Dodaj do ulubionych

Masa budyniowa - na ciacho

IP: *.range217-42.btcentralplus.com 26.04.05, 19:48
Czy ktos ma sprawdzony przepis na mase budyniowa do ciacha?

Chcialam zrobic biszkopt i go czyms przelozyc budyniowym.

Z gory dziekuje :)
Obserwuj wątek
    • Gość: czegie Re: Masa budyniowa - na ciacho IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.05, 20:44
      ugotuj budyn w mniejszej ilości mleka np na 1/2 l mleka dwa budynie po
      ostygnieciu rozetrzyj z jedną kostka masla.jeśli duży tort to 3 budynie i
      troszke wiecej mleka i to wszystko.ja czasem gotuje budyn bez mleka tylko np 3
      budynie na 3 szklanki /soku z brzoskwin i troche jablkowego soku lub kompotu/i
      do środka pokrojone w kosteczke brzoskwinie z puszki--wylewa soię gorące na
      ciasto.na wierzch mozna zrobic kruszonke kokosowa lub /bita śmietanę z
      śnieżką+herbatniki+galaretka lub polewa=wersja efektowna i pyszna/smacznego
      • she8 gorące wylać na biszkopt? 26.04.05, 20:47
        • Gość: czegie Re: gorące wylać na biszkopt? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.05, 21:24
          tak/biszkopt musi być wystudzony inie za wielki tylko z 5-6 jaj.ten przepis
          jest gdzies albo z forum,albo pychotka lub palce lizac nie pamietam.jest to
          dobre ciasto,weszło na stałe do mojego repertuaru/brzoskwinie zawsze dyżurne w
          lodówce...pozdrawiam,podobne też jadłam z jabłkami
    • Gość: Asia Dziekuje! IP: *.range217-42.btcentralplus.com 27.04.05, 09:53
      Dziekuje Wam bardzo, napewno zrobia bo Sniezke tez mam!
    • Gość: agulla Re: Masa budyniowa - na ciacho IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.05, 13:51
      robię taki krem do fal dunaju: gotuję budyń śmietankowy bez cukru na 1/2 l
      mleka, miksuję ostudzony z 3/4 masła i 1/2 szkl. cukru pudru, ostatnio dodałam
      do tego trochę wódki i wszystkim bardziej smakowało, można dodać rodzynki, ale
      ja nie przepadam
      • Gość: c Re: Masa budyniowa - na ciacho IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 18:52
        up
        • Gość: d Re: Masa budyniowa - na ciacho IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 17:48
          up up
    • Gość: kasia-bt Re: Masa budyniowa - na ciacho IP: 80.51.206.* 10.05.05, 18:54
      kobieta.gazeta.pl/kuchnia/2,54041,,,,-2438386,P_KOBIETA_PRZEPISY.html
      osobiscie wyprobowalam i uwazam ze batdzo dobre ciacho! robi sie w 15 minut=))
      • she8 Re: Masa budyniowa - na ciacho 10.05.05, 18:58
        Też to robię, baaardzo smaczne, ale tylko w tym samym dniu.
        • Gość: Wisia Re: Masa budyniowa - na ciacho IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 01:03
          A jak się robi taki krem z jajek i mleka?
          • Gość: wiśka Re: Masa budyniowa - na ciacho IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 17:06
            proszę o odp.
        • Gość: gość Re: Masa budyniowa - na ciacho IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.05, 10:12
          zrobię dziś!
    • Gość: dorota Re: Masa budyniowa - na ciacho IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 17:55
      robię taki krem:
      1/2litra mleka
      5 żółtek +1 całe jajko
      8 łyżek cukru
      2 łyżki mąki pszennej
      Żółtkai całe jajko cbić z cukrem pod koniec dodać 2 łyżki mąki . Ubitą masę
      wlać do gotującego mleka gotować 7 minut ciągle mieszając .
      11/2 kostki margarymy utrzeć dodając po trochu zimnego budyniu .
      Dobry jest biszkopt przekładany kremem i świeżymi truskawkami.
      • Gość: gość Re: Masa budyniowa - na ciacho IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.05, 10:43
        dzięki za odp.
      • jagoda85 Re: Masa budyniowa - na ciacho 28.05.05, 17:38
        nie za mało tej mąki, nie wyjdzie za rzadki budyń, bo potem masa nie ścina się
        wystarczająco i się wylewa.
    • nina37 Re: Masa budyniowa - na ciacho 28.05.05, 10:21
      Krem budyniowy:
      2 budynie smietankowe lub waniliowe na 0,5l kazdy ugotowac z polowa szklanki
      cukru w mniejszej ilosci mleka-tak 1 szklanka mniej.Przykryc i ostudzic.
      Maslo utrzec na puch z polowa szklanki cukru i dodawac je lyzkami do zimnego
      budyniu-miksujac.Mozna dodac skorke otarta z cytryny albo kilka lyzek kakao
      zaparzonych mala iloscia wrzatku.Ja mase zwykle dziele na pol-do jednej dodaje
      skorke i troche soku z cytryny a do drugiej kakao i posiekane orzechy.Na
      biszkopt-przed nalozeniem bialej masy-klade owoce ze sloika w takiej jakby
      zelatynie.Koniecznie trzeba wstawic do lodowki,zeby dobrze zastyglo.
      • Gość: polly Re: Masa budyniowa - na ciacho IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 17:16
        same fajne pomysły :-)
        • Gość: elle Re: Masa budyniowa - na ciacho IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.05, 17:44
          a może skorzystać z jakiegoś półproduktu?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka