hien61 14.04.05, 10:08 Witam! Czy ktos uzywal maszyny do robienia lodow firmy Elta (typSE 100)? Pozdrawiam Arek www.czekoladaklub.host24.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kikkera Re: Maszyna do lodow 14.04.05, 11:01 Ja używam Philipsa model Cucina HR 2305/6 z wkładem, który trzeba mrozić przez 24 godz. Jestem zadowolona, choć ten system z wkładem bardzo ogranicza. Noszę się z zamiarem zakupienia maszyny (jeszcze nie wiem jaki model), która ma cały system mrożenia wbudowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babajaga Re: Maszyna do lodow IP: *.twarda.pan.pl / *.twarda.pan.pl 15.04.05, 12:24 A czy ktoś zna może taką maszynkę do lodów z systemem mrożenia wbudowanym, która nie miałaby rozmiarów szafy, zmieściła sie w przeciętnej kuchni (chodzi o wyrób lodów na domowe potrzeby) i nie kosztowała fortuny?Namiary proszę..... Odpowiedz Link Zgłoś
kikkera Babajago, 15.04.05, 13:18 właśnie taką (w rozmiarach dostosowanych do normalnej kuchni) planujemy zakupić. Wiem, że takie modele produkują Włosi. Co do ceny, to raczej bardzo wysoka - około 400€-500€ (przynajmniej tak to wygląda w Szwajcarii). Jak chcesz to poszukam namiarów na konkretny model i Ci podam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babajaga Re: Babajago, IP: *.twarda.pan.pl / *.twarda.pan.pl 15.04.05, 13:45 Ucieszylabym się....A tak na marginesie - rozumiem,że cena jest w euro? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babajaga Re: Niestety :((( n/t IP: *.twarda.pan.pl / *.twarda.pan.pl 15.04.05, 14:07 Dzięki Kikkero.... szkodaże nie w zł, albo przynajmniej frankach szwajcarskich... :( Odpowiedz Link Zgłoś
kikkera Re: Babajago, namiary 15.04.05, 20:05 poszukałam i okazało się, że można taniej www.laredoute.fr/redoutefr/sBoutique/1,1170,,00.html a tutaj strona porównawcza z różnymi modelami i cenami (niestety, te z wbudowanym wkładem są najdroższe :( fr.shopping.com/xGS-Sorbetiere~NS-1~linkin_id-7000027 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babajaga Re: Babajago, namiary IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.04.05, 20:36 Kikkero - dzięki wielkie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babajaga Re: Do usług :))) n/t IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.04.05, 21:20 Jakożem Babajaga, czyliż ossbnik starożytny - mam pytanie. Jak wygląda kupno przez internet takiego cuda? No, jak płatność to wiem - z karty ściągają. Ale czy nie ma kłopotów z przesyłką - skoro to z innego kraju??? Jakoś trudno mi uwierzyć, ze może być bez klopotów (mimo, ze jesteśmy w Unii)Hmmm, z lekka podejrzliwa jestem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaga Re: Do usług :))) n/t IP: *.idea.pl 15.04.05, 22:34 Nie wiem jak z agd,ale ja od dawna kupuję płyty(jazz) w hameryce. Dostarczają szybciutko,nigdy nie było uszkodzonej:) Odpowiedz Link Zgłoś
kikkera Sprawdziłam 15.04.05, 22:48 i normalnie na tej stronie www.laredoute.fr/redoutefr/sBoutique/1,1170,,00.html nie powinno być problemów (jest możliwość zamówienia do Polski) tylko, że trzeba dodać do ceny około 6 euro opłat pocztowych. Są tam jeszcze informacje na temat wysyłki i różnych opłat i z tego co wyczytałam, to mi wychodzi, że: od sumy 223.99 euro należy odjąć 16.39% (czyli 36.71 euro) a potem dodać 5% od tej samej sumy, czyli 11.20 euro. W efekcie cena maszyny powinna wynosić 198.50 euro plus opłata pocztowa. Ale głowy nie dam, bom strasznie zmęczona i coś mi się ciężko myśli :( A nie warto poszukać gdzieś bliżej Ciebie? Odpowiedz Link Zgłoś
kikkera Sprawdziłam 15.04.05, 22:48 i normalnie na tej stronie www.laredoute.fr/redoutefr/sBoutique/1,1170,,00.html nie powinno być problemów (jest możliwość zamówienia do Polski) tylko, że trzeba dodać do ceny około 6 euro opłat pocztowych. Są tam jeszcze informacje na temat wysyłki i różnych opłat i z tego co wyczytałam, to mi wychodzi, że: od sumy 223.99 euro należy odjąć 16.39% (czyli 36.71 euro) a potem dodać 5% od tej samej sumy, czyli 11.20 euro. W efekcie cena maszyny powinna wynosić 198.50 euro plus opłata pocztowa. Ale głowy nie dam, bom strasznie zmęczona i coś mi się ciężko myśli :( A nie warto poszukać gdzieś bliżej Ciebie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j23 Re: Maszyna do lodow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.05, 10:53 ile taka maszynka kosztuje Odpowiedz Link Zgłoś
chmil Re: Maszyna do lodow 15.04.05, 12:20 Dostałam w prezencie taką maszynę, ale nie używam. Kosztuje 115 PLN, jest jszcze na gwarancji. Chętnie sprzedam. chmil@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiwi Re: Maszyna do lodow IP: *.chello.pl 15.04.05, 12:33 Używam tej do możenia wkładu. Podobno jedna z sieci sklepów wycofała się ze sprzedaży tych urządzeń bo ludzie myją je byle jak i gdzieś tam dwa lata temu była afera - klienci sami sobie wyhodowali salmonellozę i sie nią zarazili wraz z dziećmi a potem mieli pretensje do sklepu, ze im sprzedał złą maszynę. Więc pamiętajcie o starannym myciu. Smacznego. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Maszyna do lodow 15.04.05, 15:26 Niestety woda do mycia wkladu nie moze byc zbyt goraca, gdyz stracilby on swoje wlasciwosci. Tu mozna porownac ceny / te bez wkladow, z kompresorami, kosztuja ponad 200 euro /: it.kelkoo.com/ctl/do/compare?from=shopbot&catPath=it%2FhouseholdAppliances&partner=kelkoo&catId=313&model=&advsearch=yes&category=Per +la+cucina&type=Gelatiere&pricemin=&pricemax=&x=22&y=10 Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Maszyna do lodow 15.04.05, 15:27 Trzeba go skopiowac albo wstukac w ramke "gelatiere". Odpowiedz Link Zgłoś