Dodaj do ulubionych

Corza wiecej zlosliwych , uszczypliwych odpowiedzi

07.09.05, 20:48
Dawno mnie tu nie bylo, ale kilka watkow przeczytalam i natrafilam na jakies
zlosliwosci, niecierpliwosc!!Co sie stalo z nasza milutka kuchnia?
Obserwuj wątek
    • Gość: ania Re: Corza wiecej zlosliwych , uszczypliwych odpow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.05, 20:57
      wydaje mi się że użytkownicy ,którzy są na forum dłużej poprostu nie znoszą
      niewiedzy kulinarnej niektórych ludzi.Niektórzy czasem zadają
      naprawdę,wywołujący uśmiech na twarzy,zdziwienie ale cóż...od czegoś trzeba
      zacząć prawda?Rzeczywiście są wątki ,które pojawiają się regularnie,ale to
      chyba nie powód aby napisać komuś w niezbyt miły a wręcz wredny sposób ,że ma w
      wyszukiwarce sobie znaleść.
      • roseanne Re: Corza wiecej zlosliwych , uszczypliwych odpow 08.09.05, 00:40
        to nie tak, ze nie znosza, nawet ci co radza sobie w kuchni dobrze kiedys sie
        uczyli od podstaw, od ego, jak to jest siekac drobno natke, jak kroic kurczaka
        na czesci, ile wody nastwic na zupe, by nie wyszla wodzianka

ale cos w tym jest, jak watki z pytaniem o dokladnie to samo widzi sie prawie
        jeden pod drugim i nie jest wyciagniety watek dla przyblizenia
        odpowiedzi ,tylko kolejne , bardzo podobnie sformulowane pytania

wyszukiwarki gazetowej, przyznam szczerze, tez nie cierpie
      • ampolion Re: Corza wiecej zlosliwych , uszczypliwych odpow 08.09.05, 02:41
        A dlaczego NIE MA w wyszukiwarce sobie znaleźć, dlaczego innymi ma się wyręczać?
        Odpowiedzi z powietrza się nie bierze, trzeba je wyszukać bez względu na to czy
        się jest nowym czy "starym". Zazwyczaj się tego trudu podejmujemy, ale wcale to
        nie znaczy, że jesteśmy do tego zobowiązani.
        A co do uszczypliwych wypowiedzi to się zgadzam, nie ma potrzeby. Instrukcyjne
        wypowiedzi moim zdaniem są jednak jak najzupełniej właściwe.
    • Gość: ines Re: Corza wiecej zlosliwych , uszczypliwych odpow IP: *.rzeszow.mm.pl 07.09.05, 21:00
      No i jeszcze dochodzi wątek z czosneczkiem w słoiczku. Nie rozumiem skąd
      to "znęcanie się" wręcz nad autorem wątku skoro i czosnek mały i słoik mały
      wiec zdrobnienie zasadne.
      • Gość: ania Re: Corza wiecej zlosliwych , uszczypliwych odpow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.05, 22:22
        hihihihi pamiętam te czosneczki w słoiczku ;-)
        • Gość: złośliwiec Re: Corza wiecej zlosliwych , uszczypliwych odpow IP: *.internet.v.pl 07.09.05, 22:54
          Gość portalu: ania napisał(a):

> hihihihi pamiętam te czosneczki w słoiczku ;-)

Trudno nie pamietać, skoro wątek jest z tego samego dnia i na tej samej stronie
          co Twoja, cytowana powyżej odpowiedź.
        • Gość: Mycha Re: Corza wiecej zlosliwych , uszczypliwych odpow IP: *.zefa.pl 08.09.05, 09:33
          oj... to moj watek, zdjaje sie ze namieszalam tym czosneczkiem...
          a na codzien naprawde nie uzywam zdrobnien i wrecz ich nie lubie... wzielo sie
          to stad ze to i to malutkie...
          ;o(((

przepraszam MAŁE nie malutkie
          ;o)
          • Gość: szpak do Mychy IP: 213.31.229.* 08.09.05, 10:43
            nic sie nie lam.
            Ci, ktorzy z taka zaciekloscia zaatakowali czosneczek sami w innych watkach
            pisza "przepisik", "kawusia", "schabik" i inne takie tam. Wyglada to 1000x
            gorzej niz czosneczek, ale im nie przeszkadza, bo mogli powiedziec cos
            na "zadany temat". Na temat czosnku nie mieli do powiedzenia nic, ale cicho
            siedziec im honor nie pozwala, to sie zaczeli wyz'ywac...

• Gość: Mycha Re: do Szpaka IP: *.zefa.pl 08.09.05, 10:47
              jakbym sie miala takimi rzeczami przejmowac to by mnie juz na tym swiecie nie
              bylo albo bym byla w zakladzie zamknietym
              ;o)

Mimo wszystko lubie to forum, znalazlam tu dziesiatki fantastycznych przepisow,
              moje jedzienie jest zroznicowane, czesto eksperymentuje. I chociaz najwiecej
              czasu spedzalam tu kiedys a nie teraz to nadal uwazam je za niezla skarbnice
              wiedzy.

A czosneczek w sloiczku i tak zrobie bo znalezli sie ludzie ktorzy umieli podac
              przepis bez wtracania uwag o pisowni i slownictwie

;o))

pozdrawiam
    • ba_nita Re:A czego się spodziewasz? 07.09.05, 23:31
      Na jednej stronie pytania o to samo, znaczna część pytających nie zada sobie
      nawet trudu by podziękować za rady. Odpowiadających coraz mniej a pytających
      przybywa. Mnożenie tych samych wątków jest na porządku dziennym. Sprawdź sobie
      na przykład hasło: ogórki, to Ci przybliży temat.
      • paprotka-gd Re:A czego się spodziewasz? 08.09.05, 01:03
        Tak to obecnie wygląda , ktoś wpada nie raczy nawet przejrzeć wątków z
        bieżącej strony i wali kolejny wątek np na temat śliwek w occie , który
        jest o parę cm niżej .
        Stali forumowicze starają się być cierpliwymi dla nowych i polecają nie
        tylko wyszukiwarkę i GP ale także służą radami , jednak brak
        podziękowania za przepis czy wskazówkę w końcu zniechęca do udzielania
        w kółko tych samych odpowiedzi .
        Inną sprawą jest forma w jakiej niektórzy pytają o radę zakładając
        wątek uważając , że ich kulinarny problem jest najważniejszy i wymaga
        odpowiedzi natychmiastowej i gremialnej jak by to było obowiązkiem
        forumowiczów . Gro osób uważa iż należą się im nasze wszelkie
        porady , natomiast nie wykazują zadnej chęci by cokolwiek dociec z
        własnej inicjatywy korzystając np z popularnej google .
        A o podzieleniu się wrazeniami na temat podanego przepisu - proszę
        zapomnieć skoro nawet zwykłego " dziękuję " często nie ma
    • bodri Re: Corza wiecej zlosliwych , uszczypliwych odpow 08.09.05, 03:02
      Pytasz Hanno,co sie stało z naszą milutką kuchnią?
      Ja po powrocie z wakacji odniosłam wrażenie, że stali bywalcy gdzieś sobie
      odeszli, zjawili się nowi ludzie, oni w tej chwili stanowią większość na forum
      i nadają taki ton. Oj, w porównaniu z okresem przedwakacyjnym zrobiło się tu
      smutno i obco. Szkoda...
      Pozdrawiam wszystkich przedwakacyjnych "znajomych" - od Ampoliona do Roseanne.
      • ampolion Re: Corza wiecej zlosliwych , uszczypliwych odpow 08.09.05, 03:08
        ;>) ;>} ;>]
        Ubyło też tych "pryncypialnych", "wszechwiedzących", ci co są są OK. A ci ze
        starszej szkoły niech się częściej wpisują i nadają ton. Rzecz jednak w tym, że
        to forum stało sie niezmiernie popularne i różni ludzie z nosami na różnych
        poziomach też się pojawiają.
      • Gość: ??? Re: I kto to mówi? IP: 129.109.210.* 08.09.05, 09:35
        W tym roku 13 postów, w zeszłym 12. Baaardzo aktywna jesteś. Po za tym,
        przeczytaj sobie co na ten temat myśli ammpolion i roseanne.
        • bodri Re: I kto to mówi? 09.09.05, 13:11
          Miły gościu, w czym rzecz? Nie miałam prawa napisać tego co
          napisałam? "Aktywistką" na tym forum rzeczywiście nigdy nie byłam, ale
          1. Czytywałam posty od 2003 r., mogłam sobie o nim wyrobić zdanie i do dzisiaj
          pamiętam jak tu było miło.
          2. W moich postach - ani pod nickiem, ani pod IP - nie znajdziesz zjadliwych,
          czy innych niemiłych uwag.
          3. Nie uważałam za stosowne angażować ludzi w wyszukiwanie informacji, które
          sama mogłam znaleźć.
          4. Wchodziłam tu (jeszcze do wakacji) z przyjemnością.

W pierwszym swoim zdaniu nie użyłam cudzysłowu? - No, może rzeczywiście
          powinnam.
          Nie pozdrowiłam wszystkich swoich przedmówców? - Przepraszam.
          Nazwałam niektórych "znajomymi", a nie powinnam? - W moim przekonaniu mogłam,
          bo znam ich z lektury ich postów, byłam z nimi chociaż mentalnie w różnych
          sytuacjach, czerpałam dzięki nim z tego forum pełnymi garściami(czyt.: myszą) i
          jestem im za to wdzięczna. Jesteś gościu ("jako gość i nie gość") wśród nich? -
          W takim razie dziękuję i Tobie.
      • roseanne :) nt 09.09.05, 03:45

• linn_linn Re: Corza wiecej zlosliwych , uszczypliwych odpow 14.09.05, 21:26
        Nie gdzies sobie odeszli, a do Galerii. Tam wrzucaja przepis, ladne zdjecia i
        zaoszczedzaja sobie postow typu: "ze tez w kazdym watku musi byc Twoja
        odpowiedz". Na taka perspektywe zwrocilam juz uwage dawno: niektore osoby
        widuje juz tylko w Galerii. A co do ciaglego odpowiadania, troche mnie takie
        podejscie wyleczylo. Mam sporo ciekawych informacji o suszonych pomidorach, ale
        ile razy mam chec kliknac, od razu mi przechodzi.
        Inny post: "nie mamy czasu na korzystanie z wyszukiwarki, gdyz pracujemy". Tak
        jakby pytajacy pracowali, a odpowiadajacy byli rentierami zyjacymi z odcinania
        kuponow.
    • aganiok32 Re: Corza wiecej zlosliwych , uszczypliwych odpow 08.09.05, 09:49
      No coś, jestem tu od niedawna i mnie również nie podoba się ton niektórych
      wypowiedzi. Nie każdy kto wejdzie na forum potrafi od razu obsługiwać
      wyszukiwarkę, ba...może nawet nie wiedzieć że coś takiego jest. Wyobrażam sobie
      na przykład moją Mamę korzystającą z tego forum.... nawet by jej do głowy nie
      przyszlo, że można coś wyszukać. Dlatego staram się być cierpliwa, poza tym jak
      mam chwilkę sama mogę coś wyszukać i podesłać linka. Życie jest dostatecznie
      ciężkie, nie trzeba jeszcze naskakiwać na siebie w takim miejscu, do którego
      przecież wchodzi się dla relaksu.
      Jeśli ktoś ma dość takiej formuły forum, uważa się już za experta...to moze
      niech założy forum zamknięte, zaprosi grono innych ekspertów i tam wymienia się
      bezcennymi radami. Tu wchodzą i będą wchodzić różni ludzie, mała częśc z nich
      przeczyta kiedykolwiek regulamin forum. I należy się z tym po prostu pogodzić.
      • Gość: veni_vidi_vici Re: I vice versa. n/txt IP: *.iasi.rdsnet.ro 08.09.05, 10:02
      • slunko Re: Corza wiecej zlosliwych , uszczypliwych odpow 08.09.05, 10:15
        To chyba dobrze, ze przychodza nowi. Przeciez oni tez maja wiedze, pomysly, doswiadczenie. Nikt nie jest doskonaly, zawsze mozna sie jeszcze czegos nauczyc.
        Sama jestem nowa na tym forum i przyznaje, ze zdumiala mnie niechec i zlosliwosci przebijajace przez niektore posty. Jesli ktos jest infantylny, to moim zdaniem najlepsza metoda jest nieodpowiadac a nie bawic sie w nauczyciela.
        Zawsze chetnie dolacze sie do dyskusji, jesli pozwolicie mi nauczyc sie regul ;) Pozdrawiam :)
    • jarek_zielona_pietruszka Re: Corza wiecej zlosliwych , uszczypliwych odpow 08.09.05, 10:03
      ja na forum wpadam coraz rzadziej z dwóch powodów. po pierwsze mam ostatnio dużo
      mniej czasu, dlatego chcę go wykorzystać rozsądnie. po drugie gdy wchodzę i
      widzę na stronie cztery albo pięć wątków na ten sam temat to nie wiem na który
      odpisać i z reguły daję sobie spokój. a już tematy typu jak ugotować wodę to
      omijam szerokim łukiem. ale zgadzam się, że należy zachowywać się kulturalnie, a
      nie w sposób arogancki.gdy widzę jakieś takie tematy typu jak ugotować herbatę,
      to po prostu nie odpisuję, bo instrukcja parzenia herbaty przeważnie jest na
      opakowaniu. no ale czasami nawet święty zwątpiłby gdy czytam jak grono
      "ekspertów" (przeważnie niezalogowanych)debatuje nad tym jak przygotować zupkę
      knorr 5 min. i nie dziwię się czasami, że niektórym puszczają nerwy.
      ale uważam, że jak głosiło kiedyś hasło na plakatach "kultura na codzień w domu
      i zagrodzie" wszystkich obowiązuje. pozdrawiam
    • Gość: lolek Re: Corza wiecej zlosliwych , uszczypliwych odpow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.05, 10:12
      Jak czlowiek glodny, to zly. Czytajac o roznych smakolykach robi sie zly
      podwojnie i stad ta zlosliwosc.
    • Gość: werbena Re: Corza wiecej zlosliwych , uszczypliwych odpow IP: 172.16.4.* / 217.76.104.* 08.09.05, 10:30
      Tez zauwazylam te zlosliwosc. Mam wrazenie, ze "wysocy specjalisci" lub osoby,
      ktore przebywaja na forum prawie caly dzien nie chca tu niedoswiadczonych,
      dyskutujacych o podstawach gotowania i probuja ich przepedzic uszczypliwa
      odpowiedzia, skierowaniem do wyszukiwarki czy wysmianiem. Super zabawa wylapac
      kazdy niepoprawny watek, podsumowac autora i powiedziec mu cos nieprzyjemnego.

Forum to nie encyklopedia tylko miejsce, gdzie ludzie moga ze soba rozmawiac.
      oczywiscie, mozna przeszukac internet w celu znalezienia gotowego przepisu, ale
      o ile przyjemniej jest uslyszec go od konkretnej osoby.

A najbardziej nie rozumiem, po co ktos, kogo oburzaja zdrobnienia, ignorancja
      czy powtorzony temat odpowiada na taki post. Przeciez szkoda energii!! Po co
      wychowywac obcych nieznanych ludzi. Moze nie znaja sie na wyszukiwarce,
      obsludze internetu, ale maja inne zalety wzbudzajace szacunek. lepiej isc do
      kuchni i cos smacznego ugotowac :) A dzieki odpowiedzi pod tym samym tematem
      typu "idz do wyszukiwarki" mnoza sie potem wlasnie odpowiedzi na dany temat w
      wyszukiwarce.

Wlasnie z tego powodu wole przeczytac pare watkow a zabieram glos
      sporadycznie...
    • douchee Re: Corza wiecej zlosliwych , uszczypliwych odpow 08.09.05, 10:42
      Nie chce mi się czytać całego wątku, ale też mam refleksję. O tym wątku przeczytałam pierwsz raz na forum o Biżuterii ręcznie robionej. Któraś z forumowiczek pisała, że panuje tam agresja i miała rację. Napisała też, że udziela się również na fourm Kuchnia i tam nie ma czegoś takiego, że jest przyjazna atmosfera i każdy każdemu chętnie pomoże. Jakie było moje zdziwienie, gdy zaczęłam przeglądać forum Kuchnia! Jejuś, tu dopiero jest agresja! Aż strach się o cokolwiek zapytać!! Dlaczego, jeśli kogoś denerują zdrobnienia lub naiwne pytania, ten ktoś po prostu nie oleje wątku i nie pójdzie dalej ? Po jaką cholerę zaczyna rypać osobę, która użyje słowa "papu", np? Czy to nie jest trochę chore? To jest forum o gotowaniu, a nie o poprawności używania języka polskiego!! Po za tym słowa czosneczek w słoiczku nie są ani niepoprawne, ani nie obraźliwe, więc o co Wam chodzi?? Po prostu nie reagujcie na nie, wprowadzajcie wrogości...
      • ampolion Re: Corza wiecej zlosliwych , uszczypliwych odpow 09.09.05, 03:37
        Poprawność językowa obowiązuje i w kuchni, i w salonie, i wszędzie.
    • Gość: nancy Re: a pomyśleć, że kiedyś..... IP: *.pekao.com.pl 08.09.05, 12:13
      ....to tak pięknie tu było....
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=9765009&a=9765999
      • jollka2 coś o siebie 09.09.05, 11:01
        Zaglądam tu od kilku misięcy, coś tam potrafilam gotować, piec, ale dzieki
        forum sporo się nauczylam. Jednak od kiedy zrobił się tu tłum "nowych" wolę być
        w GP. Jak mnie drażni jakis post to go omijam, ale w tej gmatwaninie podobnych,
        czasem banalnych pytań coraz ciężej znaleźć coś inspirującego.
        I niech nikt nie mówi, że jak ktos potrafi się zalogować i zadać pytanie, to
        nie potrafi obsługiwać wyszukiwarki. Mam też wrażenie, że niektórzy zadający
        pytanie oczekują natychmiastowej odpowiedzi. To nie jest biuro obsługi klienta,
        każdy jest dobrowolnym gościem.
    • Gość: qd Re: Corza wiecej zlosliwych , uszczypliwych odpow IP: *.wzp.pl 09.09.05, 11:40
      Poczytałam sobie cały wątek i jednak się odezwę.
      Jestem ZA udzielaniem odpowiedzi na podstawowe pytania, nawet typu : jak się
      kroi pietruszkę. Jestem starą kucharką,ale doskonale pamiętam, jak się
      wszystkiego uczyłam. I jak uczyłam swoje dzieci by nie zginęły w kuchni.
      Tak nprawwde wszystko zależy od sposbu pytania.
      Sama kiedys piany na ustach dostałam przeczytawszy tekst:
      "Prosze o przepis na mazurek. Czas żebym się nauczyła piec mazurki." Czas był
      oczywiście przedwielkanocny, więc we wszystkich mozliwych gazetach, od
      dzienników po miesięczniki było pełno na temat.Odesłałam do wyszukiwarki.
      Nie będę wyjaśniać, jak się robi skrzydełka takie jak KFC, bo w domu gotuje sie
      inaczej.
      Będę się czepiać gramatyki , a czasami nawet ortografii, bo sposób wypowiedzi
      pisemnej świadczy o kulturze.
      I czasami - jeśli zauważę dowcip z pwoodu jakiejś literówki - to też
      wykorzystam, bo trzeba się usmiechnąć.
      No i chyba " milutko" to nie jest najszczęśliwsze określenie dla forum
      dyskusyjnego. Tutaj powinny ścierać się poglądy, wymieniać opinie i pojawiać
      kontrowersyjne przepisy.
      No i żeby nie było nudno.
      qd
      • ewkka Re: Corza wiecej zlosliwych , uszczypliwych odpow 09.09.05, 13:42
        No właśnie - forum dyskusyjne. I ciągle przychodzą tu nowe osoby, które mogą
        mieć wiele ciekawego do powiedzenia na np. wałkowany już 150 raz przepis na
        pizzę i mazurek.Dlatego mnie 150 pytanie o to samo nie przeszkadza. Właściwie to
        o wszystkim juz była przecież była mowa....ewkka
    • Gość: miks Re: Corza wiecej zlosliwych , uszczypliwych odpow IP: *.kolonianet.pl 09.09.05, 13:53
      To forum przypomina jako żywo salon, w którym zebrało się doborowe, w swoim
      mniemaniu, towarzystwo i każdego nowego gościa traktuje, co najmniej, z
      dystansem.Ocenia.Spogląda. Wartościuje. Buraka opitoli z góry na dół, wieśniaka
      zignoruje,laika pouczy " z buta", od czasu do czasu, łaskawie, porozmawia z
      kimś, kogo uzna za osobę prawie im równą.Zupełnie równych nowych nie ma, za
      wysokie progi.Głupie to i żałosne, ale jest total demokracja i do głosu
      przebija się większośc. A większość ogląda M jak miłość i ten o szpitalu,
      słucha Bajmu na ten przykład i uwielbia Dańca, a za szczyt intelektu ma
      rozmówki Kasi i Tomka. To i dlaczego niby na forum mieliby się znależć inni?
      Normsalny przekrój normalnego społeczeństwa. Głupkowatego w masie, i to nie
      jest żaden zarzut, tylko konkluzja. Dawno spłynęłam z tego forum, zniesmaczona,
      parę razy obrażona, czasem odpisuję komuś, do kogo nikt się nie odezwał i tyle.
      P.S. A Ampolionowi to już naprawdę możnaby podziekować.
      • jollka2 Kochani 09.09.05, 14:16
        Każde znające się dobrze towarzystwo podchodzi do nowych jak pies do jeża.
        Jesli nowy jest interesujący to go zaakceptuje, jeśli nie - to nie. I tak samo
        jest z różnymi forami. Co Was tak dziwi? Każde tematyczne forum to swego
        rodzaju trzymająca się sitwa, jak w życiu. I tak jest tu o niebo kulturalniej
        niż statystycznie w necie.
        Poza tym, skoro tak źle tutaj jest i zgryźliwie, to....odpowiedź nasuwa się
        sama.
        • Gość: ania Re: Kochani IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.05, 20:06
          ja właśnie przez taką trzymającą się razem , niedostępną
          sitwę "musiałam"zrezygnować z pracy której bardzo bardzo potrzebowałam.Ciężko
          być niechcianym,"nowym".To przykre...ale cóż,"tacy"ludzie też muszą mieć swoje
          miejsce na ziemi...
    • bodri Re: Corza wiecej zlosliwych , uszczypliwych odpow 09.09.05, 14:20
      To jeszcze w tym miejscu napiszę, że gościowi który podpisał się "???"
      odpowiadam pod jego postem. Pewnie chciałabym, by i inni zainteresowani to
      przeczytali.
      • jollka2 Miks 09.09.05, 14:26
        Boże broń, żeby kogokolwiek stąd ...a juz zwlaszcza kogos konkretnego np.
        Ciebie. Nie mam do tego prawa. Tylko ja olewam fora, w ktorych źle się czuję.
        I może dlatego tak do tego podchodzę, bo bywanie w necie wiele mnie nauczyło. A
        życie co nieco mnie doświadczyło, niestety i nigdy nie pcham się tam, gdzie
        mnie nie lubia lub źle traktują. I już.
        • Gość: miks Re: Miks IP: *.kolonianet.pl 09.09.05, 14:35
          Niby dobrze, ale nie do końca. Forum tematyczne to forum tematyczne.Swoje
          fobie, lęki, frustracje i co tam jeszcze, łącznie z zapędami
          dydaktycznymi można eksponować na, prawdopodobnie, tysiącu innych. Tu się
          powinno gadać o cielęcinie.
          • jollka2 Re: Miks 09.09.05, 14:45
            Eee tam, ludzie są rózni w polityce, w domu, na ulicy i na forum.
            Obie strony mają trochę racji.
    • invicta1 dajcie już sobie na luz z tymi zarzutami 09.09.05, 14:26
      po kiego wała teoretyzować i psuć sobie krew przed weekendem?
      chodźmy do garów i do grilla!:)
      pozdrawiam
      • jollka2 Re: dajcie już sobie na luz z tymi zarzutami 09.09.05, 14:28
        Popieram. "Pax między chrześcijany "
    • ampolion Wyszukiwarka = złośliwość??? 09.09.05, 14:55
      Dlaczego wspomnienie wyszukiwarki uznajecie za złośliwość?...
      • ba_nita Re: Wyszukiwarka = złośliwość??? 09.09.05, 14:59
        Ampolion, dajmy sobie spokój i róbmy swoje. Niektórzy choćby ich kije samobije
        tłukły to i tak zrozumieć o co chodzi nie są w stanie. Zresztą to widać po
        nickach. Pretensje mają "goście" a nie stałki.Pozdrawiam.
        • Gość: miks podsumowanie dla Hanny IP: *.kolonianet.pl 09.09.05, 18:07
          I tak, Hanno, Banita podsumowała Twoje pytanie i liczne odpowiedzi. Nic lepiej
          nie będzie i Bóg z nimi. Niech się kiszą we własnej kiszonce. Bye, bye, więcej
          tego forum nie otworzę, ale trochę szkoda. Pozdrawiam wszystkich skreślanych
          przez kuchennych selekcjonerów. Stąd ich pewnie rekrutują do klubów.
          • ba_nita Re:Jestem facetem. 09.09.05, 18:11
            I nikogo nie mam, nie będę miał i nie miałem zamiaru podsumowywać. Kłaniam się
            wszystkim i proszę o dalsze pytania bo dzięki nim się kuchennie rozwijam!
            Zdrobnienia mogą mnie kłuć w uszy, złośliwości też, ale zawsze każdemu życzę
            aby miał tylko takie problemy!
            • lena.a Re:Jestem facetem. 09.09.05, 18:50
              Nie rozumiem niektórych ludzi, po co to komu?
              Forum jest ciekawe i przydatne, mogłoby być przy okazji wesołe, to zależy tylko
              od nas. Proponuję szczyptę uśmiechu, gram radości i odrobinę wyrozumiałości.
              Zaglądam tutaj od niedawna i będę robiła to nadal, mimo wszystko.
              Pozdr:)
            • Gość: gastronom Re:Jestem facetem. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.05, 19:54
              Nie mówisz prawdy , zdarza Ci się podsumowywanie .
              • lena.a Re:Jestem facetem. 09.09.05, 23:29
                Nie rozumiem, możesz jaśniej?
                Podsumowywanie? czy to komuś ubliża?
    • jarek_zielona_pietruszka Re: Corza wiecej zlosliwych , uszczypliwych odpow 09.09.05, 21:05
      witam, przeczytałem właśnie, że przez miesiąc mam nie odpisywać na posty. no
      dobrze ale kto po mięsiącu jak odpiszę na wszystkie zaległe będzie pamiętał o co
      chodziło. bo ja już po dwóch dniach zapominam co było w jakim poście. sam
      czasami szukam swoich przepisów, bo piszę przeważnie z pamięci i na bierząco
      (przy okazji robię dużo błędów bo chcę jak najszybciej i jak najwięcej napisać,
      a przy mojej znajomości szybkiego pisania wychodzą właśnie czasami różne błędy.
      ostatecznie nie jest to wypracowanie na egzaminie maturalnym, tylko przepis
      kuchenny i bardziej chodzi o sposób wykonania i skłądniki a nie o to czy zupa
      pisze się przez u czy ó.) i korzystam z wyszukiwarki, lub gdy poszukuję jakiejś
      inspiracji to najpierw zaględam do wyszukiwarki. zobaczcie ile napisałem nowych
      tematów. chyba w porównaniu z innymi dość niewiele.
      korzystam czasami z linków Ampoliona chociaż (przy mojej znajomości jego
      ulubionego języka) mam pewne trudności ze zrozumieniem podawanych przepisów to
      nie narzekam i nie krzyczę, że nikt mi nie chce odpowiedzieć.
      sam często doświadczam różnych przytyków do moich upodobań kulinarnych, no ale
      cóż o gustach się nie dyskutuje. pozdrawiam
      p.s za chwilę wyjeżdżam na działkę i będziecie mieli spokój do poniedziałku
      poźnym wieczorem.
      • jarek_zielona_pietruszka Re: Corza wiecej zlosliwych , uszczypliwych odpow 09.09.05, 21:14
        a i jeszcze jedno co do zdrobnień są dla mnie rzeczą naturalną jak to już
        pisałem kilka razy w podobnych tematach. żdrobnienia są elementem gwary i mnie
        nie denerwują.
        denerwuje mnie natomiast posługiwanie się nazwami ściągniętymi przez
        kosmopolitów np ostatnio modne stały się jakieś niezrozumiałe dla mnie gnocchi
        to przecież najzwyklejsze polskie leniwe. Jakieś wydziwione nazwy nadawane daniu
        przez różnych kucharzy przeważnie z różnych knajp, aby danie wydawało się
        bardziej egzotyczne i można byłoby za nie wziąć większą kasiorę.pozdrawiam
        • wedrowiec2 Re: Corza wiecej zlosliwych , uszczypliwych odpow 09.09.05, 21:25
          jarek_zielona_pietruszka napisał:

> > denerwuje mnie natomiast posługiwanie się nazwami ściągniętymi przez
          > kosmopolitów np ostatnio modne stały się jakieś niezrozumiałe dla mnie gnocchi
          > to przecież najzwyklejsze polskie leniwe. Jakieś wydziwione nazwy nadawane
          daniu
          > przez różnych kucharzy przeważnie z różnych knajp, aby danie wydawało się
          > bardziej egzotyczne i można byłoby za nie wziąć większą kasiorę.pozdrawiam

Może dla rozładowania trochę humoru róznego kalibru;)
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=384&w=26790822&v=2&s=0
          Prawda, że "cheeseburger bez sera" jest atrakcyjna potrawą?
        • ampolion Re: Corza wiecej zlosliwych , uszczypliwych odpow 10.09.05, 01:08
          O ile wiem, Jarku, gnocchi to nie leniwe (z serem) lecz kopytka (z ziemniakami)...
          Więcej tego: ;>) dla wszystkich.
    • Gość: lu Re: Corza wiecej zlosliwych , uszczypliwych odpow IP: 82.250.121.* 11.09.05, 17:13
      To prawda, ze ostatnio forum zmienia charakter. Coraz trudniej o ciekawe watki.
      Ja tez z tego powodu zagladam tu coraz rzadziej. Mam tez wrazenie, ze mniej
      widac osoby, ktorych wiedze cenilam.
      Moze potrzbny jest moderator, ktory ma czas, by zajac sie tak aktywnym formum?
      Moderator moze m.in. usuwac powtarzajace sie watki, tworzyc podfora (np. dla
      stawiajacych pierwsze kroki czy najczesciej zadawane pytania) i tam przekladac
      watki o tym, jak gotuje sie wode...
      • ba_nita Re: Odnoszę wrażenie. 11.09.05, 17:16
        Odnoszę wrażenie, że właścicielowi tego Forum i innych, czyli Gazecie
        kompletnie na tym nie zależy. Zobacz co się stało z forum chlebowym. Ze względu
        na brak zainteresowania zostało przeniesione w inne progi.
      • Gość: Thea Re: Corza wiecej zlosliwych , uszczypliwych odpow IP: *.arcor-ip.net 11.09.05, 17:31
        Nie rozumie po co usuwac watki?
        Zawsze kiedys sie znajdzie taka osoba ktöra na predko cos poszukuje i nie ma za
        wiele czasu na mozolne szukanie w portalu. Na przyklad dzsiejszy watek z bita
        smietana byl juz wielokrotnie. Widac ze poczatkujaca dziewczyna nie ma
        doswiadczenia jak i wiedzy na ten temat, dlaczego mialabym jej nie pomöc?
        Zapomielismy juz nasze poczatki?
        Troche wiecej dobrej woli, cierpliwosci, wyobrazni jak i tolerancji dla innych
        pozwala unknac nam wiele konfliktöw w zyciu, dlaczego mamy wlasnie na tym forum
        my kobiety pokazywac w stosunku do siebie jak i innych kobiet nietolerancje,
        arogancje? Sa to zalety kobiet? Sadze ze nie jestesmy takie juz okrötne. Wiec
        dziewczyny troszeczke wyrozumjalosci jak i pogody ducha dla siebie i innych.
        Sadze ze stac nas na to.
        • ba_nita Re: Corza wiecej zlosliwych , uszczypliwych odpow 11.09.05, 17:35
          Mimo wszystko obejrzyj sobie tę stronę. Gość pyta o ciasto na pizzę. 2 takie
          same wątki w ciągu 9 minut bo ma być na "już". A teraz wyobraź sobie, że zrobi
          to 20 osób. Odpowiadających można policzyć na palcach jednej ręki, pytających
          sie nie da. Forum staje się mało czytelne dla każdego. W rezultacie któregoś
          dnia stanie się tak, że się zupełnie zapcha i nie uzyskasz już żadnej
          odpowiedzi.
          • Gość: Thea Re: Corza wiecej zlosliwych , uszczypliwych odpow IP: *.arcor-ip.net 11.09.05, 17:43
            Mnie to osobiscie nie przeszkadza, jest to problem wlasciciela servera.
            Albo bedzie zmuszony do zwiekszenia kapacitetöw albo zacznie porzadek robic na
            forum. Przy powtazajacych sie watkach odpowiadam tam gdzie widze ciekawsza
            dyskusje i wiecej ciekawych wypowiadajacych sie.
            • Gość: okini_san Re: Corza wiecej zlosliwych , uszczypliwych odpow IP: 129.109.210.* 11.09.05, 17:55
              Ciekawa jestem w jakim ciekawym wątku się wypowiesz jeśli na stronie będą
              sklonowane przez pączkowanie raptem 3 albo 4 pytania o czas gotowania wody na
              twardo? Banita ma rację, a właściciel serwera, jak widać nie dba o to co się na
              nim dzieje.
              • Gość: Thea Re: Corza wiecej zlosliwych , uszczypliwych odpow IP: *.arcor-ip.net 11.09.05, 18:07
                skoro nie dba, niech zaproponuje mi dozorowanie nad tym portalem, bede to robic
                chetnie za adekwatna oplatnoscia.
                • ba_nita Re: Corza wiecej zlosliwych , uszczypliwych odpow 11.09.05, 18:12
                  Zgłoś się: forum@gazeta.pl
                  • Gość: lu Re: Corza wiecej zlosliwych , uszczypliwych odpow IP: 82.250.121.* 11.09.05, 23:07
                    Otoz to, moderatorzy sa wolontariuszami zaakceptowanymi przez potral.
                    W kazdym razie: moderacja forum kuchnia bedzie pochlaniala sporo czasu, bo
                    codziennie rodzi sie tu sporo watkow.
                    • Gość: Thea Re: Corza wiecej zlosliwych , uszczypliwych odpow IP: *.arcor-ip.net 11.09.05, 23:25
                      Mieszkam poza granicami Polski, jestem pracujaca kobieta.
                      Ale takie zajecie dodatkowe na wieczör lezalo by w moich upodobaniach i mialabym
                      tu mozliwosc podszkolenia sie w juz prawie zapomnianym jezyku polskim, ktöry
                      zaczelam na nowo cwiczyc wlasnie na tym forum.
            • Gość: lu Re: Coraz wiecej zlosliwych , uszczypliwych odpow IP: 82.250.121.* 11.09.05, 23:21
              Thea, tu nie chodzi o pojemnosc serwera ale o CZYTELNOSC forum a takze w pewnym
              stopniu o to czy jest ono ciekawe. Jesli po przejrzeniu trzech stron znajdujemy
              piec watkow poruszonych dwa-trzy razy, pietnascie zupelnie nieciekawych lub
              denerwujacych, to... takie forum umiera. Tak jak umiera gazeta, ktorej nie
              warto czytac. Oczywiscie, to co interesuje jednych, moze byc nudne dla innych i
              stad podfora.
              • Gość: Thea Re: Coraz wiecej zlosliwych , uszczypliwych odpow IP: *.arcor-ip.net 11.09.05, 23:35
                nie widze tu powodöw do podniecen z powodu powtarzajacych sie watköw.
                Podniecic sie mozna z bardzo niegrzecznej odpowiedzi albo nieslusznej uwagi.
                W koncu nie jestesmy tu po to zebysmy sie na wzajem wykanczaly, jestesmy tu po
                to zebysmy sobie doradami albo pomoca sluzyly. Jak widze glupia uwage np. pod
                moim adresem po prostu ignoruje ja, tak samo robie z wieloma nieciekawymi watkami.
                Czy jest to powöd skakac sobie zaraz do gardel? Sa miliony ludzi na swiecie i
                kazdy z nich ma inne podejscie do rzeczy i tak jest wlasnie dobrze i prawidlowo.
                Ja nie chce ludzi zmieniac, ja chce nauczyc sie ludzi akceptowac, akceptowac ich
                z ich zaletami jak i wadami. Dlatego mnie to nie przeszkadza, kazdy ma prawo
                wypowiedzenia sie albo zapytania sie.
        • ampolion Re: Corza wiecej zlosliwych , uszczypliwych odpow 12.09.05, 04:22
          I znowu: dziewczyny...
    • invicta1 ten wątek doprowadza mnie do szewskiej pasji 12.09.05, 10:00
      musimy go kontynuować?
      • ampolion Połóżmy na nim krzyżyk raz na zawsze + 12.09.05, 21:06
        BASTA!
        • jarek_zielona_pietruszka Re: Połóżmy na nim krzyżyk raz na zawsze + 13.09.05, 00:55
          wróciłem właśnie z działki i widzę, że ten bezsensowny wątek ciągnie się dalej.
          popieram Ampoliona skończmy go i już.
    • Gość: Hanna Re: Połóżmy na nim krzyżyk raz na zawsze + IP: 206.248.76.* 13.09.05, 15:03
      Racja, dziekuje Ci. Pomysl z moderatorem bardzo mi sie podoba.
    • linn_linn Re: Corza wiecej zlosliwych , uszczypliwych odpow 14.09.05, 21:31
      Juz dawno na to wpadlam. O suszonych pomidorach zaczne dopiero w sezonie
      piernikowym.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka