mwookash Dodam, że chodzi o lokale przy drogach krajowych 22.06.05, 14:56 Jadę sobie po Polsce i zgłodniałem. Gdzie warto się zatrzymać na obiad Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n_f Re: Gdzie w Polsce warto pojechać coś zjeść? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 18:24 www.dworek.com.pl/pl/dworek.php?m=500 Na trasie W-wa...Bialystok, w miejscowosci Jezewo Stare trzeba skrecic na Tykocin(b.urokliwe miasteczko)i dalej w las ok.3-4km drogowskaz "Dworek nad lakami" a obok dworku stoi "Karczma Rzym" Otoczenie cudne,wnetrza tez, jedzenie b.dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
mareda33 Re: Gdzie w Polsce warto pojechać coś zjeść? 27.06.05, 10:05 A tu sie nie zgodzę. Jedzenie owszem, było dobre na początku. Moim zdaniem obecnie jest takie sobie. Otoczenie i wnętrza ok ale nie zaprosiłabym tam na obiad nikogo. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1f Re: Gdzie w Polsce warto pojechać coś zjeść? 27.06.05, 10:13 Posejnele, a włąściwie jeszcze Giby - na zakręcie. W bok jest bar-pub-karczma (?) Ryby jeszcze skacza na patelniach, kiszka ziemniaczana naj...pod słońcem.... I w ogóle super proste przesmaczne jedzenie. Niedrogo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n_f Re: Gdzie w Polsce warto pojechać coś zjeść? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 18:34 www.maxmedia.pl/krokowa/ piekne miejsce, b.wyrafinowana kuchnia kaszubska a takze muzeum rodziny von Krokow i dzieje dwoch braci... blisko morza, piekny park, polecam szczerze. Odpowiedz Link Zgłoś
an20 Zamek Krokowa 27.06.05, 09:23 Bylam tam osobiscie. Owszem jedzenie dobre, nawet niektore potrawy bardzo wyszukane, ale ceny jak dla mnie bardzo wysokie. Pewnie za to, ze restauracja meisci sie w zamku:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n_f Re: Gdzie w Polsce warto pojechać coś zjeść? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 18:37 www.kruszyniany.pl/index_pl.htm spotkanie z kuchnia tatarska na Podlasiu Odpowiedz Link Zgłoś
fettinia Re: Gdzie w Polsce warto pojechać coś zjeść? 22.06.05, 19:24 A gdzie sie wybierasz?Bo "po slasku"cus niecus moge polecic:) Odpowiedz Link Zgłoś
mwookash Ogólnie. Sezon jeżdżący więc każdemu się 23.06.05, 13:36 przyda informacja gdzie po drodze można smacznie zjeść. Wątek o restauracjach już jest ale tam są raczej centra miast. Dziękuję za dotychczasowe wpisy Odpowiedz Link Zgłoś
invicta1 Re: Ogólnie. Sezon jeżdżący więc każdemu się 23.06.05, 13:38 www.checzrybacka.gka.pl/ tylko nie płacić karta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepe Re: Ogólnie. Sezon jeżdżący więc każdemu się IP: *.starnettelecom.pl 23.06.05, 13:46 Ja nie przepadam za restauracja 'Checz rybacka" - strasznie pretensjonalne miejsce - wystroj jest fatalny - zupelnie nie wspolgra z nazwa. A jedzenie - nierowne - raz mozna zjesc dobrze a nastepnym razem wielkie rozczarowanie. A dlaczego nie palcic karta - oszukuja? Odpowiedz Link Zgłoś
invicta1 Re: Ogólnie. Sezon jeżdżący więc każdemu się 23.06.05, 13:53 wystrój fatalny-zgadzam się, ale jedzenie jakoś mi zawsze bardzo smakowało i maja duży wybór, ceny przystepne, duże porcje z karta mieli wpadkę-nie mogę więcej gadać, ale sprawa skończyła się w sądzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepe Re: Ogólnie. Sezon jeżdżący więc każdemu się IP: *.starnettelecom.pl 23.06.05, 14:00 Ja lubie restauracje w Sasinie "Ewa zaprasza" - podoba mi sie klimat tego miejsca i dobre jedzenie. Fajni kelnerzy i sympatyczni wlasciciele. Odpowiedz Link Zgłoś
kropka8 Re: Ogólnie. Sezon jeżdżący więc każdemu się 23.06.05, 14:09 tak tak potwierdzam ka rowniez jestem wielbicielka tego miejsca jak tylko jestem w okolicy zawsze tam zajezdzamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepe Re: Ogólnie. Sezon jeżdżący więc każdemu się IP: *.starnettelecom.pl 23.06.05, 14:42 na trasie Gdansk - Warszawa - restauracja Tokaj - pyszna zupa gulaszowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Sasin - a gdzie to jest ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.05, 22:26 i jak dojechac najlepiej...maja strone internetowa ? pzdr k Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blue.berry Re: Sasin - a gdzie to jest ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 08:44 ano maja www.ewazaprasza.com.pl/ w o nas jest adres i mapki jedzenie fantastyczne (przynajmniej kiedys ale sadze ze i nadal mimo ze ostatni raz bylam 2 lata temu) za sledzie w smietanie dawalismy sie tam kroic i posypywac sola. zupa rybna - wielkie MNIAM. ryby typu pstrag czy sandacz - rewelacja. no i oczywiscie na desre domowe ciasto i domowa bita smietana. sasino zawsze bylo dla mnie jasnym punkten wakacji nad polskim morzem:))) Odpowiedz Link Zgłoś
kammik Re: Ogólnie. Sezon jeżdżący więc każdemu się 25.06.05, 12:09 I bodajze "Palacowa" - z jagnięciny, z duza iloscia papryki, podawana w chlebku. Mniam, mniam. Odpowiedz Link Zgłoś
an20 Tokaj:) 27.06.05, 09:25 Zawsze tam jadam jak jade nad morze. Goraco polecam- pyszne i niedrogie jedzenie. Mnie smakuje- kociołek rozmaitosci i placek po zbojecku:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rav67 Re: Tokaj:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.05, 19:39 szybkie pytanko gdzie jest ta knajpka Pozdrawiam Rafał Odpowiedz Link Zgłoś
e._ Re: Gdzie w Polsce warto pojechać coś zjeść? 24.06.05, 16:02 Nad Zalew Zegrzyński, do Nieporętu, nad samą wodę, na rybki. Wielka drewniana stodoła widoczna z szosy po prawej stronie (lub po lewej, jeśli jechałeś przez Legionowo. Można miło spędzić dzień - mam na myśli dzień powszedni, w weekendy poewnie tłok jak diabli. Bardzo dobrze też słyszałam o restauracji włoskiej w Grójcu - dojazd świetny i szybki i znam takich, którzy jeżdżą tam specjalnie cos przekąsić. To jedyna włoska knajpa w Grójcu i każdy wie, gdzie jest a w dodatku są tablice przy szosie. Ale nie byłam, więc nie wiem nic więcej poza tym, ze bardzo pysznie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiwi Re: Klepisko? nt IP: *.chello.pl 25.06.05, 05:35 Klepisko. I nie wiem, czy w tym sezonie będzie stała ta barka obok której zbudowano klepisko, ale zawsze rybki były tam tak pyszne, że specjalnie woziłam tam mojego Tatę, żeby sobie zjadł coś wyjątkowego. Sam się domagał. I jeszcze zapomniałam o Chatce PUchatka w Zakopanem, idąc w dół Krupówkami po prawej stronie w podwórku, niedaleko za kawiarnią Europejską. Odpowiedz Link Zgłoś
lolla2 Kaszuby-Borowo 24.06.05, 16:34 Zajazd Tatiana- kuchnia rosyjska Obok zajazdu tatiana niepozorna restauracja z rewelacyjnymi rybkami!! I wszystkim radze unikac checzy rybackiej pare metrow dalej, bo niedosc ze jedzenie kiepskie to jeszcze ceny raczej wygorowane.... Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyczna7 Miłosna -> Toruń-Łódź 25.06.05, 11:25 Polecam !! Pyszne jedzenie i rewelacyjny klimat tego miejsca ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pianissima Re: Gdzie w Polsce warto pojechać coś zjeść? IP: *.adsl.proxad.net 25.06.05, 11:44 Po drodze w Beskidy lub na granice do Cieszyna - zameczek mysliwski pod Pszczyna w Promnicach: "Noma". Wykwintna kuchnia godna wyprawy specjalnie tam, perfekcyjna obsluga, miejsce klimatyczne. Odradzam krotkie spodnie. Naprawde: WARTO. Doskonaly stosunek jakosci do ceny. Od czasu do czasu mozna sie natknac na parkujace na trawniku prywatne helikoptery, ktorych wlasciciele wyskoczyli tu na obiad... www.promnice.com.pl/?s=promnice Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewelina Re: Gdzie w Polsce warto pojechać coś zjeść? IP: *.noma.pl 28.06.05, 14:53 nie znam lepszego miejsca -zupełnie sie zgadzam. To że obsługa jest najlepsza i jedzenie najsmaczniejsze już wielu wie, nie wiem natomiast czy wiecie, jakie fajne eventy można robić w tym Zameczku. Ostatnio byłam na kominku plenerowym w Promnicach - SUPER. Mają świetny kominek na powietrzy i rewelacyjne plenery. na pewno tam wrócę - warto przejechać nawet 300 km na chwilkę do Promnic www.promnice.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dagunia Re: Gdzie w Polsce warto pojechać coś zjeść? IP: 212.122.214.* 25.06.05, 12:41 Ja polecam zajazd "Stopka" w Stopce. Jest to trasa Bydgoszcz - Sępólno Krajeńskie, a dokładniej za Koronowem jadąc z Sępólna. Jest to zajazd przy drodze, kyóregospecjalnością są potrawy z grilla (karkówka, kiełbaska, szaszłyk, udka). Są zawsze świeże i pyszne. Gorąco polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: Gdzie w Polsce warto pojechać coś zjeść? 27.06.05, 08:33 Na trasie Waeszawa - Ostrołeka - Szczytno - tuż przed i tuż za Ostrołęką - dwa zajazdy "Borowik" i "Koziołek". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myszbo Re: Gdzie w Polsce warto pojechać coś zjeść? IP: *.ekspres.net.pl 10.07.05, 09:50 cześć E_R_I_N to pytanie kieruję do Ciebie. CZy możesz mi dać jakiś namiar na ten bar koziołek przed Ostrołęką. Wracaliśmy wczoraj z Mazur na Śląsk no i zostawiłam tam wszystkie dokumenty...a mam pilny wyjazd na Węgry no i klapa...Chcę zadzwonić do właścicieli Koziołka, ale nie wiem jaki jest ich nr... Pozdrawiam Bożena M Odpowiedz Link Zgłoś
jswm Re: Gdzie w Polsce warto pojechać coś zjeść? 27.06.05, 09:46 byłam we włoskiej pod Grójcem , jedzenie świetne, dość drogo w Sasinie u Ewy - super jadąc do Gdańska, zawsze zatrzymywaliśmy się w Przejazdowie, na wspaniałe pieczone kaczki, gigantyczne porcje (ale nie byłam tam już parę lat) Odpowiedz Link Zgłoś
7marchefka7 Re: Gdzie w Polsce warto pojechać coś zjeść? 27.06.05, 12:07 Czesto podrozujemy na trasie Warszawa-Katowice. W miejscowosci POlichnoo, okolo 100 km za Warszawa, jest cos, co sie nazywa "Grill Bar Górski" i zaraz obok, na tylach, restauracja i hotel o tej samej nazwie. W restauracji nie bylismy, ale ten grill bar smialo moge polecic: bardzo estetyczne wnetrze (zewnetrze ;) zreszta tez, calosc zbudowana z drewna, wewnatrz elementy wystroju kojarzace sie z wsia). Zima w 2 salach dzialajace kominki, 2 grille, na ktorych widac, jak przyrzadzane sa zamowione potrawy. Dania nie tylko z grilla, wybor naprawde duzy. Porcje sa ogromne, wiec kobietom nie proponuje zamawiania ziemniakow, surowki i mieska, bo nie sa w stanie zjesc (no, mowie o przecietnej kobiecie ;) ), a zamowienie talerza (miseczki wlasciwie) zupy powoduje, ze zmiesci sie tylko miesko. Do picia polecam swiezo wyciskany sok z marchewki (rewelacja). mankamentem tego miejsca jest brak wydzielonej sali dla palacych, co mnie przeszkadza - chociaz jest klimatyzacja, wiec jak si enie ma wyjatkowo czulego nosa, to nie powinno byc bardzo uciazliwe. Wczoraj tam nie jedlismy, bo do zamowienia porcji stala tak gigantyczna kolejka, ze zrezygnowalismy. Widac, ze juz zaczal sie sezon na jezdzenie :) W kazdym razie adres ich strony to www.hotel-gorski.net Tam wiecej informacji, zdjecia, menu i jego ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pianissima Re: Gdzie w Polsce warto pojechać coś zjeść? IP: *.adsl.proxad.net 28.06.05, 00:03 Karta (menu) grill baru w Polichnie niczym sie nie rozni od setek jadlodajni "na ludowo" jakich pelno w calej Polsce (zurek, barsz, kielbasa, itp, itd.). I jest to najwyzej bar samoobslugowy à la wiejska chalupa. Halasliwy, zadymiony, zima zimno... Jedenie bardzo przecietne. Zdecydowanie lepiej wypada hotel naprzeciw. Z zewnatrz po prostu odnowiony budynek, wystroj staranny, ale standardowy, za to w karcie wiele naprawde milych niespodzianek. Ceny rozsadne, serwis b.szybki, jesli sie o to poprosi. I to juz restauracja z dobra, a nawet zaskakujaca kuchnia, a nie jadlodajnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reni Re: Gdzie w Polsce warto pojechać coś zjeść? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 08:29 Stara Cegielnia na trasie Warszawa Lublin- rewelacyjna "micha pierogow". Delfinek- miedzy Rykami a Garwolinem na tej samej trasie- zestawy obiadowe z byczyyymi kotletami (dla bardzo glodnych) tylko dlugo trzeba czekac :) W Delfinku sliczne morskie akwarium :) Dalej Karczma Bida- zawsze tlumy :)(na tej samej trasie) Odpowiedz Link Zgłoś
mwookash O Cegielni słyszałem, że jest niesamowita 02.08.05, 14:45 choćby dlatego, że jest urządzona w starym cegielnianym piecu. Byłem kiedyś w działającym piecu (specyfika pieca cegielnianego na to pozwala :) Wrażenie jest niesamowite Odpowiedz Link Zgłoś
mamachico Re: Gdzie w Polsce warto pojechać coś zjeść? 10.07.05, 22:29 Dziwnów i knajpka CLIF :-) Najlepszy halibut, smazony na masle, najlepszy jaki jadlam, do tego zestaw surówek i myslalam, ze od stolu nie odejde. Ogromnie smakowite ryby, wszystko swiezutkie, estetycznie podane i nawet moja 1,5r. córcia zajadala sie wszystkim. To prawdziwa reklama dla tej Kanjpy :-) Smacznego:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jowas Re: Gdzie w Polsce warto pojechać coś zjeść? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 18:22 Na trasie Krakow - Zakopane, w Rabce restauracja Siwy Dym, palce lizac, ogromne porcje, mila obsluga, trzeba sprobowac. Odpowiedz Link Zgłoś
sevika Re: a co na trasie zgorzelec-katowice??? 02.08.05, 15:22 wracam na lono ojczyzny i chetnie przed dojazdem do domu zasmakuje w naszej polskiej kuchnii:))) Odpowiedz Link Zgłoś
monikson Re: Gdzie w Polsce warto pojechać coś zjeść? 02.08.05, 17:23 Móje ulubuione miejsce to zajazd "pod semaforem" przy stacji kolejki wąskotorowej w Bachórzu, kolo Dynowa, na trasie Rzeszów - Przemyśl www.waskotorowka.kolej.szczecin.pl/zajazd.htm Pyszności... a grochówka i żurek - można paść z wrażenia:))) No i polożenie bardzo ciekawe Odpowiedz Link Zgłoś