zaq26 21.09.05, 14:52 wrzuca się chlebek do opiekacza-grzankownicy gotową grzankę naciera się ząbkiem czosnku (chrupiące pieczywo działa jak papier ścierny) a na to już normalnie: masełko + wędlina/serek pyszne wychodzi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marghe_72 Re: grzanki czosnkowe 21.09.05, 17:56 w piekarniku też mozna zapiec:) a ew. zamiast wędliny itp pomidor .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaq26 Re: grzanki czosnkowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 22:06 w piekarniku nie próbowałem a z pomidorkiem jadłem, świetne zwłaszcza ze świeżo zmielonym pieprzem. i do tego lekkie, w sam raz na późniejszą kolację Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Temat nieco rozszerzony: garlic bread 22.09.05, 02:23 images.google.com/images?q=Garlic+bread&hl=en&btnG=Search+Images Odpowiedz Link Zgłoś
zaq26 Re: Temat nieco rozszerzony: garlic bread 22.09.05, 12:48 fajne, fajne ale moje grzanki są super-ekspresowe, żadnych patelni, niemal same się robią. i to jest w nich piękne. ostrożnie z czosnkim na śniadanie, bo potem oddech jest zabójczy. chyba że ktoś pracuje w ochronie, to nie będzie musiał miotacza gazowego używać :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BRy Re: grzanki czosnkowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.05, 11:06 W jakiejś piwiarni w Pradze jadłem coś podobnego: tam dawali gorącą, dużą kromkę zwykłego chleba, usmażoną (jak mi się wydaje) w głebokim tłuszczu (olej albo oliwa)i do tego spory ząbek czosnku. Właśnie do potarcia ja po papierze ściernym. Na to nakładało się masło roztarte z zielonym pleśnowym serem (jakiś czeski - typu rokpol). Rewelacyjne połączenie gorącej grzanki z zimnym smarowaniem. Znakomite do piwa to było... Odpowiedz Link Zgłoś