Gość: marghe_72 IP: *.acn.waw.pl 19.06.05, 19:16 w Warszawie na Pięknej w sklepie z porcelaną,szkłam i skorupami wszelakimi co prawda to nie te, na których serwuje swoje dania PAscal, ale moim skromym zdaniem te sa nawet ładniejsze :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lisa Re: Kwadratowe talerze są.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 19:25 passe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marghe_72 Re: Kwadratowe talerze są.. IP: *.acn.waw.pl 19.06.05, 19:29 na szczęscie nie wszyscy slepo podązają za modą :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lisa Re: Kwadratowe talerze są.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 19:33 tak mi się ładnie dokończył tytuł Twojego wątku :) nie mogłam się oprzeć PS moje ulubione talerze to takie "babciowe" w poziomki, pewnie też są passe Odpowiedz Link Zgłoś
miska_malcova Re: Kwadratowe talerze są.. 19.06.05, 19:36 Bożesz, ile ja takich passe przedmiotów mam w kuchni?? Chyba je wytłukę z rozpaczy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nesca Re: Kwadratowe talerze są.. IP: *.dsl.pipex.com 20.06.05, 17:08 > passe nie sa passe. w Wlk. Brytanii firma Villeroy & Boch intensywnie sie reklamuje wlasnie stylizowanymi prostoknymi naczyniami. talerze w poziomki i rozyczki tez moga byc piekne. wszystko zalezy od sytuacji i upodoban. Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyczna7 Re: Kwadratowe talerze są.. 20.06.05, 08:56 Te na których podaje Pascal to: Villeroy & Boch (chyba tak to sie pisze) :)) W Krakowie do kupienia w PLAZIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marghe_72 Re: Kwadratowe talerze są.. IP: *.acn.waw.pl 20.06.05, 10:35 w Warszawei też można je kupic.. w kilku miejsacach ale nie azdego na nie stać a te na Pięknej sa znacznie tansze i ładniejsze (moim zdaniem) Odpowiedz Link Zgłoś
wojtusia Re: Kwadratowe talerze są.. 20.06.05, 09:03 Wszystko jest ładniejsze od Villeroya :-) Odpowiedz Link Zgłoś
monia_77 Re: Kwadratowe talerze są.. 20.06.05, 10:44 Nie wiem jakies sa na Pieknej, ale pewnie sie przejde w porze lunchu. Domyslam sie ze chodzi Ci o ten sklep na samym rogu Pieknej i Mokotowskiej, przed Ambasada USA? No i pochwale sie ze w zeszlym roku kupilam sobie piekna gladkie, biale talerze, duze i mniejsze po 8 szt. za 12.95/ szt duzy i 9.90/maly, zakupu dokonalam w Hali Banacha, talerze wyczaila moja mama i musze przyznac ze wzbudzaja zachwyt gosci ;-) Niestety standardowo jeden duzy talerz kwadratowy to wydatek rzedu 30-40 zeta, ale oplaca sie bo przeciez korzystamy z nich stale. Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Kwadratowe talerze są.. 20.06.05, 10:46 Chodzi mi o sklep.. hmm.. nieopodal dawnego kina Polonia (o ile nie mylę nazw).. Mokotowska jest ciut dalej:) Odpowiedz Link Zgłoś
monia_77 Re: Kwadratowe talerze są.. 20.06.05, 13:48 Kino Polonia na Pieknej? Hmmm a to pewnie w okolicy KFC blizej Pl. Konstytucji. Oki juz wiem gdzie to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marghe_72 Re: Kwadratowe talerze są.. IP: *.acn.waw.pl 20.06.05, 13:54 tak, blizej KFC :) Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re: W Gdyni 20.06.05, 14:22 Do kupienia naprzeciwko hali targowej w sklepie z porcelaną chodzieżowską. Nie zwróciłem uwagi na ceny bo byłem w trakcie "przelotu". Odpowiedz Link Zgłoś
an20 porcelana , porcelit, ceramika 20.06.05, 14:36 Mnie bardzo podoba sie angielska porcelana ale ceny sa przerazajace, wiec jej nie posiadam:) ostatnio kupilam sobie komplet do kawy z Boleslawca taki piekny niebieski - moje kolezanki powiedzialy, ze jest niemodny a ja jestem stroswiecka - mam to w nosie bo jest cudowny. Dostalam od mamy talerze takie biale kwadratowe do obiadu, bardzo wygodne i duze:)kupila je po palacem w tej hali nie pamietam jak sie nazywa. Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re:Niemodne? 20.06.05, 15:05 Dzisiejsze koleżanki jutro nimi mogą nie być a zastawy wszelkiego rodzaju zostają na lata. Skoro dla nich niemodne podawaj im w plastikach...one sa w niektórych kręgach trendy...;-D Odpowiedz Link Zgłoś
kociak19 Re: w Łodzi? 20.06.05, 22:18 a to zależy ile na nie chcesz przeznaczyć. - W każdym hipermarkecie zwykłe, białe i czarne Luminarc, - ja kupiłam w Makro, białe z czarnym, delikatnym wzorkiem (85zł - duże, głębokie, deserowe po 6szt). Buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noida Re: Kwadratowe talerze są.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 17:06 A muszą być koniecznie porcelanowe? Jeśli nie, to polecam hurtownię porcelany w Łomiankach, a właściwie w Dziekanowie Leśnym. Adres to ul. Miła 52a. Mają śliczne rzeczy, kwardatowe talerze też i kubki przeróżne, i patery itp. I wszystko to o połowę taniej niż w sklepach. Hm, przeczytała, to co napisałam. Zabrzmiało to conajmniej osobliwie z tą porcelaną, ale zdaje mi się, że kwadratowe talerze akurat nie są porcelanowe, stąd pytanie. A porcelanę też mają w tej hurtowni porcelany, ale w innych kształtach (moje ulubione są talerze w kształcie liści). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FriendlyStranger Są, Są, Są IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 17:34 na nowym mieście na starówce (wawa) są talerze kwadraty, trójkąty, i podróbka Vilroya kwadraty falowane (czyli prawie to samo tylko cięższe ale i tańsze, dużo tańsze) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: f Re: Kwadratowe talerze są.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 18:00 Moze jeszcze wymysla kwadratowe filizanki do kawy? Jesli beda je intensywnie reklamowac, to znajdzie sie grupa ludzi, ktorym takie rozwiazanie sie spodoba. Ale jak ktos lubi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marghe_72 Re: Kwadratowe talerze są.. IP: *.acn.waw.pl 20.06.05, 18:08 a myslisz,ze jeszcze nie ma kwadratowych? są, są.. Odpowiedz Link Zgłoś
aganiok32 Re: Kwadratowe talerze są.. 20.09.05, 12:32 Ostatnio Auchan warszawiskie reklamuje sprzedaż "porcelany" na wagę. Nie widziałam na własne oczy i nie wiem czy to faktycznie porcelana, ale na plakatach są właśnie kwadratowe talerze i nie tylko. Także bardzo podobne do Pascalowskich bulionówki. Odpowiedz Link Zgłoś