Gość: iwona IP: *.slg.se 25.09.02, 16:07 Witam; bardzo prosze o przepisy na sałatkę kalafiorową. Jadłam kiedyś w knajpie i bardzo mi smakowała, wiem że był tam majonez i czosnek, ale co jeszcze? iwona Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ja Re: sałatka z kalafiora IP: 2.4.STABLE* / 10.48.57.* 25.09.02, 16:26 surowy kalafior dzielisz na drobne różyczki i zalewasz sosem na ktory skladaja sie: majonez, ketchup, koperek i zabek czosnku Odpowiedz Link Zgłoś
najat Re: sałatka z kalafiora 25.09.02, 16:34 Co prawda bez czosnku, ale bardzo smakowita: ugotowane na półtwardo mrożone różyczki kalafiora puszka kukurydzy kilka krążków ananasa pokrojonych w cząstki rodzynki (najlepiej królewskie) namoczone uprzednio w ciepłej wodzie jogurt naturalny + Jogomajo (albo majonez) Smacznego! Odpowiedz Link Zgłoś
doka1 Re: sałatka z kalafiora 26.09.02, 10:58 A ja zawsze robie tak: rozyczki na półtwardo gotuje odcedzam i na dno salaterki nastepna warstwa to pomidory pokrojone i obrane ze skorki dalej cebulka drobniutko posiekana na gore: pokrojone jajka, majonez i koperek. Nie miesza się ma byc trojkolorowa i siega sie do dna. tyz dobra smakowitosci zycze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: sałatka z kalafiora IP: *.waw.cdp.pl 26.09.02, 13:45 doka1 napisała: > A ja zawsze robie tak: > rozyczki na półtwardo gotuje odcedzam i na dno salaterki > nastepna warstwa to pomidory pokrojone i obrane ze skorki > dalej cebulka drobniutko posiekana > na gore: pokrojone jajka, majonez i koperek. > Nie miesza się ma byc trojkolorowa i siega sie do dna. > tyz dobra > smakowitosci zycze. a u mnie jest bez cebuki ale za to z zielonym ogórkiem i tez jest pyszota! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inka Re: sałatka z kalafiora IP: *.riv-eres.charterpipeline.net 06.10.02, 07:07 Ja mam przepis na dobra salatke - malego kalafiora kroi sie bardzo drobniutko (troche to trwa :), do tego pokrojona drobno czerwona papryka, musztarda i zabek czosnku - wiecie jaka ta mieszanka jest pyszan! :0 Odpowiedz Link Zgłoś
tusiaz Re: sałatka z kalafiora 06.10.02, 16:48 Dzień dobry. Kalafior (surowy)mozna zetrzeć na tarce o dużych"oczkach", dodać odrobinę cebuli (posiekanej),grubo zmielony pieprz oraz śmietanę. *** Rozdrobniony kalafior(surowy),brokuły(zalać wrzatkiem,odcedzić,rozdrobnić), kukurydza,<pomidor,żółty ser,papryka>pokroić - można zrobic sos czosnkowy i polac sałatke przed jedzeniem. Odpowiedz Link Zgłoś