el_padre 26.04.05, 22:45 Nareszcie pomidory suszone o smaku pomidora. Nie wyschnięta na wiór skóra zalana oliwą. Sporo miękkiego miąższu i tańśze niż włoskie. Import z Turcji. Ich papryka pieczona bez skóry (import z Bułgarii) też jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
coralin Re: Pomidory suszone-ROLNIK rulez! 26.04.05, 22:50 Zgadzam się . Gdzieś wpisałam chyba peany, ale umknęły(w "moim " wątku o Podravce chyba. Pomidory Rolnika zasługują na wątek. Wyglądają w słoiku w porównaniu z innymi średnio, ale smak to jest to!! Ja zrobiłam sobie zapas. Papryka pieczona też pychota. Odpowiedz Link Zgłoś
marcelina1968 do coralin 27.04.05, 08:59 coralin gdzie ty je kupujesz, w mojej najblizszej okolicy nie widzialam? Odpowiedz Link Zgłoś
coralin Re: do Marceliny 27.04.05, 16:27 Cześć. Jestem z Rzeszowa. Ja widziałam suszone pomidory Rolnika tylko w Leclerku (dolna półka, ostatnio musiałam się naszukać). Duzy wybór fajnych rzeczy jest tez w Intermarche w Galerii Grafika(tam kupiłam po 2 miesiacach szukania Pindżur i Relish Podravki, coś jak Ajvar tylko lepsze, sa też tam suszone pomidory innych firm- naprawdę jednak poszukaj Rolnika, bo najtańsze i pycha). Papryka pieczona Rolnika jest w wielu miejscach. Odpowiedz Link Zgłoś
marcelina1968 do coralin 27.04.05, 17:05 dzieki dlatego Ciebie pytalam bo wiem, ze jesteś z Rzeszowa ja też. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
coralin Re: do Marceliny 27.04.05, 17:51 Miło, że pisuje smakosz z Rzeszowa. Będę mogła podpytać czasem o to i owo. Odpowiedz Link Zgłoś
nxo Re: Pomidory suszone-ROLNIK rulez! 26.04.05, 22:59 Uwielbiam suszone pomidory, nie miałam pojęcia, że są na rynku pomidory Rolnika, dawno nie kupowałam. Do tej pory najbardziej smakowały mi Cesare (chyba tak się nazywały, nie pamiętam dokładnie). A cena wygląda bardzo atrakcyjnie, muszę koniecznie kupić, dzięki el_padre za tę informację Odpowiedz Link Zgłoś
el_padre Re: Pomidory suszone-ROLNIK rulez! 26.04.05, 23:56 Kupowałem w Geancie. I były tańsze niż Cesare i więcej ich wagowo w słoiku. Na tych cenach w supermarkeach mają obowiązek umieszczać ile to jest za kg i pamiętam że porównałem i były tańsze. A ponieważ próbowałęm wcześcniej Cesare, no to tytułem eksperymentu... A cena coś koło tego co powyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antycyponek Re: Pomidory suszone-ROLNIK rulez! IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 27.04.05, 08:46 TAK!TAK!TAK! Pomidory ROLNIK są przepyszne. Przyznam się, że pierwszy słoik opędzlowałam samodzielnie w 2 dni (kolacja i śniadanie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: igus Re: Pomidory suszone-ROLNIK rulez! IP: *.wh12.tu / *.wh12.tu-dresden.de 27.04.05, 10:24 a do czego ich uzywacie, oprocz jedzenia samych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antycyponek Re: Pomidory suszone-ROLNIK rulez! IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 27.04.05, 10:31 Jem same, na kanapkach i kroję w paseczki do zeilonej sałaty. Na razie jeszcze więcej zastosowań nie wymyśliłam. Odpowiedz Link Zgłoś
nxo Re: Pomidory suszone-ROLNIK rulez! 27.04.05, 10:56 do sałatki caprese do wszelkich innych sałatek, tam gdzie mi się wydaje że będą pasowały do jajecznicy do kanapek najróżniejszych (bruschetta z serem kozim i suszonymi pomidorami na ciepło,mmmmmmmm.....) do różnych past twarogowych do wszelkich makaronów, choćby zwykłe spaghetti z oliwą, czosnkiem i suszonymi pomidorami (ew. plus pesto lub świeża bazylia) i gdzie tylko przyjdzie mi to do głowy, a przede wszystkim... do podjadania bez żadnych dodatków, jak chipsy, pychotka :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a.g. Re: Pomidory suszone-ROLNIK rulez! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.05, 12:01 A może sałatka? 1/3 op. drobnego makaronu ugotowanego "al dente" (muszelki,kolanka), 1op. (80- 100 g) szynki dojrzewającej typu prosciutto pokrojonej w paseczki, ok. 1/2 słoiczka suszonych pomidorów,pokrojonych w paseczki,1-2 zmiażdżone ząbki czosnku, sól, pieprz,suszona bazylia. Wszystko wymieszać razem,przyprawić do smaku.Zalać olejem od suszonych pomidorów z dodatkiem octu balsamicznego.Dodatkowe przyprawy oczywiście wg. uznania. Naprawdę pyszna! Odpowiedz Link Zgłoś
giezik Re: Pomidory suszone-ROLNIK rulez! 27.04.05, 17:56 to ja chyba miałem niefart. Mi jakos nie zasmakowały Odpowiedz Link Zgłoś
pia.ed Re: Pomidory suszone ??????? 28.04.05, 08:34 No to jedna osoba mysli tak jak ja! Probowalam zagranica na promocji, ale zadna sensacja, wole swieze pomidory na jesieni... Te dopiero maja smak i zapach, a nie smak oliwy i przypraw. Tak samo wole swieza papryke, a nie te w oliwie. A w ogole to u nas najczesciej kupowane sa "pomidory suszone na sloncu" w stanie suchym. Cena za kilogram 2,5 razy wyzsza niz schabowego, no ale sa lekkie. Nigdy sie nie skusilam na ich kupienie, jakos nie wygladaja zbyt atrakcyjnie. Odpowiedz Link Zgłoś
dziuunia ale Giezikowi chodzi o 28.04.05, 08:45 akurat te pomidory-Rolnika,nie o pomidory suszone w ogóle :) Oczywiście że suszone to co innego niż świeże,ale jedne i drugie IMHO są smaczne bardzo :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annika Re: Pomidory suszone-ROLNIK rulez! IP: *.ae.wroc.pl 06.05.05, 08:16 A ja właśnie wolę takie wysusone ;) na wiór, do żucia. I żal mi zawsze, że w słoiku tylko kilka takich jest :( a pozostałe mniętkie. Tych z rolnika nie kupiłam, bo mi się właśnie zbyt mięsiste wydały. Ale ja dziwna jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LA ROSSA - tyż Re: Pomidory suszone-ROLNIK rulez! IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 28.04.05, 09:50 Wczoraj kupiłam pomidorki La Rossa, cena w Realu - około 7 zł (dokladnie nie pamiętam) i też są przepyszne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antycyponek LA ROSSA IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 28.04.05, 09:52 To ja pisałam, Antycyponek :-D Pomyliły mi się rubryki. Odpowiedz Link Zgłoś