Dodaj do ulubionych

Gdzie w Polsce warto pojechać coś zjeść?

22.06.05, 14:49

Obserwuj wątek
    • mwookash Dodam, że chodzi o lokale przy drogach krajowych 22.06.05, 14:56
      Jadę sobie po Polsce i zgłodniałem. Gdzie warto się zatrzymać na obiad
    • Gość: n_f Re: Gdzie w Polsce warto pojechać coś zjeść? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 18:24
      www.dworek.com.pl/pl/dworek.php?m=500
      Na trasie W-wa...Bialystok, w miejscowosci Jezewo Stare
      trzeba skrecic na Tykocin(b.urokliwe miasteczko)i dalej
      w las ok.3-4km drogowskaz "Dworek nad lakami"
      a obok dworku stoi "Karczma Rzym"
      Otoczenie cudne,wnetrza tez, jedzenie b.dobre.
      • mareda33 Re: Gdzie w Polsce warto pojechać coś zjeść? 27.06.05, 10:05
        A tu sie nie zgodzę. Jedzenie owszem, było dobre na początku. Moim zdaniem
        obecnie jest takie sobie. Otoczenie i wnętrza ok ale nie zaprosiłabym tam na
        obiad nikogo.
        • jacek1f Re: Gdzie w Polsce warto pojechać coś zjeść? 27.06.05, 10:13
          Posejnele, a włąściwie jeszcze Giby - na zakręcie. W bok jest bar-pub-karczma
          (?) Ryby jeszcze skacza na patelniach, kiszka ziemniaczana naj...pod słońcem....
          I w ogóle super proste przesmaczne jedzenie. Niedrogo.
    • Gość: n_f Re: Gdzie w Polsce warto pojechać coś zjeść? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 18:34
      www.maxmedia.pl/krokowa/
      piekne miejsce, b.wyrafinowana kuchnia kaszubska
      a takze muzeum rodziny von Krokow i dzieje dwoch braci...
      blisko morza, piekny park, polecam szczerze.
      • an20 Zamek Krokowa 27.06.05, 09:23
        Bylam tam osobiscie. Owszem jedzenie dobre, nawet niektore potrawy bardzo
        wyszukane, ale ceny jak dla mnie bardzo wysokie. Pewnie za to, ze restauracja
        meisci sie w zamku:)
    • Gość: n_f Re: Gdzie w Polsce warto pojechać coś zjeść? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 18:37
      www.kruszyniany.pl/index_pl.htm
      spotkanie z kuchnia tatarska na Podlasiu
    • fettinia Re: Gdzie w Polsce warto pojechać coś zjeść? 22.06.05, 19:24
      A gdzie sie wybierasz?Bo "po slasku"cus niecus moge polecic:)
      • mwookash Ogólnie. Sezon jeżdżący więc każdemu się 23.06.05, 13:36
        przyda informacja gdzie po drodze można smacznie zjeść. Wątek o restauracjach
        już jest ale tam są raczej centra miast. Dziękuję za dotychczasowe wpisy
        • invicta1 Re: Ogólnie. Sezon jeżdżący więc każdemu się 23.06.05, 13:38
          www.checzrybacka.gka.pl/
          tylko nie płacić karta
          • Gość: pepe Re: Ogólnie. Sezon jeżdżący więc każdemu się IP: *.starnettelecom.pl 23.06.05, 13:46
            Ja nie przepadam za restauracja 'Checz rybacka" - strasznie pretensjonalne
            miejsce - wystroj jest fatalny - zupelnie nie wspolgra z nazwa.
            A jedzenie - nierowne - raz mozna zjesc dobrze a nastepnym razem wielkie
            rozczarowanie.
            A dlaczego nie palcic karta - oszukuja?
            • invicta1 Re: Ogólnie. Sezon jeżdżący więc każdemu się 23.06.05, 13:53
              wystrój fatalny-zgadzam się, ale jedzenie jakoś mi zawsze bardzo smakowało i
              maja duży wybór, ceny przystepne, duże porcje
              z karta mieli wpadkę-nie mogę więcej gadać, ale sprawa skończyła się w sądzie
              • Gość: pepe Re: Ogólnie. Sezon jeżdżący więc każdemu się IP: *.starnettelecom.pl 23.06.05, 14:00
                Ja lubie restauracje w Sasinie "Ewa zaprasza" - podoba mi sie klimat tego
                miejsca i dobre jedzenie. Fajni kelnerzy i sympatyczni wlasciciele.

• kropka8 Re: Ogólnie. Sezon jeżdżący więc każdemu się 23.06.05, 14:09
                  tak tak potwierdzam ka rowniez jestem wielbicielka tego miejsca jak tylko
                  jestem w okolicy zawsze tam zajezdzamy
                  • Gość: pepe Re: Ogólnie. Sezon jeżdżący więc każdemu się IP: *.starnettelecom.pl 23.06.05, 14:42
                    na trasie Gdansk - Warszawa - restauracja Tokaj - pyszna zupa gulaszowa
                    • Gość: kika Sasin - a gdzie to jest ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.05, 22:26
                      i jak dojechac najlepiej...maja strone internetowa ?
                      pzdr
                      k
                      • Gość: blue.berry Re: Sasin - a gdzie to jest ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 08:44
                        ano maja
                        www.ewazaprasza.com.pl/
                        w o nas jest adres i mapki
                        jedzenie fantastyczne (przynajmniej kiedys ale sadze ze i nadal mimo ze ostatni
                        raz bylam 2 lata temu)
                        za sledzie w smietanie dawalismy sie tam kroic i posypywac sola. zupa rybna -
                        wielkie MNIAM. ryby typu pstrag czy sandacz - rewelacja. no i oczywiscie na
                        desre domowe ciasto i domowa bita smietana.
                        sasino zawsze bylo dla mnie jasnym punkten wakacji nad polskim morzem:)))
                    • kammik Re: Ogólnie. Sezon jeżdżący więc każdemu się 25.06.05, 12:09
                      I bodajze "Palacowa" - z jagnięciny, z duza iloscia papryki, podawana w
                      chlebku. Mniam, mniam.
                    • an20 Tokaj:) 27.06.05, 09:25
                      Zawsze tam jadam jak jade nad morze. Goraco polecam- pyszne i niedrogie
                      jedzenie. Mnie smakuje- kociołek rozmaitosci i placek po zbojecku:)
                      • Gość: rav67 Re: Tokaj:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.05, 19:39
                        szybkie pytanko gdzie jest ta knajpka
                        Pozdrawiam Rafał
    • e._ Re: Gdzie w Polsce warto pojechać coś zjeść? 24.06.05, 16:02
      Nad Zalew Zegrzyński, do Nieporętu, nad samą wodę, na rybki. Wielka drewniana
      stodoła widoczna z szosy po prawej stronie (lub po lewej, jeśli jechałeś przez
      Legionowo. Można miło spędzić dzień - mam na myśli dzień powszedni, w weekendy
      poewnie tłok jak diabli.
      Bardzo dobrze też słyszałam o restauracji włoskiej w Grójcu - dojazd świetny i
      szybki i znam takich, którzy jeżdżą tam specjalnie cos przekąsić. To jedyna
      włoska knajpa w Grójcu i każdy wie, gdzie jest a w dodatku są tablice przy
      szosie. Ale nie byłam, więc nie wiem nic więcej poza tym, ze bardzo pysznie
      jest.
      • mwookash Klepisko? nt 24.06.05, 16:13

• Gość: kiwi Re: Klepisko? nt IP: *.chello.pl 25.06.05, 05:35
          Klepisko. I nie wiem, czy w tym sezonie będzie stała ta barka obok której
          zbudowano klepisko, ale zawsze rybki były tam tak pyszne, że specjalnie woziłam
          tam mojego Tatę, żeby sobie zjadł coś wyjątkowego. Sam się domagał.
          I jeszcze zapomniałam o Chatce PUchatka w Zakopanem, idąc w dół Krupówkami po
          prawej stronie w podwórku, niedaleko za kawiarnią Europejską.
    • lolla2 Kaszuby-Borowo 24.06.05, 16:34
      Zajazd Tatiana- kuchnia rosyjska
      Obok zajazdu tatiana niepozorna restauracja z rewelacyjnymi rybkami!!
      I wszystkim radze unikac checzy rybackiej pare metrow dalej, bo niedosc ze
      jedzenie kiepskie to jeszcze ceny raczej wygorowane....
    • sympatyczna7 Miłosna -> Toruń-Łódź 25.06.05, 11:25
      Polecam !! Pyszne jedzenie i rewelacyjny klimat tego miejsca !
    • Gość: pianissima Re: Gdzie w Polsce warto pojechać coś zjeść? IP: *.adsl.proxad.net 25.06.05, 11:44
      Po drodze w Beskidy lub na granice do Cieszyna - zameczek mysliwski pod
      Pszczyna w Promnicach: "Noma". Wykwintna kuchnia godna wyprawy specjalnie tam,
      perfekcyjna obsluga, miejsce klimatyczne. Odradzam krotkie spodnie. Naprawde:
      WARTO. Doskonaly stosunek jakosci do ceny.
      Od czasu do czasu mozna sie natknac na parkujace na trawniku prywatne
      helikoptery, ktorych wlasciciele wyskoczyli tu na obiad...
      www.promnice.com.pl/?s=promnice
      • Gość: ewelina Re: Gdzie w Polsce warto pojechać coś zjeść? IP: *.noma.pl 28.06.05, 14:53
        nie znam lepszego miejsca -zupełnie sie zgadzam.
        To że obsługa jest najlepsza i jedzenie najsmaczniejsze już wielu wie, nie wiem
        natomiast czy wiecie, jakie fajne eventy można robić w tym Zameczku. Ostatnio
        byłam na kominku plenerowym w Promnicach - SUPER. Mają świetny kominek na
        powietrzy i rewelacyjne plenery.
        na pewno tam wrócę - warto przejechać nawet 300 km na chwilkę do Promnic
        www.promnice.com.pl
    • Gość: Dagunia Re: Gdzie w Polsce warto pojechać coś zjeść? IP: 212.122.214.* 25.06.05, 12:41
      Ja polecam zajazd "Stopka" w Stopce. Jest to trasa Bydgoszcz - Sępólno
      Krajeńskie, a dokładniej za Koronowem jadąc z Sępólna. Jest to zajazd przy
      drodze, kyóregospecjalnością są potrawy z grilla (karkówka, kiełbaska,
      szaszłyk, udka). Są zawsze świeże i pyszne.
      Gorąco polecam!
    • e_r_i_n Re: Gdzie w Polsce warto pojechać coś zjeść? 27.06.05, 08:33
      Na trasie Waeszawa - Ostrołeka - Szczytno - tuż przed i tuż za Ostrołęką - dwa
      zajazdy "Borowik" i "Koziołek".
      • Gość: myszbo Re: Gdzie w Polsce warto pojechać coś zjeść? IP: *.ekspres.net.pl 10.07.05, 09:50
        cześć E_R_I_N to pytanie kieruję do Ciebie.
        CZy możesz mi dać jakiś namiar na ten bar koziołek przed Ostrołęką. Wracaliśmy wczoraj z Mazur na Śląsk no i zostawiłam tam wszystkie dokumenty...a mam pilny wyjazd na Węgry no i klapa...Chcę zadzwonić do właścicieli Koziołka, ale nie wiem jaki jest ich nr...
        Pozdrawiam Bożena M
    • jswm Re: Gdzie w Polsce warto pojechać coś zjeść? 27.06.05, 09:46
      byłam we włoskiej pod Grójcem , jedzenie świetne, dość drogo
      w Sasinie u Ewy - super

jadąc do Gdańska, zawsze zatrzymywaliśmy się w Przejazdowie, na wspaniałe
      pieczone kaczki, gigantyczne porcje (ale nie byłam tam już parę lat)
    • 7marchefka7 Re: Gdzie w Polsce warto pojechać coś zjeść? 27.06.05, 12:07
      Czesto podrozujemy na trasie Warszawa-Katowice. W miejscowosci POlichnoo, okolo
      100 km za Warszawa, jest cos, co sie nazywa "Grill Bar Górski" i zaraz obok, na
      tylach, restauracja i hotel o tej samej nazwie.
      W restauracji nie bylismy, ale ten grill bar smialo moge polecic: bardzo
      estetyczne wnetrze (zewnetrze ;) zreszta tez, calosc zbudowana z drewna,
      wewnatrz elementy wystroju kojarzace sie z wsia). Zima w 2 salach dzialajace
      kominki, 2 grille, na ktorych widac, jak przyrzadzane sa zamowione potrawy.
      Dania nie tylko z grilla, wybor naprawde duzy. Porcje sa ogromne, wiec kobietom
      nie proponuje zamawiania ziemniakow, surowki i mieska, bo nie sa w stanie zjesc
      (no, mowie o przecietnej kobiecie ;) ), a zamowienie talerza (miseczki
      wlasciwie) zupy powoduje, ze zmiesci sie tylko miesko. Do picia polecam swiezo
      wyciskany sok z marchewki (rewelacja). mankamentem tego miejsca jest brak
      wydzielonej sali dla palacych, co mnie przeszkadza - chociaz jest klimatyzacja,
      wiec jak si enie ma wyjatkowo czulego nosa, to nie powinno byc bardzo uciazliwe.
      Wczoraj tam nie jedlismy, bo do zamowienia porcji stala tak gigantyczna kolejka,
      ze zrezygnowalismy. Widac, ze juz zaczal sie sezon na jezdzenie :)
      W kazdym razie adres ich strony to www.hotel-gorski.net
      Tam wiecej informacji, zdjecia, menu i jego ceny.
      • Gość: pianissima Re: Gdzie w Polsce warto pojechać coś zjeść? IP: *.adsl.proxad.net 28.06.05, 00:03
        Karta (menu) grill baru w Polichnie niczym sie nie rozni od setek
        jadlodajni "na ludowo" jakich pelno w calej Polsce (zurek, barsz, kielbasa,
        itp, itd.). I jest to najwyzej bar samoobslugowy à la wiejska chalupa.
        Halasliwy, zadymiony, zima zimno... Jedenie bardzo przecietne.
        Zdecydowanie lepiej wypada hotel naprzeciw. Z zewnatrz po prostu odnowiony
        budynek, wystroj staranny, ale standardowy, za to w karcie wiele naprawde
        milych niespodzianek. Ceny rozsadne, serwis b.szybki, jesli sie o to poprosi. I
        to juz restauracja z dobra, a nawet zaskakujaca kuchnia, a nie jadlodajnia.
        • Gość: reni Re: Gdzie w Polsce warto pojechać coś zjeść? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 08:29
          Stara Cegielnia na trasie Warszawa Lublin- rewelacyjna "micha pierogow".
          Delfinek- miedzy Rykami a Garwolinem na tej samej trasie- zestawy obiadowe z
          byczyyymi kotletami (dla bardzo glodnych) tylko dlugo trzeba czekac :)
          W Delfinku sliczne morskie akwarium :)

Dalej Karczma Bida- zawsze tlumy :)(na tej samej trasie)
          • mwookash O Cegielni słyszałem, że jest niesamowita 02.08.05, 14:45
            choćby dlatego, że jest urządzona w starym cegielnianym piecu. Byłem kiedyś w
            działającym piecu (specyfika pieca cegielnianego na to pozwala :) Wrażenie jest
            niesamowite
    • mamachico Re: Gdzie w Polsce warto pojechać coś zjeść? 10.07.05, 22:29
      Dziwnów i knajpka CLIF :-) Najlepszy halibut, smazony na masle, najlepszy jaki
      jadlam, do tego zestaw surówek i myslalam, ze od stolu nie odejde. Ogromnie
      smakowite ryby, wszystko swiezutkie, estetycznie podane i nawet moja 1,5r.
      córcia zajadala sie wszystkim. To prawdziwa reklama dla tej Kanjpy :-)
      Smacznego:-)
    • Gość: jowas Re: Gdzie w Polsce warto pojechać coś zjeść? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 18:22
      Na trasie Krakow - Zakopane, w Rabce restauracja Siwy Dym, palce lizac, ogromne
      porcje, mila obsluga, trzeba sprobowac.
      • sevika Re: a co na trasie zgorzelec-katowice??? 02.08.05, 15:22
        wracam na lono ojczyzny i chetnie przed dojazdem do domu zasmakuje w naszej
        polskiej kuchnii:)))
    • monikson Re: Gdzie w Polsce warto pojechać coś zjeść? 02.08.05, 17:23
      Móje ulubuione miejsce to zajazd "pod semaforem" przy stacji kolejki
      wąskotorowej w Bachórzu, kolo Dynowa, na trasie Rzeszów - Przemyśl
      www.waskotorowka.kolej.szczecin.pl/zajazd.htm
      Pyszności... a grochówka i żurek - można paść z wrażenia:)))
      No i polożenie bardzo ciekawe
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka