szellla 17.05.05, 14:26 no mam wciąż ogromne ilości panieruję co się da ale może są jakieś inne zastosowania? bo mi szkod awyrzucać, a nie daje się przejeśc (czytaj wypanierować) wszystkiego. jakieś pomysły? SzeLLka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jottka Re: co zrobić z bułką tartą? 17.05.05, 14:30 a ty ją masz od razu w postaci proszku czy może wcześniej bułki jako bułki? bo z grzanek czy podpieczonych kromek można robić różne rzeczy - od zapiekanek na słodko po sałatki no ale zawsze możesz zrobić mielone w starej wersji trójbułczanu mięsa:) Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: co zrobić z bułką tartą? 17.05.05, 14:32 mozna dodawac do pupleptów do farszu do ravioli zrobić kluseczki z ricotty , mąki i bułki taretej itp albo zrobic zapiaszczoen ziemniaki :) (przepis w GAlerii) Odpowiedz Link Zgłoś
emka_1 zrazy 17.05.05, 14:38 ubogie:) rozetrzeć bułkę ze stosowna ilością masła (3:1 lub ciut mniej masła), na rozbity płat mięsa przyprawionego wg. uznania nałozyć łyżkę papki z bułki i masła, na to połozyć cienki płatek chudego boczku wędzonego, zawinąć i dusić. Odpowiedz Link Zgłoś
em_es Re: co zrobić z bułką tartą? 17.05.05, 14:36 A takie prymitywne kotlety z jajek lubisz? Znaczy rozbełtane jajko + bułka tarta + przyprawy, ja najbardziej lubię tylko z solą, pieprzem i dużą ilością natki, ale pasuje wiele innych. Zawsze takie robię "przy okazji" - dziwnym trafem zawsze mi od panierowania zostanie jajka i bułki ;) Gdzieś czytałam o zagęszczaniu zup i sosów bułką tartą, ale z racji, że nigdy nie czuję potrzeby zagęszczania innego niż lekkie odparowanie to nie sprawdzałam pomysłu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: co zrobić z bułką tartą? IP: *.access.telenet.be 17.05.05, 14:47 Przeciez bulka tarta ci sie nie zepsuje , wysuszona miesiacami moze byc przechowywana w pojemniku z dostepem powietrza Odpowiedz Link Zgłoś
saiss Re: co zrobić z bułką tartą? 17.05.05, 14:57 Szarlotkę sypaną, po prostu :) I, jak wyżej - kotleciki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Kupuj ciemne pieczywo! IP: *.129.1511G-CUD12K-02.ish.de 17.05.05, 16:51 Odpowiedz Link Zgłoś