ampolion 11.10.05, 01:51 Mnie nie dotyczy, ale jestem ciekaw waszych reakcji. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
izabelski Re: Jecie kury? 11.10.05, 02:10 chetnie - ale rzadko sa dostepne czesciej ich dzieci :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kakui a koguty? 11.10.05, 09:13 kury nie, a kto z was je koguty? ja jeszcze nigdy nie jadlam. podobno sa wlokniste ale ja sie pod tym nie podpisuje. Odpowiedz Link Zgłoś
poughkeepsie nie rozumiem pytania? 11.10.05, 09:35 oczywiście, że jemy, a koguty rzeczywiście są włókniste, szczególnie te starsze. Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: Jecie kury? 11.10.05, 09:37 Kur nie jadam ;) Ale kurczaki (właściwie ich cycuszki), indyki (sznycle) - jadam i owszem. Rozumiem, że pytanie zrodziło się w odpowiedzi na doniesienia o ptasiej grypie. Odpowiedz Link Zgłoś
poughkeepsie a, no chyba, że tak :) 11.10.05, 10:40 na razie sięjeszcze nie zastanawiałam nad tym. Ja w ogóle bardzo mało mięsa jem także to nie jest jakis wielki problem. Swoją drogą-wołowiny nie, drobiu nie, wieprzowina niezdrowa, zostają ryby i tez trzeba uważać, bo coraz więcej toksyn absorbują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Desi Re: a, no chyba, że tak :) IP: *.cust-adsl.tiscali.it 11.10.05, 10:46 We Wloszech sprzedaz drobiu zmniejszyla sie do 40% z powodu tei choroby ptasiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Desi Re: a, no chyba, że tak :) IP: *.cust-adsl.tiscali.it 11.10.05, 12:39 Ja nie jem...... szkoda, bo tanie i dosyc dobre. poczekamy jak WOJNA PTAKOWA skonczy sie W e wloszech mielismy 2 lata bez miesa FIORENTINA..... na chorobe MUCCA PAZZA. W tym roku odblokkowali Odpowiedz Link Zgłoś
invicta1 Re: a, no chyba, że tak :) 11.10.05, 12:43 wirus ginie w obróbce termicznej-zdaje sie, ze juz powyżej 70*C Odpowiedz Link Zgłoś
jottka no 11.10.05, 12:47 ale trzeba sobie odmówic przyjemności zatopienia zębów w ciepłej tętnicy dla drobiowego wampira to tragedia:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: a, no chyba, że tak :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.05, 12:58 ale może ci wskoczyc na ręke, jak będziesz mięso kroiła:D Odpowiedz Link Zgłoś
invicta1 Re: a, no chyba, że tak :) 11.10.05, 13:00 rzuci mi sie do szyji i zadusi-no tak musze sie pilnować swoją drogą -od jakiegoś czasu nie kupuje kurczaków-smakuja jak papier wróciłam do wołowiny-a kiedyś jej nie znosiłam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marghe_72 Re: Jecie kury? IP: *.acn.waw.pl 11.10.05, 13:31 szczerze mówiac ja bym sie bardzie jajek obawiała (zwłąszcza,ze zdarzają sie .. hmm. niezbyt czyste) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BetsyPetsy Re: Jecie kury? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.05, 22:17 Odradzam zwłaszcza dzieciom, mają mnóstwo dodatkowych hormonów Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne kura, jako taka 11.10.05, 23:59 wystepujaca czasami jako stewing hen jest bardzo dobrym skladnikiem potrawy zwanej qoc au vin, chyba ze mi sie literki poprzestawialy do pieczenia takie sobie a serio to w Kanadzie mialam dostawy na telefon wspanialych kaplonow, z "tradycyjnej" hodowli. Ciekawa jestem jak oni sie teraz beda bronic przez wirusem, jak juz dojdzie i tu Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: kura, jako taka 12.10.05, 00:09 Roseanne, klkinij tutaj na "chickens": www.ansi.okstate.edu/poultry/ Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne Re: kura, jako taka 12.10.05, 17:02 fajna stronka nareszcie wiem jak "cornish hens" wygladaja :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szadoka Re: Jecie kury? IP: 212.160.172.* 13.10.05, 08:51 wylacznie jako skladnik rosolu, jest duzo lepszy niz z takiego bladego kurczaka Odpowiedz Link Zgłoś