prioress 23.06.05, 08:29 Oglądam właśnie Two Fat Ladies, jeden z moich ulubionych programów kulinarnych. Czy ktoś może wie, gdzie można znaleźć dokładne przepisy na pyszności przyrządzane przez dwie pulchne damy?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dziuunia Re: ##Two Fat Ladies... 23.06.05, 08:35 Trochę tu tiny.pl/hvdw i tu tiny.pl/hvdc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośka Re: ##Two Fat Ladies... IP: *.zchpolice.com 23.06.05, 09:16 Clarissa Dickson Wright i Jennifer Paterson Tu przepisy Clarissy: tinylink.com/?AxLGxNylTN Tu przepisy Jeniffer: tinylink.com/?dmSPq1dXCR Odpowiedz Link Zgłoś
isabela_1974 Re: ##Two Fat Ladies... 23.06.05, 09:41 Jak ja uwielbiam te kobity!! :) Siedzę w domu z paromiesięcznym, małośpiącym kochanym synkiem (ulubione danie - pierś matki, ciekawe, czy moderator puściłby w galerii ;) i oglądam sobie każdy odcinek nawet po kilka razy :) One są absolutnie genialne, takie "niepoprawne politycznie" w stosunku do obecnych norm, tak cudowanie grube (od razu mniej mnie martwi brzuszek pociążowy), nawet palenie papierosów mi nie przeszkadza, choć nie cierpię palaczy :) I ten humor, i stroje, po prostu cudo! :) Mój drugi, dziewięcioletni syn ostatnio patrzył zdegustowany (już mu tv zrobiła wodę estetyczną z mózgu ;) i skomentował, że chcociaż makijaż mogli im zrobić. I świetne jest to, że nawet makijaż nic by tu nie zmienił :) Pozdrawiam wszystkich z uśmiechem iście angielskim :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karina Re: ##Two Fat Ladies... IP: *.digi.pl / *.gl.digi.pl 23.06.05, 10:28 są miłe, ale gdy jedna z nich wkładała czerwono wymalowane pazury do mięsa mielonego, to wyobraziłam sobie upieczony klops z kawałkami lakieru,:) Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica Uwielbiam! 23.06.05, 10:36 Zazwyczaj zapisuję sobie nazwę potrawy już gotowej pokazywanej pod koniec programu i szukam w sieci z dopiskiem Two Fat Ladies ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yutek Re: Uwielbiam! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.05, 10:39 A mozecie powiedziec na jakich kanalach i w jakich godiznach ten program leci? kiedys byl na BBC prime ale stracilem go z oczu :( Odpowiedz Link Zgłoś
prioress Re: Uwielbiam! 23.06.05, 17:41 ja akurat oglądam codziennie na TVN style o o8.00 rano;)A ten piernik clarissy dzisiaj, no cudo, ślinka mi pociekłą ;) Szkoda tylko własnie, że nie podają dokładnie ingrediencji. No i że są to odcinki powtarzane. Puszyste Panie i tak są super ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica Na TVN Style, 23.06.05, 17:47 ale o różnych porach... przez cały tydzień leci zasadniczo jeden odcinek każdego dnia puszczany o innej godzinie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yoanna Re: Na TVN Style, IP: *.btsnet.pl 23.06.05, 22:04 A ja nienawidzę tych bab - głównie za te ich okropne paznokcie. Nigdy nie zjadłabym nic przez nie zrobionego, bo na sam widok jest mi niedobrze. Poza tym scenografia to zazwyczaj jakieś obskurne, stare ( i mam wrażenie, że brudne kuchnie), od razu myślę, że te potrawy są niehigienicznie zrobione co gwarantuje posiedzenie w toalecie. Okropność!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica ? 23.06.05, 22:33 Gość portalu: yoanna napisał(a): > A ja nienawidzę tych bab - głównie za te ich okropne paznokcie. Nigdy nie > zjadłabym nic przez nie zrobionego, bo na sam widok jest mi niedobrze. - Co w nich okropnego? Manicure jak manicure, a że mocny kolor? Widocznie lubi... Rozumiem, że kiedyś kogoś obruszały brudna paznokcie Pascala... > Poza tym scenografia to zazwyczaj jakieś obskurne, stare ( i mam wrażenie, że > brudne kuchnie), od razu myślę, że te potrawy są niehigienicznie zrobione co > gwarantuje posiedzenie w toalecie. Okropność!!!!!! - Brudne? Nie wiem czy piszemy o tym samym programie? Kuchnie są świetne i jak najbardziej rzeczywiste, a nie sztucznie wykreowane w studio... zazwyczaj każdy odcinek kręcony jest w innej kuchni, w innym miejscu, to tylko IMHO dodaje programowi uroku... mieć taką ogromną kuchnię w angielskim stylu... marzenie :-) Rozumiem, że Ty potrawy przygotowujesz w rękawiczkach,a Twoja kuchnia przypomina sterylne laboratorium? Odpowiedz Link Zgłoś
dziuunia Re: Na TVN Style, 23.06.05, 22:41 Gość portalu: yoanna napisał(a): > A ja nienawidzę tych bab - głównie za te ich okropne paznokcie. Nigdy nie > zjadłabym nic przez nie zrobionego, bo na sam widok jest mi niedobrze. Poza tym > > scenografia to zazwyczaj jakieś obskurne, stare ( i mam wrażenie, że brudne > kuchnie), od razu myślę, że te potrawy są niehigienicznie zrobione co > gwarantuje posiedzenie w toalecie. Okropność!!!!!! Hmmm.... No ale popatrz na takiego Makłowicza,ten to dopiero w niehigienicznych warunkach gotuje i paluchy jeszcze oblizuje.... A Pascal znowu ma pazurki niedomyte niehigieniczne i ten pies w kuchni... Jamie Oliver też wszędzie niehigienicznie pcha ręce.... :) Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: ##Two Fat Ladies... 24.06.05, 00:14 www.foodnetwork.com/food/cooking Po angielsku. A jak ten program (i podobne) pokazują w Polsce? Czytają tak jak w tych straszliwie czytanych filmach? P.s. Te dwie damulki przekonały mnie, że dobra kuchnia angielska wcale nie jest taka zła. Chętnie bym tam u nich pokosztował. Odpowiedz Link Zgłoś
jarek_zielona_pietruszka Re: ##Two Fat Ladies... 24.06.05, 00:24 Ampolionie toż te dwie damulki w niczym nie przypominają tej z Twojego linku reklamującej krafta oj figlarz z Ciebie :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: ##Two Fat Ladies... 24.06.05, 00:52 Oj, nie! Pośpieszyłem się i nie sprawdziłem do końca tego linku. Ten jest naprawdę z nimi i z przepisami: www.theminx.com/oct99/recipes.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KaSka Re: ##Two Fat Ladies... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.05, 06:07 ta z czerwonymi pazurami niestety zmarla kilka lat temu:(( Odpowiedz Link Zgłoś