Dodaj do ulubionych

Potrzebna szybko surowka

IP: *.phil.east.verizon.net 18.03.05, 19:26
Kochani, na obiad robie dzis rybe na parze (z melisa i pieprzem cytrynowym) do
tego ryz (bo nie mam akurat ziemniakow) i mam problem z surowka...Jaka pasuje
do tego zestawu. Prosze napiszcie szybko bo czekam...
Obserwuj wątek
    • jarek_zielona_pietruszka Re: Potrzebna szybko surowka 18.03.05, 19:43
      marchewka utarta na drobnych oczkach jabłko na grubych biała rzepa sopel lodu na
      grubych, pokropić oliwą z oliwek lub z pestek winogron wcześniej sok z cytryny,
      cukier, sól, pieprz do smaku smzcznego
      • jacek1f Re: Potrzebna szybko surowka 18.03.05, 19:59
        albo najprostzre pod sloncem i najszybsze, czyli (nie, nie.. nie proponuje znow
        ogorkow kwaszonych z miodem:-)) kapusta kwaszona drobniutko pocieta i posypana
        tylko z palcow cukrem.
        Ryby to kochają.
        • Gość: mamcia Re: Potrzebna szybko surowka IP: *.phil.east.verizon.net 18.03.05, 20:04
          Dzieki Jacku, tylko nie mam kapustki kiszonej...moze cos innego?
        • jarek_zielona_pietruszka Re: Potrzebna szybko surowka 18.03.05, 20:09
          witam sąsiada a może do tej kapusty dodać trochę utartej marchewki i jabłka ,
          albo bez jabłka. sama kausta też jest pycha jeśli dobrze ukwaszona z pewnego
          żródła (nie na occie) pozdrawiam
          • jacek1f :-( to moze jednak ogorki kwaszone z miodem? 18.03.05, 20:13
            Jak masz ogorki, wystarcza 3 wieksze, 4 mniejsze. Obrac, pokroic w cieniutkie
            paseczki (zdrobnienia konieczne:-)) i w miseczce polac je łycha miodu. Lekko
            zamieszac recznie...
            • Gość: mamcia Re: :-( to moze jednak ogorki kwaszone z miodem? IP: *.phil.east.verizon.net 18.03.05, 20:19
              Bardzo ciekawa..Jeszcze jej nie robilam - a ona wychodzi na slodko-kwasno czy
              na kwasno czy jak (bo nie wiem, czy dzieciaki zjedza:) Ale ci tu marudze..
              • jacek1f Re: :-( to moze jednak ogorki kwaszone z miodem? 18.03.05, 20:29
                slodko kwasno delikatnie - przepysznie!
                Dzieci lubia smak.
    • Gość: mamcia Re: Potrzebna szybko surowka IP: *.phil.east.verizon.net 18.03.05, 19:57
      A ta rzodkiewka to ma byc razem z marchewka? To jedna surowka czy dwie? Dzieki
      za odzew.
      • jarek_zielona_pietruszka Re: Potrzebna szybko surowka 18.03.05, 20:07
        wszystko razem marchewki zwykle biorę 3 i ucieram jabłka też 3 najlepsze takie
        kwaskowe obrane i utarte, bieła rzodkiew "sopel lodu" to taka duża rzodkiewka
        cała biała również oskrobana i utarta. wszystko razem wymieszane z dodatkami.
    • giezik Re: Potrzebna szybko surowka 18.03.05, 20:00
      ja bym jednak najprosciej - salata (albo kilka roznych) z delikatnym winegretem
    • Gość: mamcia Re: Potrzebna szybko surowka IP: *.phil.east.verizon.net 18.03.05, 20:36
      Dzieki wszystkim. Teraz musze leciec do przedszkola po najstarszego :) ale jak
      wroce zabieram sie do robotki..Chyba zrobie ze dwie (ogorki i ta marchewke) zeby
      mieli wybor. Napisze co bardziej smakowalo...ale jak zjemy a to juz bedzie u was
      jutro :( Pozdrawiam
      • Gość: mamcia Re: Potrzebna szybko surowka IP: *.phil.east.verizon.net 19.03.05, 02:29
        No wiec zdecydownie bardziej dzieciakom smakowaly ogoreczki Jacka...za to mezus
        krecil nosem, bo nie lubi nic na slodko (poza deseram:) Tak to jest, jak sie ma
        trzech chlopow w domku i kazdy co innego chce..No coz...
        Jeszcze raz wielkie dzieki za poratowanie i przepisy, a surowke polecam, bo
        szybko sie robi i jest calkiem zjadliwa:) (bez obrazy)
        Do nastepnego razu.
        mama dwoch synow
        • jacek1f Re: Potrzebna szybko surowka 19.03.05, 10:55
          Pozdrów dzieci! -)))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka