Dodaj do ulubionych

FETA - ktora najlepsza

30.06.05, 05:43
tutaj w supermarkecie mam:
fete grecka - najdrozdza A$21 za kilkogram !!!!!!
blugarska
australijska, i
dunska.

Ktora wybrac, (australijskiej wogole nie biore pod uwage, po tym jak kiedys
kupilam parmezan made in Australia - wyrzucilam caly kawalek).
Pozdrawiam,
Kasia
Obserwuj wątek
    • Gość: Lalok! Re: FETA - ktora najlepsza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 07:34
      zdaje że autralijska to choć owcza może będzie
      duńska na 100% owcza nie jest i nazwę feta nosi nielegalnie
    • marghot Re: FETA - ktora najlepsza 30.06.05, 08:15
      Trudno doradzać, nie znając realiów.
      Teoretycznie najlepsza powinna być grecka.
      Proponuję zakup każdego rodzaju po niewielkim kawałku. Spróbujesz i wybierzesz
      tę, któa najbardziej będzie Ci odpowiadała.
      • Gość: Maria Re: FETA - ktora najlepsza IP: *.inpoland.pl 30.06.05, 09:59
        Z własnego doświadczenia mogę powiedzieć, że grecka jest najlepsza. Duńską ile
        razy kupiłam, po paru dniach leżenia w lodówce pokrywała się pleśnią. Poza tym
        bardzo się kruszy. Trudno pokroić ją w kostkę, czy zetrzeć na grubej tarce.
        Przynajmniej ja mam z tym kłopoty.
        • Gość: malgosia Re: FETA - ktora najlepsza IP: *.polkomtel.com.pl 30.06.05, 10:13
          To prawda jeśli chodzi o fetę dunską to bardzo szybko mi się zepsuła (kupiłam
          taką z zalewy na wagę); co do greckiej do jest jej wiele rodzajów. Będąc
          ostatnio na Krecie i próbując nieśmiertelnej sałatki greckiej kilka razy się
          rozczarowałam smakiem fety (moze zbyt aromatyczna jak dla mnie); chyba
          najlepszym sposobem będzie próbowac tych greckich i jak zasmakuje to się
          trzymać danej nazwy/producenta
          • jacek1f szukaj PEDROS' a, powinni byc wszedzie. 30.06.05, 10:17
            To podstawowa najklasyczniejsza w Grecji i na Krecie w sklepach feta paczkowana
            (kupuje sie ją zawsze jak nie ma domowej w blokach ciętej z zalewy).

Jesli jest juz w Polsce od roku, to musi byc i gdzie indziej:-)
    • Gość: jaga 31 Re: FETA - ktora najlepsza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 12:28
      Gdzie kupujecie bułgarską fetę? Jestem z Warszawy
      • fairy5 Re: FETA - ktora najlepsza 30.06.05, 14:39
        znajoma ktora gotuje dla magazynu Cooking Light poleca fete z izraelu,
        twierdzi, ze najlepsza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka