Dodaj do ulubionych

sos Knorra

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 14:11
był kiedyś taki sos chyba Knorra, 4 sery i brokuł (czy coś takiego)...
znalazłam wyszukiwarką na forum przepis z tym sosem, ale nigdzie nie można go
dostać... no chyba, że mam takiego pecha ... wiecie coś może na ten temat?
Obserwuj wątek
    • invicta1 Re: sos Knorra 30.06.05, 14:23
      Pascal już pozarł całą produkcję-jemu to bardzo smakuje
      • Gość: brokułek Re: sos Knorra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 17:46
        a tak całkiem na serio ? bo naprawdę nie mogę go znależć ... wszystkie są,
        tylko tego nie ma :-)
        • kakui Re: sos Knorra 06.07.05, 19:26
          cos kiedys w czerwcu(bodajze 16) bylo o tym na wp. ze cos tam szkodliwego w
          nich bylo. nawet filmik byl. nie pamietam o co dokladnie chodzilo. a w archiwum
          juz tego nie ma :/
        • ba_nita Re: Spróbuj zrobić taki sos. 06.07.05, 19:35
          Niebo w gębie - nie to co z torebki:
          Sos serowy na białym winie
          szklanka wytrawnego białego wina
          10 dag wyłuskanych startych orzechów włoskich
          10 dag twardego żółtego sera
          łyżeczka masła roślinnego
          2 łyżki gęstej śmietany
          majeranek
          sól, pieprz

Orzechy uprażyć na patelni, ciągle mieszając.
          Starannie wymieszać z winem, śmietaną, serem i przyprawami.
          Gotować chwilę, by sos nabrał odpowiedniej konsystencji.
          Podawać do jarskich kotletów i zapiekanek.

• Gość: brokułek do ba_nity IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 09:04
            wierzę, ze jest doskonały - ale wiesz, gotowy sos zawsze wyjdzie... a tak, to
            nigdy nie wiadomo, czy wyjdzie nie za gęsty nie za rzadki ... sam rozumiesz...
            • ba_nita Re: Sorry - nie rozumiem. 13.07.05, 09:15
              Tak samo nie rozumiem palaczy zatruwających siebie i jeszcze paru rzeczy, ale
              nie moje rybki, nie moje akwarium i nie mi prowadzić "krucjatę" w nawracaniu
              na dobrą a nie sztuczną kuchnię.
            • em_es Re: do ba_nity 13.07.05, 09:52
              a co złego w tym, że nie zawsze się uda, sos czy cokolwiek innego? nie
              strzelają do ludzi za nieudane potrawy..
              broń Boże nie chcę się czepiać, tylko nie rozumiem - jadasz gotowe sosy to
              Twoja sprawa, ale nie wpadłabym na to, że ktoś je kupuje bo samodzielnie
              ugotowany mógłby się nie udać
            • linn_linn Re: do ba_nity 13.07.05, 11:22
              To nie powod, zeby ladowac w siebie chemie. Raz Ci nie wyjdzie, nastepnym razem
              poprawisz.
              • Gość: maja Re: do ba_nity IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 15:40
                nie można się poddawać :-)
    • nikita1978 Re: sos Knorra 13.07.05, 11:52
      Sos "4 sery i brokuły" jest pyszny!!!! zawsze jak jestem w Carfurze to kupuje
      na zapas..niestety wiem ze to nizbyt zdrowe sama nie umiem takiego sosu zrobic
      przepisu tez nie widzialam...ale grube rurki polane tym sosem hmmmm pycha..

moze faktycznie ktos zna przepis???
      • ba_nita Re: Przecież podałem jeden z przepisów?n/t 13.07.05, 12:03
        • znak_yrden Re: Przecież podałem jeden z przepisów?n/t 13.07.05, 12:58
          nie rozumiem tej zatwardziałej postawy negowania dań z torebki. Sa ludzie,
          którzy maja upodobanie do takiej gastronomii i po co ich od razu krytykowac?
          Nawet Nela Rubinstein polecała kostki rosołowe Knorra...
          • linn_linn Re: Przecież podałem jeden z przepisów?n/t 13.07.05, 13:29
            Krytyki dotycza dan z torebki, a nie osob.
            Odwrocmy wiec problem: co takiego wartosciowego znajdujesz w tych daniach?
            Konkretnie...
            • Gość: asik Re: Przecież podałem jeden z przepisów?n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.05, 17:42
              nie ma się juz co znęcać nad tematem ... ale sos .. palce lizać
          • ba_nita Re: A kto krytykuje?Czytaj dokładnie.n/t 13.07.05, 13:52
            • Gość: brokułek Re: A kto krytykuje?Czytaj dokładnie.n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 19:38
              oj chyba narobiłam trochę problemu z tym pytaniem
              • Gość: brokułek Re: A kto krytykuje?Czytaj dokładnie.n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.05, 09:40
                zrobiłam wczoraj wg przepisu ba nity i BĘDĘ MU WIERNA! BYŁ NAPRAWDĘ DOSKONAŁY!
                Nie wiem, jak ma się do gotowego Knorra, bo nie zdążyłam go wypróbować, ale ten
                jest naprawde niezły! DZIĘKUJĘ!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka