Dodaj do ulubionych

jakie "rzeczy"zdarzyło wam się znaleść w chlebie?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.05, 13:48
mi przed chwilką na śniadaniu w pracy mały kawałek węgla,serio !!Kiedyś
jeszcze pamiętam kawałek sznurka.
Obserwuj wątek
    • care5 Re: jakie "rzeczy"zdarzyło wam się znaleść w chle 20.08.05, 13:52
      haha no sznurek tez juz mialam teraz pewnie pora na wegiel..ale sznurek byl
      rasowy taki jak uzywaja do snopowiazalek.
      • Gość: kiwi Re: jakie "rzeczy"zdarzyło wam się znaleść w chle IP: *.iapt.pl / 80.85.231.* 20.08.05, 14:23
        ja miałam w chlebie 4 lata temu kiep z papierosa......ochyda:(((
    • Gość: bajeczka04 Re: jakie "rzeczy"zdarzyło wam się znaleść w chle IP: *.303.krakow.pl 20.08.05, 15:29
      Znajoma opowiadała mi kiedyś, że jej koleżanka znalazła kiedyś w chlebie, mysz.
      Na pytanie, co zrobiła z tym chlebem, powiedziała, że odkroili sporą
      część "razem z myszą", a resztę chleba, już bez myszy, zjedli.
      Pozdrawiam! bajeczka04
      • e_katt Oszczędniccy.. ;-))) nt. 20.08.05, 21:36
    • wedrowiec2 Re: jakie "rzeczy"zdarzyło wam się znaleść w chle 20.08.05, 15:48
      Kiedyś znalazłam wielkie NIC!
      W wiekszej części bochenka chleba była starannie wypieczona dziura. Wyglądała
      jak mała, naturalna dziurka powstająca w czasie pieczenia. Miała gładką,
      błyszczącą powierzchnię, ale była wielka;)
      • kicia72 Re: jakie "rzeczy"zdarzyło wam się znaleść w chle 20.08.05, 18:09
        Może nie tyle w chlebie ale w bułeczce kolezanka znalazła obcięty paznokieć.Po
        dokładniejszych oględzinach stwierdziła ze jest to paznokiec z dużego palca u
        nogi...
    • nyhed Re: jakie "rzeczy"zdarzyło wam się znaleść w chle 20.08.05, 18:18
      A ja mialem kolege,ktory pracowal w piekarni i kiedys mnie zaprosil pokazac co
      sie tam wyprawia przy wyrobie i wypieku!!!
      Od tej pory kupuje tylko chleb z piekarni w pelni zautomatyzowanych!!!-a i tak
      mam opory!!!

zycze smacznego;)
      • orissa Re: jakie "rzeczy"zdarzyło wam się znaleść w chle 20.08.05, 18:24
        Kawałek szkła w bułce, kamień w chlebie. i jedno i drugie z najbardziej znanych
        piekarni w Gdańsku. Moja mama znalazła kawałek szarego papieru (zapewne od
        worka z mąką) w chlebie, zgłosiła do kierownika sklepu aby przekazali piekarni.
        Na drugi dzień z przeprosinami od prezesa czekał na mamę kosz z cukierniczymi
        wyrobami z tejże piekarni.
    • ba_nita Re: jakie "rzeczy"zdarzyło wam się znaleść w chle 20.08.05, 18:48
      Od kilku lat znajduję tylko to co sam wpakuję do ciasta. Polecam. Pieczenie
      chleba w domu naprawdę nie jest wielką filozofią a ten smak i zapach...
      • Gość: katastrofa Re: jakie "rzeczy"zdarzyło wam się znaleść w chle IP: 80.51.240.* 20.08.05, 19:09
        moja znajmowa z kolei znalazla kiedys w chlebie ząb. nie apetyczne ale
        prawdziwe. ja trafialam w chlebie na kamyki soli. tylko tyle:)
    • mala_mala Re: jakie "rzeczy"zdarzyło wam się znaleść w chle 21.08.05, 11:08
      sznurek to nic...
      w tych bułeczkach które dopiekają w sklepach, cornekenach coś jakby pumeks...
      zielone i wogóle... od tamtej pory już jeśli bułki to z konkretnej piekarni, w
      której mi się jeszcze nie zdarzyło od 15 lat
      ale po tym znalezisku każdą bułkę i inne wypieki oglądałam po parę razy z każdej
      strony
    • very_martini Re: jakie "rzeczy"zdarzyło wam się znaleść w chle 21.08.05, 11:16
      lepsiejszy sznurek niż szczurek.
      chociaż kto wie. Szczur przynajmniej samo naturalne białko z wit. C, a w sznurku
      to niewiadomo, co siedzi.

16%VOL
      22%VAT

--
      takie tam... forum homeopatia
    • Gość: pyza Re: jakie "rzeczy"zdarzyło wam się znaleść w chle IP: *.dip.t-dialin.net 21.08.05, 13:06
      w clebie oprocz kamykow,nic nie znalazlam,ale za to maz,ktory bardzo lubi
      salceson,dlatego mu zawsze taki gruby plaster salcesonu kupowalam,a ze nie
      umial sie juz doczekac i pokroic na plasterki,odgryzl kawalek i...byl tam
      odlamany kawalek noza do filetowania miesa,bardzo ostry,jego szczescie ze jak
      przygryzl noz na "plasko" a gdyby ostrzem do gory to nie skonczylo by sie
      dobrze,a nastepne co bylo znowu w kielbasie to metalowe plomby pewnie ze
      starych kielbas ktore byly na "nowo"przerobione.maz ma szczescie do takich
      roznych rzecz,jak np.w ugotowanym kalafiorze mial pieknego,grubego,zielonego
      robala,
      pozdrawiam
      • Gość: W Moskwie Re: jakie "rzeczy"zdarzyło wam się znaleść w chle IP: *.echostar.pl 23.08.05, 23:05
        A ja w jednej restauracji w Moskwie trafiłam na chleb z pleśnią i pelmieni
        (danie tradycyjne - gotowane malutkie pierożki z mięsem) z ugotowanym
        karaluszkiem. Bieeee:(
    • Gość: Anonim Re: jakie "rzeczy"zdarzyło wam się znaleść w chle IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.05, 19:10
      Moja koleżanka mieszka w sąsiedztwie piekarni, w której każdego ranka kupuje
      chleb. Pewnego dnia w jeszcze cieplutkim chlebku znalazła złotą
      obrączkę.Odniosła ją do piekarni. Okazało się, że zgubił ją jeden z piekarzy.
      Szczęcie miał facet.
      • e_katt Re: jakie "rzeczy"zdarzyło wam się znaleść w chle 21.08.05, 19:15
        Gość portalu: Anonim napisał(a):

> Szczęcie miał facet.

Nie ma to jak uczciwi znalazcy.

• strucla_z_serem y.. 22.08.05, 06:03
      a fuj a fuj!!

:s

normalnie zacznę sama piec chleb,ale przy tej rodzinie to nader trudne..jeśli
      wskoczyłby tu ktoś odpowiedzialny za domowy wyrób chleba mam pytanie: w jaki
      sposób przechowujecie pieczywo domowego wyrobu? ja kilka razy piekłam i wiem, że
      on sie nie zsychał jak kupny, ale jakby całościowo twardniał, choć to zapewne
      wina złego przepisu (udziwniony był)
      albo lepiej: ide do wyszukiwarki, pozdrówki :)
    • ania19755 Re: jakie "rzeczy"zdarzyło wam się znaleść w chle 22.08.05, 11:15
      kiedyś jeszcze niewielki gwóżdż ,przegięty ,przyrdzewiały.Na szczęście był w
      krojonym chlebie i był widoczny zanim doszło do konsumpcji :)
    • Gość: catimini Re: jakie "rzeczy"zdarzyło wam się znaleść w chle IP: 195.6.73.* 23.08.05, 16:43
      ja przed kilkoma laty znalazlam kapsel od piwa... najgorsze bylo to, ze
      mieszkalam wtedy w Londynie i byl to wyteskniony polski chleb z paczki od
      rodzicow... no niestety po tym znalezisku nie mialam juz na niego ochoty
    • bib24 Re: jakie "rzeczy"zdarzyło wam się znaleść w chle 24.08.05, 07:54
      U mnie by dokladnie pociety na male kawalki wielki worek foliowy ktory zajmowal
      dokladnie caly chleb. Byla tylko skorka i w srodku ten worek...
    • Gość: nina Re: jakie "rzeczy"zdarzyło wam się znaleść w chle IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 26.08.05, 20:08
      kiedyś w bułce znalazłąm.. nie uwierzycie.. mrówki... byłka wyleciała za balkon hehe
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka