Dodaj do ulubionych

##Two Fat Ladies...

23.06.05, 08:29
Oglądam właśnie Two Fat Ladies, jeden z moich ulubionych programów
kulinarnych. Czy ktoś może wie, gdzie można znaleźć dokładne przepisy na
pyszności przyrządzane przez dwie pulchne damy??
Obserwuj wątek
    • dziuunia Re: ##Two Fat Ladies... 23.06.05, 08:35
      Trochę tu tiny.pl/hvdw i tu
      tiny.pl/hvdc
    • Gość: gośka Re: ##Two Fat Ladies... IP: *.zchpolice.com 23.06.05, 09:16
      Clarissa Dickson Wright i Jennifer Paterson

Tu przepisy Clarissy: tinylink.com/?AxLGxNylTN
      Tu przepisy Jeniffer: tinylink.com/?dmSPq1dXCR
    • isabela_1974 Re: ##Two Fat Ladies... 23.06.05, 09:41
      Jak ja uwielbiam te kobity!! :) Siedzę w domu z paromiesięcznym, małośpiącym
      kochanym synkiem (ulubione danie - pierś matki, ciekawe, czy moderator puściłby
      w galerii ;) i oglądam sobie każdy odcinek nawet po kilka razy :) One są
      absolutnie genialne, takie "niepoprawne politycznie" w stosunku do obecnych
      norm, tak cudowanie grube (od razu mniej mnie martwi brzuszek pociążowy), nawet
      palenie papierosów mi nie przeszkadza, choć nie cierpię palaczy :) I ten humor,
      i stroje, po prostu cudo! :) Mój drugi, dziewięcioletni syn ostatnio patrzył
      zdegustowany (już mu tv zrobiła wodę estetyczną z mózgu ;) i skomentował, że
      chcociaż makijaż mogli im zrobić. I świetne jest to, że nawet makijaż nic by tu
      nie zmienił :)
      Pozdrawiam wszystkich z uśmiechem iście angielskim :)
    • Gość: karina Re: ##Two Fat Ladies... IP: *.digi.pl / *.gl.digi.pl 23.06.05, 10:28
      są miłe, ale gdy jedna z nich wkładała czerwono wymalowane pazury do mięsa
      mielonego, to wyobraziłam sobie upieczony klops z kawałkami lakieru,:)
    • lunatica Uwielbiam! 23.06.05, 10:36
      Zazwyczaj zapisuję sobie nazwę potrawy już gotowej pokazywanej pod koniec
      programu i szukam w sieci z dopiskiem Two Fat Ladies ;-)
      • Gość: yutek Re: Uwielbiam! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.05, 10:39
        A mozecie powiedziec na jakich kanalach i w jakich godiznach ten program leci?
        kiedys byl na BBC prime ale stracilem go z oczu :(
        • paprotka-gd Re: Uwielbiam! 23.06.05, 11:54
          Jest na TVN Style o 19,30
        • prioress Re: Uwielbiam! 23.06.05, 17:41
          ja akurat oglądam codziennie na TVN style o o8.00 rano;)A ten piernik clarissy
          dzisiaj, no cudo, ślinka mi pociekłą ;) Szkoda tylko własnie, że nie podają
          dokładnie ingrediencji. No i że są to odcinki powtarzane. Puszyste Panie i tak
          są super ;)
        • lunatica Na TVN Style, 23.06.05, 17:47
          ale o różnych porach... przez cały tydzień leci zasadniczo jeden odcinek każdego
          dnia puszczany o innej godzinie :-)
          • Gość: yoanna Re: Na TVN Style, IP: *.btsnet.pl 23.06.05, 22:04
            A ja nienawidzę tych bab - głównie za te ich okropne paznokcie. Nigdy nie
            zjadłabym nic przez nie zrobionego, bo na sam widok jest mi niedobrze. Poza tym
            scenografia to zazwyczaj jakieś obskurne, stare ( i mam wrażenie, że brudne
            kuchnie), od razu myślę, że te potrawy są niehigienicznie zrobione co
            gwarantuje posiedzenie w toalecie. Okropność!!!!!!
            • lunatica ? 23.06.05, 22:33
              Gość portalu: yoanna napisał(a):

> A ja nienawidzę tych bab - głównie za te ich okropne paznokcie. Nigdy nie
              > zjadłabym nic przez nie zrobionego, bo na sam widok jest mi niedobrze.

- Co w nich okropnego? Manicure jak manicure, a że mocny kolor? Widocznie
              lubi... Rozumiem, że kiedyś kogoś obruszały brudna paznokcie Pascala...

> Poza tym scenografia to zazwyczaj jakieś obskurne, stare ( i mam wrażenie, że
              > brudne kuchnie), od razu myślę, że te potrawy są niehigienicznie zrobione co
              > gwarantuje posiedzenie w toalecie. Okropność!!!!!!

- Brudne? Nie wiem czy piszemy o tym samym programie? Kuchnie są świetne i jak
              najbardziej rzeczywiste, a nie sztucznie wykreowane w studio... zazwyczaj każdy
              odcinek kręcony jest w innej kuchni, w innym miejscu, to tylko IMHO dodaje
              programowi uroku... mieć taką ogromną kuchnię w angielskim stylu... marzenie :-)
              Rozumiem, że Ty potrawy przygotowujesz w rękawiczkach,a Twoja kuchnia przypomina
              sterylne laboratorium?
            • dziuunia Re: Na TVN Style, 23.06.05, 22:41
              Gość portalu: yoanna napisał(a):

> A ja nienawidzę tych bab - głównie za te ich okropne paznokcie. Nigdy nie
              > zjadłabym nic przez nie zrobionego, bo na sam widok jest mi niedobrze. Poza
              tym
              >
              > scenografia to zazwyczaj jakieś obskurne, stare ( i mam wrażenie, że brudne
              > kuchnie), od razu myślę, że te potrawy są niehigienicznie zrobione co
              > gwarantuje posiedzenie w toalecie. Okropność!!!!!!

Hmmm....
              No ale popatrz na takiego Makłowicza,ten to dopiero w niehigienicznych
              warunkach gotuje i paluchy jeszcze oblizuje....
              A Pascal znowu ma pazurki niedomyte niehigieniczne i ten pies w kuchni...
              Jamie Oliver też wszędzie niehigienicznie pcha ręce....
              :)
    • ampolion Re: ##Two Fat Ladies... 24.06.05, 00:14
      www.foodnetwork.com/food/cooking
      Po angielsku. A jak ten program (i podobne) pokazują w Polsce? Czytają tak jak
      w tych straszliwie czytanych filmach?
      P.s. Te dwie damulki przekonały mnie, że dobra kuchnia angielska wcale nie jest
      taka zła. Chętnie bym tam u nich pokosztował.
      • jarek_zielona_pietruszka Re: ##Two Fat Ladies... 24.06.05, 00:24
        Ampolionie toż te dwie damulki w niczym nie przypominają tej z Twojego linku
        reklamującej krafta oj figlarz z Ciebie :) pozdrawiam
      • ampolion Re: ##Two Fat Ladies... 24.06.05, 00:52
        Oj, nie! Pośpieszyłem się i nie sprawdziłem do końca tego linku. Ten jest
        naprawdę z nimi i z przepisami:
        www.theminx.com/oct99/recipes.htm
    • Gość: KaSka Re: ##Two Fat Ladies... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.05, 06:07
      ta z czerwonymi pazurami niestety zmarla kilka lat temu:((
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka