"past twarogowych" Kotanyi.Jeśli ktos lubi kminek:) Odpowiedz Link Zgłoś
karmilla Re: raczej powinna 11.02.05, 11:54 u mnie sie raczej robi z papryką i cebulką, i taki lubię najbardziej. No, i w sezonie to tylko ze szczypiorem. Kupowałam ramę z pieprzem, i ta mi smakowała (pewnie dlatego, że pieprz był bardziej tłumił margarynę ;-)) i toscę z łososiem, z pieprzem i z grzybami - żaden nei wzbudził mojego zachwytu. kupnych chyba jedynym, który na prawdę lubię, jest ostrowia paprykowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kohol Re: Rama krem bążur ;P IP: *.crowley.pl 11.02.05, 12:44 Kilka razy kupiłam - pasuje na tzw. suchy chlebek i pomidor na to albo cebula albo ogórek. Nie wymaga smarowania masła pod spód i mozna cienko smarować :D Pasuje mi też na kanapki z dużą ilością warstw. Sensacji zdrowotnych nie doświadczyłam :D Odpowiedz Link Zgłoś