Gość: hippy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 14:05 czy ktoś może wie jak zrobic taką jaką podają w Greenway'u ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: hippy Re: kofta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 22:55 błagam o pomoc- to moje ulubione danie!!:) Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: kofta 21.07.05, 01:52 www.google.com/search?client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Aen-US%3Aofficial_s&hl=en&q=kofta&btnG=Google+Search Odpowiedz Link Zgłoś
syswia Re: kofta 21.07.05, 05:20 A co to jest Greenway? Jest mnostwo przepisow na kofty, w samej kuchni hinduskiej, nie mowiac juz o tym, ze w kuchni arabskiej chyba tez... Warzywne i miesne... Caly sekret w odpowiednio przyprawionym sosie... Pozdrawiam, Sto kobiet Odpowiedz Link Zgłoś
poziomka76 Re: kofta 21.07.05, 13:22 Oj ja też uwielbiam te kuleczki. Pokusiłam się o własnoręczne zrobienie, ale nie wyszły mi takie pyszne. Choć nie były złe :) A zrobiłam je tak: biały ser półtłusty (ok. 40 dkg) wymieszałam dokładnie ze zmiażdżonym pieprzem (kolorowym, bo fajnie wyglądał w białym serku), suszonym tymiankiem i solą. W tych greenway'owskich tymianku nie wyczułam, ale to moja ulubiona przyprawa i używam jej (prawie) zawsze i wszędzie :) Z masy ulepiłam małe kuleczki i obtoczyłam je w bułce tartej (startej na tarce o nieco grubszych oczkach). Następnie usmażyłam tak jak kotleciki mielone. Sos pomidorowy natomiast zrobiłam tak: w głębszej patelni rozpuściłam kostkę rosołową (warzywną) tak jak opisano na opakowaniu, dodałam koncentrat pomidorowy (30%), posoliłam, popieprzyłam, zagęściłam odrobiną mąki i na koniec dodałam gęstą śmietankę. To wszystko :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hippy Re: kofta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 22:37 Dzięki wam wszystkim !! teraz na pewno wezme sie za wyczarowywanie tego niebiańskiego dania:)pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś