invicta1 11.05.05, 10:15 o co poprosić? może macie pojęcie, jakie cuda tam mają, których u nas nie uswiadczę jest okazja mogę poprosić o co chcę, byle nie sprawiało duzych kłopotów w transporcie może jakaś kawa? pojęcia nie mam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dziuunia Re: zawsze pomagacie-tym razem MAURITIUS 11.05.05, 10:17 Cukier trzcinowy :) Odpowiedz Link Zgłoś
invicta1 Re: zawsze pomagacie-tym razem MAURITIUS 11.05.05, 10:19 ee tam cukier:) Odpowiedz Link Zgłoś
dziuunia Re: zawsze pomagacie-tym razem MAURITIUS 11.05.05, 10:24 No co etam,u nas na pewno nie ma takiego jak tam gdzie go produkują.Do tej kawy jak znalazł ;) Odpowiedz Link Zgłoś
dziuunia Chociaż tutaj piszą że herbata raczej 11.05.05, 10:26 www.tui.pl/strony/50234.php Odpowiedz Link Zgłoś
invicta1 Re: Chociaż tutaj piszą że herbata raczej 11.05.05, 10:27 właśnie czytałam, ale coś mało tych informacji:( Odpowiedz Link Zgłoś
invicta1 Re: zawsze pomagacie-tym razem MAURITIUS 11.05.05, 10:26 może i tak, ale ja prawie nie używam cukru-może 2, 3 kilo na rok Odpowiedz Link Zgłoś
dziuunia Re: zawsze pomagacie-tym razem MAURITIUS 11.05.05, 10:30 Radzą żeby spróbować "kawy Chamarel lub herbaty o waniliowym smaku" :) Odpowiedz Link Zgłoś
brunosch MAURITIUS 11.05.05, 11:03 oczywiście - tylko znaczek pocztowy. Ten najsłynniejszy i najdroższy na świecie. mały, lekki, łatwy do przewiezienia. :))) Mauritius z niczego więcej nie słynie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jottka Re: MAURITIUS 11.05.05, 11:12 mętnie pamiętam, ale kiedyś - chyba w starej 'kuchni' - sobański pisał o mauritiusie i chyba oprócz drinków i tego typu mało portatywnych rzeczy wymieniał też ichnie lokalne mieszanki przyprawowe, kari nie kari, ponoć interesujące, na targu kupić mozna, a miejsca zajmuje niewiele chyba też w tym artykule mowa była o jakichś liściach, które dodane do nawet najtwardszego mięsa zmiękczają je rewelacyjnie, ale co to było i czy akurat stamtąd, to nie pamiętam:( bo potem sie może okazać, że miał na myśli listek laurowy:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: papaj Re: MAURITIUS IP: 38.112.153.* 12.05.05, 09:22 Miał na myśli nie liście a suszoną papaję, lub wyciąg z niej. Enzymy z tego owocu powodują zmiękczanie mięsa. Głównym mięsiwem na Mauritiusie jest mieso z jelenia więc...Mieszanki przyprawowe jak najbardziej: tripstop.com/?fdn=KKKK62S541sKKKKalb Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: zawsze pomagacie-tym razem MAURITIUS 12.05.05, 02:56 Tamtejsze zakupy (Eng.): drudirge.notlong.com Odpowiedz Link Zgłoś