Gość: gretawm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.05, 12:52 Powiedzcie ludkowie mili,jakie zupy gotujecie i co robicie dla ich uatrakcyjnienia i wzbogacenia.A w ogóle to gdzie jest najlepsza w Warszawie /i niedroga/ prawdziwa francuska zupa cebulowa? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: marghe_72 Re: zupy IP: *.acn.waw.pl 19.03.05, 16:30 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=16945225&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miszam Re: zupy IP: *.chello.pl 19.03.05, 19:42 Najlepsza cebulowa to kiedyś była we Fliku na Puławskiej. Francuzi mówili, że jest lepsza niż we Francji. Knajpa należy do droższych, ale wszystko tam kiedyś było wyśmienite. Jak jest teraz, nie wiem, bo dawno tam nie byłam. Było tam też najlepsze w Wawie fondue bourguignonne (z polędwicy wołowej) i fondue au chocolat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: senin Re: zupy IP: *.158.240.220.dsl.comindico.com.au 19.03.05, 20:20 ja do takiej np pomidorowej dodaje mleka kokosowego zamiast smietany i troche chilli , czasaMI imbir do jarzynowej tez, i do innych zup czesto dodaje trawe cytrynowa ot i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: zupy IP: *.access.telenet.be 19.03.05, 23:30 Rozne zupy gotuje a dla wzbogacenia dodaje czrewona papryke , papryczki ostre , kukurydze z puszki lub mrozona , groszek mrozony (ale prosto na talerz) krupnik ze swiezymi plastrami ogorka w skorkach tez dodaje w ostatniej fazie aby sie tylko sparzyly) , cieciorke , fasole , czosnek , kielki sojowe do zup rosolowatych Ponadto uzywam duzo zieleniny jak koperek , natka i zielone czesci pora , czasem zielona cebulke I jeszcze do wielu zup wrzucam uprazona w kosteczki cebule No i maggi Odpowiedz Link Zgłoś