Gość: beta IP: *.ciechanow.cvx.ppp.tpnet.pl 14.02.05, 15:48 Czy macie jakiś pomysł, cZym zastąpić wędlinę? A może jakiś pomysła na domowe mięso na kanapki? PA Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marghot Re: Co do chlena zamiast wędliny? 14.02.05, 15:51 karkówka,a w nią wciśniete ząbki czosnku, całość upiecozna; schab nadziany śiwkami suszonymi. Poza tym wszelkie pasty jajeczne, rybne... Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: Co do chlena zamiast wędliny? 14.02.05, 16:09 Pasty, sery, jajko na twardo w plasterkach z pomidorem i ogorkiem kiszonym... Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: Co do chlena zamiast wędliny? 14.02.05, 16:10 I jeszcze: ryba z puszki (tunczyk, losos, sardynki, szproty...) lub jakas wedzona. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1f Beto, polecam te dwa linki: 14.02.05, 16:15 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=18171128&a=19434721 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=17998393&a=18038633 Odpowiedz Link Zgłoś
libra.a Re: Co do chlena zamiast wędliny? 14.02.05, 16:10 ryby: wędzone, z puszek, pasty rybne mięsa na zimno to chyba wszelekie: schab, karkówka (przepisy na pewno są już na forum) mogą być też kotlety mielone w plasterkach albo smażone lub pieczone piersi z kurczaka jajko na twardo: samo, z majonezem, z keczupem, ze szcypiorkiem, z natką sery: żółte, topione jajecznica twaróg: sam, ze śmietaną i szczypiorkiem, ze śmietaną i natką, albo z tym i z tym, z dżemem dżem, konfitury pasztety: te kupowane na wagę są całkiem smaczne papryka (to teraz, bo chyba jedyna znośna, bo ogórki czy pomidory, to no comments), ale w sezonie, to cała gama możliwości: pomodory, ogórki, sałata, rzodkiewka, mniam ... oj dużo tego, wszystko zależy gdzie się je te kanapki, z jakiej okazji (śniadanie, kolacja, praca, szkoła) no i co kto lubi Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: Co do chlena zamiast wędliny? 15.02.05, 00:13 I jeszcze: judaxene.notlong.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Wegetarianskie IP: *.range217-42.btcentralplus.com 15.02.05, 23:22 A ja jestem szalona na punkcie... chleba, bulki czegokolwiek z... awokado, dla tych c je lubia, suche pieczywo i pokrojeone awokado, mniam na sama mysl... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Wegetarianskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.05, 23:46 to może powiesz gdzie kupujesz dobre avocado do ja takie prawdziwe w pierszym gatunku kupiłem na tagu w Aradzie w Polsce jeszcze nigdy i nigdzie takiego nie trafiłem. Te które są u nas w handlu to tamtejszy 4 gatunek a szcególnie małe i niesmaczne są te z supermarkwtów pewnie je czymś szprycują Odpowiedz Link Zgłoś
qcharzowa Re: Co do chlena zamiast wędliny? 16.02.05, 12:28 pasta jajeczna: na 4 kanapki z kajzerki: 3 jajka ugotować na twardo, zetrzeć po ostygnięciu na grubej tarce, do tego pokroić szczypioru od dymki, posolić, popieprzyć i dodać niecałą łyżkę majonezu. Pychota. Odpowiedz Link Zgłoś
mj19701 Re: Co do chlena zamiast wędliny? 16.02.05, 12:42 witam, ja też mam często problem czym zastąpić wędlinę na kanapki, ale ostatnio wymyśliłam: gotuje kilka jajek na twardo, potem je ucieram z majonezem, troche soli i pieprzu, można dodać także trochę startego żółtego sera. na kanapki jest naprawdę super. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mmsol Re: Co do chlena zamiast wędliny? 16.02.05, 13:18 Zimą pomidory i ogórki smaku niestety nie mają :((( więc też mam ten problem. ja robię czasem pastę na chleb : por cieniutko krojony na talarki a każdy talarek na ćwiartki dodaję ser starty + majonez wymieszać i gotowe. uwaga na por nie za dużo bo będzie za ostre. można dodać szczyptę soli zależy jak słony był ser - ale to do smaku. i jeszcze jedna jajka na twardo , pokroić w kostkę dodać posiekaną cebulkę zieloną + majonez + sól do smaku - też dobre. mmsol Odpowiedz Link Zgłoś