Dodaj do ulubionych

Kwadratowe talerze są..

IP: *.acn.waw.pl 19.06.05, 19:16
w Warszawie na Pięknej w sklepie z porcelaną,szkłam i skorupami wszelakimi
co prawda to nie te, na których serwuje swoje dania PAscal, ale moim skromym
zdaniem te sa nawet ładniejsze :)
Obserwuj wątek
    • Gość: lisa Re: Kwadratowe talerze są.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 19:25
      passe
      • Gość: marghe_72 Re: Kwadratowe talerze są.. IP: *.acn.waw.pl 19.06.05, 19:29
        na szczęscie nie wszyscy slepo podązają za modą :)
        • Gość: lisa Re: Kwadratowe talerze są.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 19:33
          tak mi się ładnie dokończył tytuł Twojego wątku :) nie mogłam się oprzeć

PS moje ulubione talerze to takie "babciowe" w poziomki, pewnie też są passe
          • miska_malcova Re: Kwadratowe talerze są.. 19.06.05, 19:36
            Bożesz, ile ja takich passe przedmiotów mam w kuchni?? Chyba je wytłukę z
            rozpaczy :-)
      • Gość: nesca Re: Kwadratowe talerze są.. IP: *.dsl.pipex.com 20.06.05, 17:08
        > passe

nie sa passe.

w Wlk. Brytanii firma Villeroy & Boch intensywnie sie reklamuje wlasnie stylizowanymi prostoknymi
        naczyniami.

talerze w poziomki i rozyczki tez moga byc piekne.
        wszystko zalezy od sytuacji i upodoban.
    • sympatyczna7 Re: Kwadratowe talerze są.. 20.06.05, 08:56
      Te na których podaje Pascal to: Villeroy & Boch (chyba tak to sie pisze) :))
      W Krakowie do kupienia w PLAZIE.
      • Gość: marghe_72 Re: Kwadratowe talerze są.. IP: *.acn.waw.pl 20.06.05, 10:35
        w Warszawei też można je kupic.. w kilku miejsacach
        ale nie azdego na nie stać

a te na Pięknej sa znacznie tansze i ładniejsze (moim zdaniem)
    • wojtusia Re: Kwadratowe talerze są.. 20.06.05, 09:03
      Wszystko jest ładniejsze od Villeroya :-)
      • monia_77 Re: Kwadratowe talerze są.. 20.06.05, 10:44
        Nie wiem jakies sa na Pieknej, ale pewnie sie przejde w porze lunchu. Domyslam
        sie ze chodzi Ci o ten sklep na samym rogu Pieknej i Mokotowskiej, przed
        Ambasada USA? No i pochwale sie ze w zeszlym roku kupilam sobie piekna gladkie,
        biale talerze, duze i mniejsze po 8 szt. za 12.95/ szt duzy i 9.90/maly, zakupu
        dokonalam w Hali Banacha, talerze wyczaila moja mama i musze przyznac ze
        wzbudzaja zachwyt gosci ;-)

Niestety standardowo jeden duzy talerz kwadratowy to wydatek rzedu 30-40 zeta,
        ale oplaca sie bo przeciez korzystamy z nich stale.
        • marghe_72 Re: Kwadratowe talerze są.. 20.06.05, 10:46
          Chodzi mi o sklep.. hmm.. nieopodal dawnego kina Polonia (o ile nie mylę nazw)..
          Mokotowska jest ciut dalej:)
          • monia_77 Re: Kwadratowe talerze są.. 20.06.05, 13:48
            Kino Polonia na Pieknej? Hmmm a to pewnie w okolicy KFC blizej Pl. Konstytucji.
            Oki juz wiem gdzie to.
            • Gość: marghe_72 Re: Kwadratowe talerze są.. IP: *.acn.waw.pl 20.06.05, 13:54
              tak, blizej KFC :)
    • ba_nita Re: W Gdyni 20.06.05, 14:22
      Do kupienia naprzeciwko hali targowej w sklepie z porcelaną chodzieżowską. Nie
      zwróciłem uwagi na ceny bo byłem w trakcie "przelotu".
      • an20 porcelana , porcelit, ceramika 20.06.05, 14:36
        Mnie bardzo podoba sie angielska porcelana ale ceny sa przerazajace, wiec jej
        nie posiadam:) ostatnio kupilam sobie komplet do kawy z Boleslawca taki piekny
        niebieski - moje kolezanki powiedzialy, ze jest niemodny a ja jestem stroswiecka
        - mam to w nosie bo jest cudowny. Dostalam od mamy talerze takie biale
        kwadratowe do obiadu, bardzo wygodne i duze:)kupila je po palacem w tej hali nie
        pamietam jak sie nazywa.
        • ba_nita Re:Niemodne? 20.06.05, 15:05
          Dzisiejsze koleżanki jutro nimi mogą nie być a zastawy wszelkiego rodzaju
          zostają na lata. Skoro dla nich niemodne podawaj im w plastikach...one sa w
          niektórych kręgach trendy...;-D
    • Gość: kotka w Łodzi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 15:09
      moze? gdzieś?
      • kociak19 Re: w Łodzi? 20.06.05, 22:18
        a to zależy ile na nie chcesz przeznaczyć.
        - W każdym hipermarkecie zwykłe, białe i czarne Luminarc,
        - ja kupiłam w Makro, białe z czarnym, delikatnym wzorkiem (85zł - duże, głębokie, deserowe po 6szt).

Buziaki
    • Gość: noida Re: Kwadratowe talerze są.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 17:06
      A muszą być koniecznie porcelanowe? Jeśli nie, to polecam hurtownię porcelany w
      Łomiankach, a właściwie w Dziekanowie Leśnym. Adres to ul. Miła 52a. Mają
      śliczne rzeczy, kwardatowe talerze też i kubki przeróżne, i patery itp. I
      wszystko to o połowę taniej niż w sklepach.
      Hm, przeczytała, to co napisałam. Zabrzmiało to conajmniej osobliwie z tą
      porcelaną, ale zdaje mi się, że kwadratowe talerze akurat nie są porcelanowe,
      stąd pytanie. A porcelanę też mają w tej hurtowni porcelany, ale w innych
      kształtach (moje ulubione są talerze w kształcie liści).
    • Gość: FriendlyStranger Są, Są, Są IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 17:34
      na nowym mieście na starówce (wawa) są talerze kwadraty, trójkąty, i podróbka
      Vilroya kwadraty falowane (czyli prawie to samo tylko cięższe ale i tańsze,
      dużo tańsze)
    • Gość: f Re: Kwadratowe talerze są.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 18:00
      Moze jeszcze wymysla kwadratowe filizanki do kawy? Jesli beda je intensywnie
      reklamowac, to znajdzie sie grupa ludzi, ktorym takie rozwiazanie sie spodoba.
      Ale jak ktos lubi...
      • Gość: marghe_72 Re: Kwadratowe talerze są.. IP: *.acn.waw.pl 20.06.05, 18:08
        a myslisz,ze jeszcze nie ma kwadratowych?
        są, są..
    • aganiok32 Re: Kwadratowe talerze są.. 20.09.05, 12:32
      Ostatnio Auchan warszawiskie reklamuje sprzedaż "porcelany" na wagę. Nie
      widziałam na własne oczy i nie wiem czy to faktycznie porcelana, ale na
      plakatach są właśnie kwadratowe talerze i nie tylko. Także bardzo podobne do
      Pascalowskich bulionówki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka