aka10 25.07.05, 20:03 Jadlam w Kalabrii (antipasti).Czy ktos wie,jak sie to robi i czym nadziewa? Bylo pyszne!Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aka10 Re: Nadziewane male czerwone cebulki. 27.07.05, 14:47 Nikt nie wie :-( A moze ktos wie,jak w domu zrobic lody tartufo?"Chodza" za mna caly czas.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne Re: Nadziewane male czerwone cebulki. 27.07.05, 14:51 cebulki to ja nie wiem czym byly nadziewane ale moge podac, jak sie takei cudo robi :) nadzienie mogloby byc z przesmazonej cebulki z kaparem albo anczowis (jak tutejsi wymawiaja), ba jakby sie ktos uparl to moze i serek wlozyyc, albo mieso cebulki w miare jednej wielkosci obrac, obgotowac do polmiekkosci w wodzie z ola delikatnie wyciagnac widelcem srodkowe warstwy i w to miejsce nalozyc farsz, a potem pewnie zapiec Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Nadziewane male czerwone cebulki. 28.07.05, 14:36 Znalzalam cos takie, ale sa to cebule czerwone z Tropei: www.ristoreggio.it/index.php?option=content&task=view&id=13982&Itemid=245 200 g sera fontina 30 g masla 2 zoltka 1 lyzka maki 1 lyzki oliwy extravergine sol pieprz galka muszkatolowa Myslisz, ze to cos podobnego? Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: lody tartufo 28.07.05, 15:44 Oczywiscie chodzi o lody tartufo, a nie lody truflowe / czyli na bazie gzrbow trufli /? Ja w kazdym razie nie robie ani jednych, ani drugich. Lody umieszcza sie sie w puchaku, na scislo, np. 2 smaki. Z dodatkiem likeru czy czekaloday. Nie wiem czy podobnie w Kalabrii, gdyz tam robia go chyba wyjatkowo dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
aka10 Re: lody tartufo 28.07.05, 17:20 Tartufo di Pizzo,bo wlasnie stamtad one pochodza.Sa pyszne,ale nie sadze,ze domowym sposobem da sie je zrobic. www.iltartufodipizzo.altervista.org/# A te cebulki,to sadze,ze sprobuje zrobic w domu.Zobaczymy,co z tego wyjdzie.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: lody tartufo 28.07.05, 17:48 No wlasnie... dobrze pamietalam... To sa lody z certyfikatem DOP. Tylko tam sa takie i podrobic na pewno sie ich nie da. Twierdza nawet, ze Pizzo jest swiatowa stolica lodow. Jeszcze jeden powod, zeby pojechac do Kalabrii... Odpowiedz Link Zgłoś
musztarda.krymska Re: Nadziewane male czerwone cebulki. 28.07.05, 15:21 A gdzie u nas kupisz takie cebulki ??? Odpowiedz Link Zgłoś