Dodaj do ulubionych

kiszona cukinia

19.02.05, 20:29
Czy ma może ktoś przepis na kiszoną cukinie .Jak macie jakieś fajne przepisy
to podzielcie się nimi ze mną Proszę.
Obserwuj wątek
    • cynamoon6 Re: kiszona cukinia 19.02.05, 21:31
      Ale chodzi ci o to, jak ukisic cukinie
      czy o to, co robic z juz ukiszona?
      • Gość: okraglinek Re: kiszona cukinia IP: *.inds.pl / *.inds.pl 20.02.05, 08:51
        Chodzi mi o kiszoną i już ukiszoną też.
    • sinistra80 Re: kiszona cukinia 19.02.05, 23:26
      To mi przypomina moją porażkę- cukinia marynowana okazała się być wpoły
      ukiszona. Musiała powędrować do kanalizacji. Wyglądała pięknie. Mam jeszcze
      trzy słoiki i boję się otworzyć. To był mój debiut i klęska zarazem. Qrcze a
      dżemy takie dobre mi wychodzą!
      • Gość: Cynamoon Re: kiszona cukinia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.05, 10:23
        Jesli chodzi o kiszenie to robi sie tak jak ogorki.
        W kawalki lub w calosci- jezeli malutka- do sloja i zalewa sie goraca osolona
        woda (lyzka soli na litr ) z czosnkiem i przyprawami jak do ogorkow lub bez.
        Ja zrobilam w tym roku wlasnie w ten sposob kiszona mieszanke warzywna z cukinia
        ,mikroskopijnymi patisonami, fasolka szparagowa, papryka, marchewka, ogorkiem
        brokulem i kalafiorem.
        Nie wyszlo zle, ale szczerze mowiac nie powalilo mnie na kolana, w zasadzie
        smakowalo jak ogorki, tylko konststencje byby rozne- za to podobna mieszanka w
        zalewie korzenno octowej- owszem.

A co do ukiszonej, mysle, ze dobra bylaby zupa, taka zrobiona jak z ogorkow no i
        do salatek jakich czy koreczkow i oczywiscie jako cos do obiadu.
        Nie bardzo widze inne zastosowania ;-)
        • sinistra80 Cynamon, a przepis na pikle z cukinii znasz? 20.02.05, 22:04
          Jak w temacie. Taki przepis wypróbowany, najchętniej, bo coś z moim, jak widać
          (raczej czuć po otwarciu słoika:( jes nie tak
          Uściski i dzięki za malinowe muffinki :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka