Gość: trouble IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.05, 18:36 robi sie znow cieplutko...-)))i stad naszlo mnie na lody!uwielbiam lody wloskie,a z tych w papierkach,magnum i rozki cornnetto....a wy?jakie macie ulubione???? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agatak Re: jakie sa wasze ulubione lody? 27.07.05, 18:40 smietankowe Grycan the best same albo z malinami i polane odrobina likieru owocowego... pycha Odpowiedz Link Zgłoś
joanna-walencja Re: jakie sa wasze ulubione lody? 28.07.05, 11:50 ja też jestem fanką lodów Grycan - do owocow wole waniliowe, a smietankowe sa pyszne z goracym sosem czekoladowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek Re: jakie sa wasze ulubione lody? IP: *.futuro.pl 28.07.05, 13:14 A moje to czekoladowe podawane w miejscowosci Istria w Chorwacji. Szkoda , ze u nas nie ma takich. Arek www.czekoladaklub.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renia Re: jakie sa wasze ulubione lody? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.05, 18:46 Moje ulubione lody to magnum w białej czekoladziee pychotaaaaaa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia_b Re: jakie sa wasze ulubione lody? IP: 80.51.206.* 27.07.05, 18:59 mietowo czekoladowe z leader price /chociaz ostatnio sie skiepscily-jakies wodniste=// smietankowe na patyku z tego samego sklepu big milki=) Odpowiedz Link Zgłoś
smolkowicz_a Re: jakie sa wasze ulubione lody? 27.07.05, 19:08 Manhattan French Vanilla! Są fantastyczne! Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: jakie sa wasze ulubione lody? 27.07.05, 19:24 Cassata wlasnej roboty: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=777&w=25958654&a=25986945 ******************************* www.polcom.cl/patagonia volvina.blog.onet.pl smakosze.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
bonzee Re: jakie sa wasze ulubione lody? 27.07.05, 22:26 Najbardziej lubie sorbety. Poza tym lubie lody o smaku belgijskiej czekolady i vaniliowe Haagen Dazc, Malibu (nie pamietam producenta, ale opakowanie jest podobne do butelki Malibu), i ... z takiej jednej odlotowej cukierni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: motylek80 Re: jakie sa wasze ulubione lody? IP: *.244.135.6.mielec135.ptc.pl 27.07.05, 22:51 gałki cynamonowe mniam..... Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: jakie sa wasze ulubione lody? 28.07.05, 03:01 Te z dzieciństwa: ananasowe. Były bielutkie jak śnieg, zlekka kwaskowate. Pamiętam, oj pamiętam! Odpowiedz Link Zgłoś
heidiklum Re: jakie sa wasze ulubione lody? 28.07.05, 09:44 Czekoladowe! I Amarena. Te kupowane u Wlocha - lody wloskie: rules!!! A z dziecinstwa: lody smietankowe - nie kojarze, czy jeszcze sa w Polsce takie lody. Kiedys wygrzebalam 6 zl - to byly jeszcze inne zlotowki- i poszlam kupic sobie 6 galek. Tyle, ze nie bylo smietankowych, wiec wzielam co bylo: kakaowe. Ale to nie bylo to:( Pamietam do dzis... Odpowiedz Link Zgłoś
musztarda.krymska Re: jakie sa wasze ulubione lody? 28.07.05, 14:24 Niestety takich jak dawniej już nikt chyba w Polsce nie robi - A WIELKA SZKODA !!!!!!! TO BYŁY LODY !!! A dzisiejsze Magnum - tak słodkie,że aż mdli ...brrrr A reszta gotowych mieszanin chemikalii...tttfffuuuu ! Ale cuż pozostaje :( Innych lodów nie ma trzeba ciamkać te chemikalia co są w sprzedaży :((( A przecież były czasy (łza mi się zakręciła !)...były czasy,gdzie jeździło się specjalnie do miejscowości X oddalonej od mojego miasta jakieś 30 km,gdzie lody były jak marzenie :) Tak, tak - jeździło się "na lody". Teraz takie lody można kupić tylko...we Włoszech :) Ale to trochę dalej jak 30 km :((( Odpowiedz Link Zgłoś
musztarda.krymska Re: jakie sa wasze ulubione lody? 28.07.05, 14:26 Pistacjowe ze swych charakterystycznym zielonakwym kolorkiem i mało słodkim smaczkiem - to były moje ulubione. Były do czasu jak uległem zatruciu dzięki takim lodom :( Od tamtej pory jem tylko...kroplówki dożylnie :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: jakie sa wasze ulubione lody? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.05, 11:13 bakaliowe card d`or niestety są tylko w małych kubeczkach :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pyza Re: jakie sa wasze ulubione lody? IP: *.dip.t-dialin.net 28.07.05, 11:26 lody mascarpone,magnum albo cassate mhmmmm! Odpowiedz Link Zgłoś
female Re: jakie sa wasze ulubione lody? 28.07.05, 18:01 Magnum z migdałami, miętowe z zielonej budki i śmietankowe(lub jogurtowe) z owocami leśnymi z Algidy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
orissa Re: jakie sa wasze ulubione lody? 28.07.05, 19:10 Grycan, Grycan i jeszcze raz Grycan. Bezkonkurencyjne !!! Odpowiedz Link Zgłoś
e_katt Re: jakie sa wasze ulubione lody? 28.07.05, 19:32 najchętniej - sorbety najchętniej grejprutowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: jakie sa wasze ulubione lody? IP: 192.168.2.* / 213.199.252.* 28.07.05, 19:44 Lody bakaliowe z Lidla..sprzedawane w 1 kg.opakowaniach..tanie jak barszcz a dobre...ku zaskoczeniu.... a Tych z dzieciństwea niestety juz nie ma a szkoda...były w takich muszelkach sprzedawane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jagna Re: jakie sa wasze ulubione lody? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.05, 22:19 Soprano... Zajadałam się nimi w ubiegłym roku w Dźwirzynie. Zapamiętam na zawsze :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: armide Re: jakie sa wasze ulubione lody? IP: *.net / *.net 28.07.05, 22:48 takie familijne najczesciej wisniowo smietankowe w tekturowym obcislym pudelku jkaiesj malo znanej firmy chlodnia lodz czy cso tkaiego ale smak maja wspanialy Odpowiedz Link Zgłoś
leli1 Re: jakie sa wasze ulubione lody? 29.07.05, 14:43 a te lody Grycan sa jakies ze tak powiem lokalne?, bo poki co ja, lodziara wielka nie widziałam ich na śląsku? Odpowiedz Link Zgłoś
e_katt Leli, przeszukaj 29.07.05, 15:02 ichnią stronę www.grycan.pl/indexflash.htm lodziarni na Śląsku raczej nie uświadczysz, ale może w sklepie rozejrzyj się za nimi są w takich opakowaniach ceny podobne do wyrobów Schollera (jednolitrowe op. kosztuje ok. 14 zł) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renia Re: Leli, przeszukaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.05, 17:21 Oj ja tez Grycan >:) Smietankowe albo truskawkowe :)mniamusne :):):):) Odpowiedz Link Zgłoś
leli1 Re: Leli, przeszukaj 01.08.05, 13:27 błeee, ja protestuje!!!! Śląsk został pozbawiony takich smaczności!!! Nie maaa, niiigdzieee nie maaaa!!! Zielona budka owszem (bakaliowe pychota), ale Grycmana nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
orissa Re: jakie sa wasze ulubione lody? 29.07.05, 22:43 leli1 napisała: > a te lody Grycan sa jakies ze tak powiem lokalne?, bo poki co ja, lodziara wiel > ka nie widziałam ich na śląsku? Lokalne hm...Sądziłam, że nie znajdzie się w Polsce oosba, która nie zna Zielonej Budki i Grycana. Ale się znalazła.;) Nie mieszkam na śląsku więc nie wiem jak tam jest z dostępnością lodów Grycana, do tej pory obowiązkowo się nimi objadałam na każdej wyprawie do stolicy, teraz znalazłam je w Gdańsku, a wraz z lodami cudowne sorbety, smak zniewalający.:) Odpowiedz Link Zgłoś
farelkaa Re: jakie sa wasze ulubione lody? 31.07.05, 13:02 orissa napisała: > Lokalne hm...Sądziłam, że nie znajdzie się w Polsce oosba, która nie zna > Zielonej Budki i Grycana. Ale się znalazła.;) To znalazła sie jeszcze jedna ignorantka! Ale na swoją obrone mam to, że też ze Śląska! -------------------------------------- jestem próżna i bardzo mi z tym dobrze ;) Odpowiedz Link Zgłoś
orissa Re: jakie sa wasze ulubione lody? 01.08.05, 13:29 farelkaa napisała: > orissa napisała: > > > Lokalne hm...Sądziłam, że nie znajdzie się w Polsce oosba, która nie zna > > Zielonej Budki i Grycana. Ale się znalazła.;) > > To znalazła sie jeszcze jedna ignorantka! > Ale na swoją obrone mam to, że też ze Śląska! > Ignorantka? Nikogo tak nie nazwałam. Odpowiedz Link Zgłoś
anikraw Re: jakie sa wasze ulubione lody? 01.08.05, 13:34 lody z Zielonej Budki sa najlepsze!!chaba lepszych niema. Odpowiedz Link Zgłoś
buterfly5 Re: jakie sa wasze ulubione lody? 29.07.05, 17:30 A czy ktoś pamięta smak lodów gałkowanych, śmietankowych serwowanych dwadzieściakilka lat temu w cyrkach??? Były boskie... jak zamknę oczy to prawie czuję ich smak... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: felicita Re: jakie sa wasze ulubione lody? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.05, 21:13 rabarbarowe,marchwiowe,jajkowe i ziemniaczane firmy Yyayko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lodzia Movenpick z ciemnych winogron IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.05, 20:50 Zniknęły ze sklepów lody z ciemnych winogron Movenpick-a auuuu, to były moje ulubione. Nigdy nie jadłam bardziej owocowych lodów. Czy ktoś wie dlaczego???????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: selena Re: Movenpick z ciemnych winogron IP: *.kom / *.kom-net.pl 31.07.05, 17:36 przede wszystkim sorbety-carte d'or[nie wiem czy dobrze pisze],mniam,ale te z Zielonej budki np malinowy tez dobre. algida-smietankowa krowka wszelakie bakaliowe+goracy sos czekoladowy truskawkowe ale takie zeby bylo czuc truskawe a nie chemie:) wanilia Odpowiedz Link Zgłoś
18lipcowa kręcone z budki w Mielnie. 31.07.05, 17:55 Gość portalu: trouble napisał(a): > robi sie znow cieplutko...-)))i stad naszlo mnie na lody!uwielbiam lody > wloskie,a z tych w papierkach,magnum i rozki cornnetto....a wy?jakie macie > ulubione???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kyra Re: kręcone z budki w Mielnie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.05, 10:43 A ja nie lubię lodów... Może tylko te gałkowe kupowane w Break Time... Śmietankowe z połówka mi orzechów właskich... Mniam... Ale inne mi nie smakują - Magnumy przesłodzione... Blee... Odpowiedz Link Zgłoś
aagata4 takie wlasnej roboty :)))))) 01.08.05, 11:17 najsmaczniejsze zrobione przeze mnie :) mroze smietane dorzyucam cukru pudru i mieszam to ze zmielonymi mrozonymi owocami... np truskawkami czy ananasami czy bananami :) do tego dodaje zielonej galaretki i bita smietae i kawalki czekolady i rodzynkow.... wrzscam to wszysko do pucharków... jak nie bylam w ciazy to polewalam to malibu lub avokado :) niebu w gębie i polecam jak macie maszyne która mieli kostki lodu :) mniam mniam :) pozdrwiam Agata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZJP Re: jakie sa wasze ulubione lody? IP: *.ci.seattle.wa.us 01.08.05, 18:15 Imbirowe i z zielona herbata (green tea) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karla Re: jakie sa wasze ulubione lody? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.05, 20:26 sorbety od Grycana! a ponadto, jeśli Grycana nie ma w zasiegu wzroku, a chęć na lody wielka to z Nestle (dawny Scholler): sorbety cytrynowe i wiśniowo - jablkowe, i jeszcze malina i sorbet truskawkowy z Zielonej Budki i kawowe z cukierni przy wejsciu do G.Mokotow. Z lodowych desrkow lubie tez truskawke homogenizowaną z Chłodni Olsztyn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sweetliss Re: jakie sa wasze ulubione lody? IP: 192.168.5.* / *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.05, 20:58 jogurtowo wiśniowe, pycha !!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jowa3 Re: jakie sa wasze ulubione lody? IP: 213.17.252.* 02.08.05, 00:06 A ja te śmietankowe z kawałkami orzechów. Przyznam, że lodów Grycan nie znam, gdzie dostanę je w Trójmieście? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bir.ke Re: jakie sa wasze ulubione lody? 02.08.05, 01:49 włoskie, zwlaszcza jogurtowe - najlepse lody na swiecie:) z ostatnich fascynacji, bo do wloch daleko;) - corneto algidy mietowo-czekoladowe:) Odpowiedz Link Zgłoś
orissa Re: jakie sa wasze ulubione lody? 02.08.05, 09:04 Gość portalu: jowa3 napisał(a): > A ja te śmietankowe z kawałkami orzechów. > Przyznam, że lodów Grycan nie znam, gdzie dostanę je w Trójmieście? > Pozdrawiam W Carrefourze (nie wiem czy dobrze napisałam) jest firmowa lodziarnia Grycana, poznasz ją po wielkiej gablocie z mnóstwem lodów i sorbetów, nad gablotą duża tablica Grycan, obok kawiarenka z małymi stoliczkami. Nie wiem, czy na sali spożywczej dostaniesz te lody w pudełkach, nigdy nie zwracałam na to uwagi, bo i tak nie mam jak przewieźć lodów żeby się nie rozpuściły. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ann Re: jakie sa wasze ulubione lody? IP: 212.122.214.* 02.08.05, 02:13 Carte d'Or Tiramisu i Sorbet gruszkowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jowa3 Re: jakie sa wasze ulubione lody? IP: 213.17.252.* 03.08.05, 00:10 Orissa dzięki, ale tam to mam trochę daleko... Będę ich szukać. Muszę spróbować. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bajlandia1 Re: jakie sa wasze ulubione lody? IP: *.crowley.pl 09.08.05, 16:41 Number one - włoskie gelato - POEZJA SMAKU Number two - lody casatte i bakaliowe poznańskiego Faworu - smak dzieciństwa, poza tym są porządnie zmrożone i nie czuć w nich smaku śmietany tak jak w większości masowej produkcji lodów. Przypominają mi smak lodów sprzedawanych kiedyś (dwie dekady temu ;) w cyrkach - jak to wspomniał ktoś juz powyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bajlandia1 Re: jakie sa wasze ulubione lody? IP: *.crowley.pl 09.08.05, 16:43 P.S. Zapomniałam dodać, że te lody są w tzw. "kuli" i właśnie się za nie zabieram :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś