Dodaj do ulubionych

ze śliwkami ...

IP: *.pomorzany.v.pl 29.07.05, 19:12
Czy tak zwyczajnie można upiec ciasto ze śliwkami? (mam całe mnóstwo śliwek )
nie wyjdzie jakaś niespodziewajka ?
Obserwuj wątek
    • 0golone_jajka Re: ze śliwkami ... 29.07.05, 19:23
      Zależy jakie ciasto. Jest mnóstwo przepisów na ciasta ze śliwkami. Tylko musisz zwrócić uwagę czy śliwki nie są zbyt wodniste, bo się z ciasta może błotko zrobić i nigdy się nie upiecze.
      • Gość: Mary Re: ze śliwkami ... IP: *.pomorzany.v.pl 29.07.05, 19:27
        zapomniałam dodać (sorry) że jestem ostatnio fanką ciasta drożdzowego. O
        drodżdzowe mi chodzi - samo sie udaje :) ale śliwek boje się dodać... są bo ja
        wiem normalne i czy tak gęsto można ?
        • 0golone_jajka Re: ze śliwkami ... 30.07.05, 01:12
          Im gęściej tym lepiej. Ciasto rośnie i jak ułożysz śliwki rzadko, to potem ciasto będzie suche. Poza tym ciasto nie powinno być za wysokie, bo znów będzie suche. Ew. można spróbować wcisnąć śliwki w środek. Niestety zawsze robię na oko i raz wychodzi lepiej raz gorzej. Nie znam idealnych proporcji.
    • kinia214 Re: ze śliwkami ... 30.07.05, 13:16
      Drożdżówka ze śliwkami pychota tylko kładź te sliwki przed włożeniem ciasta do
      piekarnika.Pokrój je w mniejsze cząstki i kładź na ciasto od strony skórki a
      dogóry miąszem, unikniesz wyciekania soku podczas pieczenia do ciasta

      _____________
      Pa pozdrowienia i miłego pieczenia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka