Dodaj do ulubionych

"Na ostrzu noża" nowy program kulinarny...

30.09.05, 10:04
...na Polsacie - kto oglądał? I jakie wrażenia?

"Bożena Dykiel znakomita aktorka, a zarazem praktyczna gospodyni domowa,
gotuje w kuchni we własnym domu. Odwiedzający ją przyjaciele, wybitni
kucharze, znane postaci, pomagają jej w przygotowaniu smacznych potraw. W
programie udział weźmie również Kurt Scheller, mistrz kuchni."
(www.telemagazyn.pl/opis.asp?loc=1&id=3383794858&str=1)
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc Re: "Na ostrzu noża" nowy program kulinarny... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 30.09.05, 10:17
      Jakos nie trawie Bozeny Dykiel, wiec nie sprawi mi przyjemnosci ten program.
    • e._ Re: "Na ostrzu noża" nowy program kulinarny... 30.09.05, 10:17
      Nie oglądałam. Bożena Dykiel brzmi zachecająco ale odstrasza mnie niestety Kury
      Scheller którego wszędzie pełno. Na każdym otwarciu nowej knajpy lub hotelu
      Kurt Scheller, w gazetach Kurt Scheller, po prostu albo mam pecha albo co.
      Wolałabym chwilowo odpocząć od tego Pana. A Bożena Dykiel podobno pysznie
      gotuje!
      • jollka2 Re: "Na ostrzu noża" nowy program kulinarny... 30.09.05, 10:33
        Oglądalam ze 2 razy i to niecały, bo nie przypadl mi do gustu. B. Dykiel jakoś
        mnie nie przekonuje, mimo że jest ponoć dobrą gospodynią. Jakoś tak sztucznie
        to wszystko wygląda, jakby gotowanie było tylko dodatkiem. Zdecydowanie wolę
        Makłowicza i krytykowanego tu Pacala z jego "polszczyzną". W obu panach widać
        przynajmniej radość gotowania, pasję. To oczywiście moja opinia.
        • Gość: heller Re: "Na ostrzu noża" nowy program kulinarny... IP: *.hsd1.ca.comcast.net 30.09.05, 10:36
          Kolejny niewypał TV "Solorz". Jakoś brakuje pomysłów na ciekawy program
          kulinarny. Jak dotąd najwyżej w moim rankingu stoi pomysł Kuronia na gotowanie
          u telewidzów w domu, chociaż wykonanie...no cóż.
    • marghe_72 Re: "Na ostrzu noża" nowy program kulinarny... 30.09.05, 10:44
      mnie pusty smiech ogarnął jak Kurta Shellerea mówiącego po polsku zagłuszał
      lektor takze mówiący po polsku..
      reszty nie widziałam.. tzn wiem,ze była pani Kręglicka..
      • Gość: d Re: "Na ostrzu noża" nowy program kulinarny... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 10:52
        marghe_72 napisała:

> mnie pusty smiech ogarnął jak Kurta Shellerea mówiącego po polsku zagłuszał
        > lektor takze mówiący po polsku..

mnie tez! czegos takiego jeszcze nie widzialem! :)))))
        • jollka2 wlaśnie, o co kurna chodzi 30.09.05, 11:08
          z tym tłumaczeniem, myślalam, że mam zwidy słuchowe, że facet mówi jednak po
          polsku
          • invicta1 Re: wlaśnie, o co kurna chodzi 30.09.05, 11:10
            no to ja muiszę to usłyszeć:)))
            sobota mówicie 13.30?:)
            • Gość: zadumana Re: wlaśnie, o co kurna chodzi IP: 213.17.230.* 30.09.05, 11:12
              Chyba sobie nagram, żeby zwiększyć szanse na obejrzenie:)
              • portalegre Re: wlaśnie, o co kurna chodzi 30.09.05, 12:15
                He, he, ja tez myslalam, ze mam zwidy, a tu jednak dobrze mi sie zdawalo :)

buhahahaha!!!!
          • invicta1 Re: wlaśnie, o co kurna chodzi 30.09.05, 11:23
            niech TVN zagłuszy tego Pascala tym sposobem o!
            • ba_nita Re: Dzisiaj powtóka 12.55(POLSAT) 30.09.05, 12:29
              Prawdopodobnie z gościem nie uznającym innego gadania jak zdrobnieniami, już po
              5 minutach wygladaja z Dykielową (skądinąd lubię babkę)jakby się mieli za
              chwilę zalizać. Ociekają ślina zmieszaną z miodem. Nie do strawienia.
              • Gość: d Re: Dzisiaj powtóka 12.55(POLSAT) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 13:10
                jest w tej chwili na polsacie, ale ja nie moge tego sluchac :))))))))
    • deotyma23 Re: "Na ostrzu noża" nowy program kulinarny... 30.09.05, 13:05
      obejrzałam chyba pierwszy odcinek - gotowali dania z ryb. Jak dla mnie
      nieciekawy. Kurt tłumaczony na polski to przegięcie. Dykiel wiecznie wszystkim
      zdziwiona i jakaś sztuczna. Więcej odcinków już nie oglądałam bo szkoda czasu.
    • Gość: gryka Re: "Na ostrzu noża" nowy program kulinarny... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 13:24
      może wreszcie Kurt nauczy się gotować od pani Dykiel
      • ba_nita Re: "Na ostrzu noża" nowy program kulinarny... 30.09.05, 14:40
        Prędzej szwajcarska krowa przejdzie przez ucho igielne i z "Milki" zrobią
        się "Szpilki".;-D
        • justanna55 Re: "Na ostrzu noża" nowy program kulinarny... 30.09.05, 19:18
          program jakis sztuczny ,za dużo gadania o niczym ,umiejętności manualne
          niewielkie.Porównanie do gotujących Panów Makłowicza,Pascala,Okrasy -
          żadne.Brak wdzięku i umiejętności pokazania smaku potraw.Nie ma co ogladać.A
          Pan Kurt S jest niestrawny!
    • Gość: gosha74 Re: "Na ostrzu noża" nowy program kulinarny... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 21:05
      Dzisiaj oglądałam pierwszy raz ten program i niestety bardzo się rozczarowałam.
      Gościem pani Bożyny Dykiel był jakiś młody kucharz, mówiący koszmarnym językiem-
      czosneczek, kurczaczek, pieprzyk, miodzik, szyszeczka. Po pięciu minutach
      słuchania miałam dość. Nawet urok pani Dykiel nic nie pomagal.
      • Gość: kiwi Re: "Na ostrzu noża" nowy program kulinarny... IP: *.chello.pl 30.09.05, 21:25
        Chyba nie urok tylko "uroczek".
        • Gość: anew Re: "Na ostrzu noża" nowy program kulinarny... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.05, 23:30
          Nie lubię pani Dykiel,więc nie ogladam.
    • malaszaramysz Pojawiła się w tym programie nowa przyprawa 01.10.05, 13:43
      "Pieprz świeRZo mielony". To jest dopiero odkrycie kulinarne:-))
      • ba_nita Re: Były trzy rodzaje pieprzu: 01.10.05, 14:08
        zielony, czarny pieprz i dopiero świeŻo mielony...
        • malaszaramysz Re: Były trzy rodzaje pieprzu: 01.10.05, 15:34
          na planszy było napisane tłustymi literami : świeRZo mielony:-))))
          • Gość: dixipixi Re: Były trzy rodzaje pieprzu: IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.10.05, 00:49
            beznadziejna formuła programu. Bardzo sztuczny brak naturalności.
            • Gość: mopfar@gazeta.pl przepisy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.05, 15:05
              witam , czy ktos moze mi pomóc w uzyskaniu przepisów pojawiajacych sie w tym
              programie potraw lub ewentualnie przesłac link do tych ze przepisów. z góry
              dziekuje i pozdrawiam
    • monia_77 Re: "Na ostrzu noża" nowy program kulinarny... 11.10.05, 15:34
      Moim zdaniem to jest świetny program dla dzieci. Oni do spiżarni myk, a tu Kurt
      sie zakrada i gotuje, i takie czary i cuda są ;-))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka