Gość: Asia IP: *.range217-42.btcentralplus.com 26.04.05, 19:48 Czy ktos ma sprawdzony przepis na mase budyniowa do ciacha? Chcialam zrobic biszkopt i go czyms przelozyc budyniowym. Z gory dziekuje :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: czegie Re: Masa budyniowa - na ciacho IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.05, 20:44 ugotuj budyn w mniejszej ilości mleka np na 1/2 l mleka dwa budynie po ostygnieciu rozetrzyj z jedną kostka masla.jeśli duży tort to 3 budynie i troszke wiecej mleka i to wszystko.ja czasem gotuje budyn bez mleka tylko np 3 budynie na 3 szklanki /soku z brzoskwin i troche jablkowego soku lub kompotu/i do środka pokrojone w kosteczke brzoskwinie z puszki--wylewa soię gorące na ciasto.na wierzch mozna zrobic kruszonke kokosowa lub /bita śmietanę z śnieżką+herbatniki+galaretka lub polewa=wersja efektowna i pyszna/smacznego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czegie Re: gorące wylać na biszkopt? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.05, 21:24 tak/biszkopt musi być wystudzony inie za wielki tylko z 5-6 jaj.ten przepis jest gdzies albo z forum,albo pychotka lub palce lizac nie pamietam.jest to dobre ciasto,weszło na stałe do mojego repertuaru/brzoskwinie zawsze dyżurne w lodówce...pozdrawiam,podobne też jadłam z jabłkami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Dziekuje! IP: *.range217-42.btcentralplus.com 27.04.05, 09:53 Dziekuje Wam bardzo, napewno zrobia bo Sniezke tez mam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agulla Re: Masa budyniowa - na ciacho IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.05, 13:51 robię taki krem do fal dunaju: gotuję budyń śmietankowy bez cukru na 1/2 l mleka, miksuję ostudzony z 3/4 masła i 1/2 szkl. cukru pudru, ostatnio dodałam do tego trochę wódki i wszystkim bardziej smakowało, można dodać rodzynki, ale ja nie przepadam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c Re: Masa budyniowa - na ciacho IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 18:52 up Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d Re: Masa budyniowa - na ciacho IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 17:48 up up Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia-bt Re: Masa budyniowa - na ciacho IP: 80.51.206.* 10.05.05, 18:54 kobieta.gazeta.pl/kuchnia/2,54041,,,,-2438386,P_KOBIETA_PRZEPISY.html osobiscie wyprobowalam i uwazam ze batdzo dobre ciacho! robi sie w 15 minut=)) Odpowiedz Link Zgłoś
she8 Re: Masa budyniowa - na ciacho 10.05.05, 18:58 Też to robię, baaardzo smaczne, ale tylko w tym samym dniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wisia Re: Masa budyniowa - na ciacho IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 01:03 A jak się robi taki krem z jajek i mleka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiśka Re: Masa budyniowa - na ciacho IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 17:06 proszę o odp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Masa budyniowa - na ciacho IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.05, 10:12 zrobię dziś! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota Re: Masa budyniowa - na ciacho IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 17:55 robię taki krem: 1/2litra mleka 5 żółtek +1 całe jajko 8 łyżek cukru 2 łyżki mąki pszennej Żółtkai całe jajko cbić z cukrem pod koniec dodać 2 łyżki mąki . Ubitą masę wlać do gotującego mleka gotować 7 minut ciągle mieszając . 11/2 kostki margarymy utrzeć dodając po trochu zimnego budyniu . Dobry jest biszkopt przekładany kremem i świeżymi truskawkami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Masa budyniowa - na ciacho IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.05, 10:43 dzięki za odp. Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda85 Re: Masa budyniowa - na ciacho 28.05.05, 17:38 nie za mało tej mąki, nie wyjdzie za rzadki budyń, bo potem masa nie ścina się wystarczająco i się wylewa. Odpowiedz Link Zgłoś
nina37 Re: Masa budyniowa - na ciacho 28.05.05, 10:21 Krem budyniowy: 2 budynie smietankowe lub waniliowe na 0,5l kazdy ugotowac z polowa szklanki cukru w mniejszej ilosci mleka-tak 1 szklanka mniej.Przykryc i ostudzic. Maslo utrzec na puch z polowa szklanki cukru i dodawac je lyzkami do zimnego budyniu-miksujac.Mozna dodac skorke otarta z cytryny albo kilka lyzek kakao zaparzonych mala iloscia wrzatku.Ja mase zwykle dziele na pol-do jednej dodaje skorke i troche soku z cytryny a do drugiej kakao i posiekane orzechy.Na biszkopt-przed nalozeniem bialej masy-klade owoce ze sloika w takiej jakby zelatynie.Koniecznie trzeba wstawic do lodowki,zeby dobrze zastyglo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polly Re: Masa budyniowa - na ciacho IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 17:16 same fajne pomysły :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elle Re: Masa budyniowa - na ciacho IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.05, 17:44 a może skorzystać z jakiegoś półproduktu? Odpowiedz Link Zgłoś