Dodaj do ulubionych

Pomidory suszone-ROLNIK rulez!

26.04.05, 22:45
Nareszcie pomidory suszone o smaku pomidora. Nie wyschnięta na wiór
skóra zalana oliwą. Sporo miękkiego miąższu i tańśze niż włoskie. Import z Turcji.
Ich papryka pieczona bez skóry (import z Bułgarii) też jest ok.
Obserwuj wątek
    • coralin Re: Pomidory suszone-ROLNIK rulez! 26.04.05, 22:50
      Zgadzam się . Gdzieś wpisałam chyba peany, ale umknęły(w "moim " wątku o
      Podravce chyba. Pomidory Rolnika zasługują na wątek. Wyglądają w słoiku w
      porównaniu z innymi średnio, ale smak to jest to!! Ja zrobiłam sobie zapas.
      Papryka pieczona też pychota.
    • dziuunia Ile kosztują?,n/txt 26.04.05, 22:51

• coralin Re: Ile kosztują?,n/txt 26.04.05, 22:52
        U mnie 6, 90.
        • marcelina1968 do coralin 27.04.05, 08:59
          coralin gdzie ty je kupujesz, w mojej najblizszej okolicy nie widzialam?
          • coralin Re: do Marceliny 27.04.05, 16:27
            Cześć. Jestem z Rzeszowa. Ja widziałam suszone pomidory Rolnika tylko w
            Leclerku (dolna półka, ostatnio musiałam się naszukać). Duzy wybór fajnych
            rzeczy jest tez w Intermarche w Galerii Grafika(tam kupiłam po 2 miesiacach
            szukania Pindżur i Relish Podravki, coś jak Ajvar tylko lepsze, sa też tam
            suszone pomidory innych firm- naprawdę jednak poszukaj Rolnika, bo najtańsze i
            pycha). Papryka pieczona Rolnika jest w wielu miejscach.
            • marcelina1968 do coralin 27.04.05, 17:05
              dzieki dlatego Ciebie pytalam bo wiem, ze jesteś z Rzeszowa ja też. Pozdrawiam
              • coralin Re: do Marceliny 27.04.05, 17:51
                Miło, że pisuje smakosz z Rzeszowa. Będę mogła podpytać czasem o to i owo.
    • nxo Re: Pomidory suszone-ROLNIK rulez! 26.04.05, 22:59
      Uwielbiam suszone pomidory, nie miałam pojęcia, że są na rynku pomidory Rolnika,
      dawno nie kupowałam. Do tej pory najbardziej smakowały mi Cesare (chyba tak się
      nazywały, nie pamiętam dokładnie). A cena wygląda bardzo atrakcyjnie, muszę
      koniecznie kupić, dzięki el_padre za tę informację
      • el_padre Re: Pomidory suszone-ROLNIK rulez! 26.04.05, 23:56
        Kupowałem w Geancie. I były tańsze niż Cesare i więcej ich wagowo w słoiku.
        Na tych cenach w supermarkeach mają obowiązek umieszczać ile to jest za kg
        i pamiętam że porównałem i były tańsze. A ponieważ próbowałęm wcześcniej
        Cesare, no to tytułem eksperymentu...
        A cena coś koło tego co powyżej.
    • Gość: antycyponek Re: Pomidory suszone-ROLNIK rulez! IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 27.04.05, 08:46
      TAK!TAK!TAK! Pomidory ROLNIK są przepyszne. Przyznam się, że pierwszy słoik
      opędzlowałam samodzielnie w 2 dni (kolacja i śniadanie).
      • Gość: igus Re: Pomidory suszone-ROLNIK rulez! IP: *.wh12.tu / *.wh12.tu-dresden.de 27.04.05, 10:24
        a do czego ich uzywacie, oprocz jedzenia samych?
        • Gość: antycyponek Re: Pomidory suszone-ROLNIK rulez! IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 27.04.05, 10:31
          Jem same, na kanapkach i kroję w paseczki do zeilonej sałaty. Na razie jeszcze
          więcej zastosowań nie wymyśliłam.
        • nxo Re: Pomidory suszone-ROLNIK rulez! 27.04.05, 10:56
          do sałatki caprese
          do wszelkich innych sałatek, tam gdzie mi się wydaje że będą pasowały
          do jajecznicy
          do kanapek najróżniejszych (bruschetta z serem kozim i suszonymi pomidorami na
          ciepło,mmmmmmmm.....)
          do różnych past twarogowych
          do wszelkich makaronów, choćby zwykłe spaghetti z oliwą, czosnkiem i suszonymi
          pomidorami (ew. plus pesto lub świeża bazylia)
          i gdzie tylko przyjdzie mi to do głowy, a przede wszystkim... do podjadania bez
          żadnych dodatków, jak chipsy, pychotka :D
        • Gość: a.g. Re: Pomidory suszone-ROLNIK rulez! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.05, 12:01
          A może sałatka?
          1/3 op. drobnego makaronu ugotowanego "al dente" (muszelki,kolanka), 1op. (80-
          100 g) szynki dojrzewającej typu prosciutto pokrojonej w paseczki, ok. 1/2
          słoiczka suszonych pomidorów,pokrojonych w paseczki,1-2 zmiażdżone ząbki
          czosnku, sól, pieprz,suszona bazylia. Wszystko wymieszać razem,przyprawić do
          smaku.Zalać olejem od suszonych pomidorów z dodatkiem octu
          balsamicznego.Dodatkowe przyprawy oczywiście wg. uznania.
          Naprawdę pyszna!
        • yfcia do wytrawnych mufinków n/txt 27.04.05, 14:20
    • giezik Re: Pomidory suszone-ROLNIK rulez! 27.04.05, 17:56
      to ja chyba miałem niefart. Mi jakos nie zasmakowały
      • pia.ed Re: Pomidory suszone ??????? 28.04.05, 08:34
        No to jedna osoba mysli tak jak ja!
        Probowalam zagranica na promocji, ale zadna sensacja,
        wole swieze pomidory na jesieni... Te dopiero maja smak i zapach, a nie smak
        oliwy i przypraw.
        Tak samo wole swieza papryke, a nie te w oliwie.

A w ogole to u nas najczesciej kupowane sa "pomidory suszone na sloncu"
        w stanie suchym.
        Cena za kilogram 2,5 razy wyzsza niz schabowego, no ale sa lekkie.
        Nigdy sie nie skusilam na ich kupienie, jakos nie wygladaja zbyt atrakcyjnie.
        • dziuunia ale Giezikowi chodzi o 28.04.05, 08:45
          akurat te pomidory-Rolnika,nie o pomidory suszone w ogóle :)
          Oczywiście że suszone to co innego niż świeże,ale jedne i drugie IMHO są
          smaczne bardzo :)
      • Gość: annika Re: Pomidory suszone-ROLNIK rulez! IP: *.ae.wroc.pl 06.05.05, 08:16
        A ja właśnie wolę takie wysusone ;) na wiór, do żucia. I żal mi zawsze, że w
        słoiku tylko kilka takich jest :( a pozostałe mniętkie.
        Tych z rolnika nie kupiłam, bo mi się właśnie zbyt mięsiste wydały.

Ale ja dziwna jestem.
    • Gość: LA ROSSA - tyż Re: Pomidory suszone-ROLNIK rulez! IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 28.04.05, 09:50
      Wczoraj kupiłam pomidorki La Rossa, cena w Realu - około 7 zł (dokladnie nie
      pamiętam) i też są przepyszne!
      • Gość: antycyponek LA ROSSA IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 28.04.05, 09:52
        To ja pisałam, Antycyponek :-D Pomyliły mi się rubryki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka