Dodaj do ulubionych

Regionalny nabiał,ew nieregionamy :)

IP: *.kom / *.kom-net.pl 18.02.05, 09:00
Jakie firmy polecacie? jest podobny watek o wędlinach,a mnei interesuje
również nabiał.Np Danone dla mnei to plastik,bakoma coraz częściej ma pleśń :
((
a inne? we wrocawiu? twaróg to z Trzebnicy ,a jogurty ? serki homo?
Obserwuj wątek
    • marghot Re: Regionalny nabiał,ew nieregionamy :) 18.02.05, 09:05
      w Poznaniu można dostać śmietany, kefiry itp. z melczarni Jana - pycha :)
      Piętnica ma dobre twarożki, wczoraj pierwszy raz kupiłam ich twaróg tłusty -
      zobaczymy czy będzie dorównywał reszcie; masło osełkowe warmińkie czy mazurkie
      375g 82,5% tłuszczu.
      • aniel wroclaw 18.02.05, 09:15
        Kefir- Kościan

smietana 18%- w WORECZKACH! jakiś OSM (nie warzy się, a jak dłużej postoi to
        robi się z niej taka prawdziwa kwąsna śmietana,że łyżka stoi)
        • marghot zapomniałam o Kościanie :) (nt) 18.02.05, 09:17

• hania55 Najlepszy kefir 18.02.05, 09:17
      Krasnystaw. Nie znalazłam lepszego. Jest w supermarketach, ale np. do Bomi go
      nie sprowadzają, a szkoda.
      • em_es Krasnystaw 18.02.05, 09:27
        Jak Hania, nie znalazłam jak dotąd lepszego kefiru, serek wiejski (taki
        ziarnisty) też jest pyszny.
        • Gość: mała Re: Krasnystaw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 09:43
          Jak dotąd wszystko, co próbowałam z Krasnegostawu było świetne. Jestem
          zwłaszcza fanką ichniego jogurtu naturalnego "z dodatkiem wapnia"-świetny!
          Kefiry i serek wiejski też mi odpowiadają, szczególnie, że ceny mają odwrotnie
          proporcjonalne do jakości:)
    • nina321 Re: Regionalny nabiał,ew nieregionamy :) 18.02.05, 09:48
      Krasnystaw jest najlepszy.Zwłaszcza kefir.
    • sinceramente Re: Regionalny nabiał,ew nieregionamy :) 18.02.05, 10:03
      Kefir - Krasnystaw tu się zgodzę :)
      Serek wiejski z Piątnicy też lubię, ale mój Luby niemal uwielbia wiejski z OSM
      Koło.
      Kilka tygodni temu kupiłam zupełnie przypadkowo w Auchan biały ser "Mocarz"
      (nie pamiętam producenta, ale nazwa mi została) i też zrobił u mnie w domu
      furorę. Niestety od tej pory już go więcej nie kupowałam, bo w okolicy nigdzie
      go nie ma, a to Auchan daleko :(.
    • Gość: mamatysi1 Re: Regionalny nabiał,ew nieregionamy :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 16:01
      Nie wiem czy znacie "Majonez Świdnicki" ze świdnickiej firmy MJ. Nie wiem czy w
      naszej okolicy ktokolwiek kupuje inny. Ten jest rewelacyjny. Nie wiem czy
      sięgają na całą Polskę, ale niedawno wybudowali w Świdnicy Tesco i tam jest,
      więc możew innych sklepach tej sieci też go dostaniecie. Polecam
    • coralin Re: Podkarpacie 18.02.05, 16:45
      Nabiał z Trzebowniska: serek ziarnisy, śmietana 18 %, kefir(taki jaki pamiętam
      z dzieciństwa ) , mleko to rewelacja.
      Kiedyś dobre były jogurty z Sanoka, ale jogurtów prawie sie u mnie nie jada
      wiec nie wiem czy się już nie 'koloryzują' i poprawiają smak i aromat jak inni
      (kilka lat temu było to w 100% naturalne choc wyglad miało mizerny)
      • olabogga Re: Podkarpacie 18.02.05, 17:04
        serek waniliowy rolmlecz, design opakowania się chyba nie zmienił od czasu prl-
        u.
        dobre są jogurty do picia jogi - to jest chyba sanok, ale nie dam se ręki uciąć.
        kupuję też twaróg wędzony jana.
        no i zawsze jak jestem w trojmiescie to zaopatruje sie w mleko acidofilne z
        mleczarni pod gdanskiem, wyleciala mi nazwa z glowy, ale regionalnie bardzo
        znane miejsce.
        • Gość: monia Re: Podkarpacie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 20:39
          pycha jest maslanka mrągowska truskawkowa; swego czasu robili tez rewelacyjny
          serek homogenizowany ale sie popsol; oczywiscie maslo z zambrowa i majonez
          ketrzynski, zwlaszcza do jaj na twardo
          • pola.76 "łaciate" 18.02.05, 20:58
            mleko- bardzo lubię, ale najlepszy z "łaciatego" jest ser biały. Po prostu
            pycha, inne mi często pachną drożdżami:(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka