okraglinek 19.02.05, 20:29 Czy ma może ktoś przepis na kiszoną cukinie .Jak macie jakieś fajne przepisy to podzielcie się nimi ze mną Proszę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cynamoon6 Re: kiszona cukinia 19.02.05, 21:31 Ale chodzi ci o to, jak ukisic cukinie czy o to, co robic z juz ukiszona? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: okraglinek Re: kiszona cukinia IP: *.inds.pl / *.inds.pl 20.02.05, 08:51 Chodzi mi o kiszoną i już ukiszoną też. Odpowiedz Link Zgłoś
sinistra80 Re: kiszona cukinia 19.02.05, 23:26 To mi przypomina moją porażkę- cukinia marynowana okazała się być wpoły ukiszona. Musiała powędrować do kanalizacji. Wyglądała pięknie. Mam jeszcze trzy słoiki i boję się otworzyć. To był mój debiut i klęska zarazem. Qrcze a dżemy takie dobre mi wychodzą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cynamoon Re: kiszona cukinia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.05, 10:23 Jesli chodzi o kiszenie to robi sie tak jak ogorki. W kawalki lub w calosci- jezeli malutka- do sloja i zalewa sie goraca osolona woda (lyzka soli na litr ) z czosnkiem i przyprawami jak do ogorkow lub bez. Ja zrobilam w tym roku wlasnie w ten sposob kiszona mieszanke warzywna z cukinia ,mikroskopijnymi patisonami, fasolka szparagowa, papryka, marchewka, ogorkiem brokulem i kalafiorem. Nie wyszlo zle, ale szczerze mowiac nie powalilo mnie na kolana, w zasadzie smakowalo jak ogorki, tylko konststencje byby rozne- za to podobna mieszanka w zalewie korzenno octowej- owszem. A co do ukiszonej, mysle, ze dobra bylaby zupa, taka zrobiona jak z ogorkow no i do salatek jakich czy koreczkow i oczywiscie jako cos do obiadu. Nie bardzo widze inne zastosowania ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
sinistra80 Cynamon, a przepis na pikle z cukinii znasz? 20.02.05, 22:04 Jak w temacie. Taki przepis wypróbowany, najchętniej, bo coś z moim, jak widać (raczej czuć po otwarciu słoika:( jes nie tak Uściski i dzięki za malinowe muffinki :) Odpowiedz Link Zgłoś